בתיק היתקיים קדם משפט ביום 09.05.23, כאשר ביום 04.05.23 הוגש תצהיר גילוי מסמכים מטעם הנתבעת, אליו צורף עותק מכתב התביעה (שהוגש ביום 13.04.23) נגד הבעל לשעבר והתובע במסגרתה עתרה הנתבעת, בין היתר, לפירוק השתוף בדירה – תלה"מ 17970-04-23 (להלן: "התביעה במשפחה").
ודוק, בית משפט זה איננו עוסק בזכויות אלו, ומכאן שהכרעה בתיק זה בראיה מצומצמת עלולה להוביל לתוצאה חלקית, ספק אם מוצדקת, שלא תביא לסיום המחלוקות בין הצדדים, ואפשר שתעמוד בסתירה לקביעה אחרת של בית המשפט לעינייני מישפחה.
כך הדבר בעניינינו, ומשמצאתי כי הצדדים שבפני אינם חוסים תחת הגדרת "בן מישפחה" שבחוק, ומשכך, לכאורה נעדר מקומה של התובענה דנן מטרקלינו של בית המשפט לעינייני מישפחה, אין בידי אלא לבחון במקרה דנן ההצדקה להעמדת ההליך על בסיס העיקרון של "הליך תלוי ועומד".
ודוק, עניין זה הלך והתחדד עת הגישה הנתבעת שבפני את התביעה במסגרת ההליך במשפחה, במסגרתה נתבעו סעדים שיכול והנם חופפים לסעד המבוקש בהליך שבפני, ולכל הפחות הסעדים שנתבעו שם בתביעה במשפחה בהכרח מקרינים על ההליך שבפני ולהיפך.
...
אשר לשיקולים לאיזו ערכאה תינתן זכות הבכורה, יפים לעניינו הדברים שנכתבו ברע"א 2407/14 מורן רחום נ' אג'נס פרנס פרס בע"מ (פורסם במאגר "נבו", להלן : "ענין מורן") :
"הכלל צריך להיות שכאשר הוגשו הליכים בשתי הערכאות (ואפילו ההליך בבית הדין לעבודה נפתח לאחר ההליך בבית המשפט האזרחי) תינתן עדיפות לסיום הבירור בבית הדין לעבודה. אם כן, במקרה שמתנהל הליך בבית הדין לעבודה ומוגשת תביעה לבית המשפט האזרחי אשר מבוססת על שאלות דומות, ראוי כי תוגש בקשה לבית המשפט האזרחי להעמיד את ההליך שהוגש לפניו. הוא הדין במקרה שבו התביעה בבית הדין האזורי לעבודה הוגשה שעה שכבר מתנהל הליך בבית המשפט האזרחי. עם זאת, במקרים שבהם כבר התקדם משמעותית הדיון בהליך בבית המשפט האזרחי, עשויה להיות הצדקה לכך שבית המשפט האזרחי יימנע מעיכוב הדיון המתקיים בפניו. שיקולים נוספים שעשויים לסייע בהכרעה האם על בית המשפט להעמיד את ההליך שמתנהל לפניו הם: היקף השאלות המשותפות בשני ההליכים והיחס שלהם לשאלות הפרטניות; חלקו של הדיון בתנאי העבודה בשאלות המשותפות (ככל שהדיון בסוגיה זו רחב יותר ראוי שתתברר קודם התביעה בבית הדין לעבודה); הכרעתה של איזו ערכאה בשאלה שבמחלוקת תהווה מעשה בית-דין ביחס לערכאה האחרת; והאם הליך אחד עשוי לייתר את האחר (ראו והשוו: רע"א 2598/91 וולפסון נ' וולפסון, פ"ד מה(5) 816, 817 (1991); עניין חזאן, בפסקה 4; עניין פרפרה, בפסקאות 12-11). אכן, כאשר ענייננו בסוגיה של "הליך תלוי ועומד" וכיבוד הדדי בין ערכאות הכללים אינם יכולים להיות מנוסחים במתכונת של "כלל ולא יעבור". אולם במקרה הרגיל, אנו סבורים כאמור שראוי שההליך בבית הדין לעבודה יזכה לבכורה".
בהליך שבפני התקיים קדם משפט אחד, ביום 09.05.23, במסגרתו כאמור העלה בית המשפט מיוזמתו את הסוגיה נשוא החלטה זו. על כן, לא ניתן לומר כי ההליך דנן התקדם באופן משמעותי, ומכאן, שגם באיזון הראוי בין שיקולי היעילות ויתר השיקולים שהובאו לעיל בנוגע להעמדת ההליך לפי העקרון של "הליך תלוי ועומד" למול התקדמות ההליך, הרי הכף נוטה בברור לטובת השיקולים העומדים בבסיס הדוקטרינה בעניין "הליך תלוי ועומד".
סבורני עוד, כי התוצאה אליה הגעתי דרה בכפיפה אחת עם עקרונות היסוד שנקבעו בסעיפים 1 עד 5 לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט 2018.
סיכומו של דבר – אני מורה על עיכוב ההליכים בתיק זה עד להכרעה בתביעה במשפחה – תלה"מ (קריות) 17970-04-23.