מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גידול סמים מסוכנים מאסר מותנה ללא צורך בתסקיר

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית המשפט ציין כי "מתסקיר שירות המבחן למבוגרים עולה, כי הנאשם אינו מוצא צורך בטיפול ייעודי בתחום הסמים ולדבריו, יכול להפסיק עצמאית את השמוש בהם כאשר הוא מרוכז בפרויקטים". לזכות המערער הובאה הודאתו ולקיחת האחריות, הפרוגנוזה החיובית מטעם שירות המבחן ואי איתור שרידי סמים בבדיקות שערך שירות המבחן, וכן העובדה שהמערער עובד בעסק המשפחתי, ואף עורך אירועים פרטיים כשף.
דיון והכרעה לאחר שבחנו את נסיבות ביצוע העבירה, נסיבותיו של המערער, תסקירי שירות המבחן, וגזר הדין, ולאחר שנשמעו ונשקלו טענות הצדדים, כמו גם מכלול הנסיבות, באנו למסקנה כי דין העירעור להדחות, וכי הענישה אשר הוטלה על ידי בית משפט קמא לא רק שאין בה חומרה המחייבת היתערבות ערכאת העירעור, אלא שיש בה אף כדי להקל עם המערער בנסיבות החמורות של ביצוע העבירה, כאשר מאסר מותנה אינו מרתיעו מלבצעה.
במסגרת הקשר שכרו השלושה דירה, ובה גידלו סם מסוכן מסוג קאנבוס, תוך שחיבלו במונה החשמל של הדירה והתחברו במישרין למערכת החשמל, והחזיקו בדירה שתילי קאנבוס במשקל כולל של 92 ק"ג. בית המשפט המחוזי קבע כי מיתחם העונש ההולם בעיניינו של המערער נע בין 28 ל-52 חודשי מאסר בפועל, והשית על המערער 36 חודשי מאסר בפועל, והפעיל מאסר מותנה שהוטל עליו – חציו בחופף וחציו במצטבר, כך שהוטלו על המבקש 42 חודשי מאסר בפועל, מאסרים מותנים וקנס כספי בסך של 5,000 ש"ח. על רקע שקולי אחידות הענישה ובהנתן תסקירים חיוביים בעיניינו של המערער, ועל מנת לעודדו להמשיך בדרך השיקומית, העמיד בית המשפט העליון את תקופת המאסר בפועל שירצה המערער על 36 חודשים חלף 42 חודשים.
בנוסף, למרות שחלפה פחות משנה מהטלת המאסר המותנה ועד לתחילת ביצוע העבירה וגידול הסמים המסוכנים, בית משפט קמא הלך עוד לקראת המערער ואת המאסר המותנה הפעיל כך שמרביתו (חודשיים מתוך שלושה), מרוצה בחופף למאסר בפועל, והעונש הכולל אשר הוטל על המערער הנו 15 חודשים.
...
אשר לטענת הציפייה כפועל יוצא משליחת המערער לקבלת חוות דעת מאת הממונה על עבודות שירות – לא מצאנו כי יש בעצם העובדה שבית משפט קמא החליט לשלוח את המערער לקבלת חוות דעת, כדי להוות שיקול מכוחו תוטל ענישה הנמוכה מהרף העליון של אפשרות ריצוי מאסר בעבודות שירות.
לאור כל האמור, אנו מוצאים כי הענישה אשר הוטלה על המערער מקלה עימו, לאור העבירה, חומרתה, חומרת נסיבות ביצועה, עברו הפלילי הרלבנטי של המערער, המאסר המותנה אשר אינו מרתיעו, והעדר הליך שיקום של ממש, תוך בעייתיות בקבלת האחריות וניתוק קשר עם שירות המבחן.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

עובדות כתב האישום הנאשם הורשע על פי הודאתו, בעובדות כתב אישום מתוקן, בבצוע עבירות של גידול, ייצור, הכנת סמים מסוכנים, עבירה לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש] תשל"ג-1973 (להלן: "פקודת הסמים המסוכנים"), והחזקת כלים להכנת סם שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 10 רישא לפקודת הסמים המסוכנים.
בהמשך, היתייחס בית משפט השלום לנסיבות אשר אינן קשורות בבצוע העבירה, ובין היתר, נתן דעתו להודאתו של המבקש ולנטילת האחריות; לטפול הפסיכולוגי שעבר; לתסקיר שירות המבחן החיובי שהוגש בעיניינו; לסוג הסם; לכך שלא נראה כי היו למבקש כוונות לסחור בסם שגידל; ולהיותו של המבקש גרוש, אשר עליו לפרנס שתי בנות צעירות.
בעפ"ג (י-ם) 3082-04-15‏‏ מ"י נ' פרידמן ( 16.7.15) נדון עניינו של המערער אשר הורשע בבצוע עבירות של גידול סם מסוג קאנבוס במשקל כולל של 2.8 ק"ג וכן בהחזקת כלים הדרושים להכנת סם. בית משפט השלום סטה ממיתחם העונש ההולם משקולי שקום, וגזר צוי של"צ ומבחן לצד מאסר מותנה, קנס והתחייבות.
ראשית אזקוף לזכות הנאשם את הודאתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום, ללא צורך בשמיעת הראיות תוך חסכון בזמנם של העדים.
לא נעלמה מעיני עמדתו המצמצמת של הנאשם באשר לחומרת מעשיו, כפי שזו באה לידי ביטוי בתסקיר שירות המבחן, ואולם שוכנעתי במקרה שלפניי, בהיתחשב בנסיבותיו המיוחדות של הנאשם, בהן מצבו הרפואי המורכב אשר מצריך שימוש בקנבוס להקלת כאביו וקבלת רישיון לשימוש בקנבוס רפואי, הסיכון להישנות העבירה פחת.
...
מכל המפורט, תוך אבחנה לענייננו, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם נע בין מספר חודשי מאסר לנשיאה בדרך של עבודות שירות ועד ל-14 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס, פסילת רישיון נהיגה והתחייבות להימנע מביצוע עבירות בעתיד.
לא נעלמה מעיני עמדתו המצמצמת של הנאשם באשר לחומרת מעשיו, כפי שזו באה לידי ביטוי בתסקיר שירות המבחן, ואולם שוכנעתי במקרה שלפניי, בהתחשב בנסיבותיו המיוחדות של הנאשם, בהן מצבו הרפואי המורכב אשר מצריך שימוש בקנבוס להקלת כאביו וקבלת רישיון לשימוש בקנבוס רפואי, הסיכון להישנות העבירה פחת.
סוף דבר לאור האמור לעיל הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 5 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לאור כך עתר הסניגור, תוך הפניה לפסיקה, למיתחם ענישה הנע בין מאסר מותנה ועד למספר חודשי מאסר בעבודות שירות.
הסכנות הטמונות בהחזקת סם וגידולו ידועות ואין צורך להכביר מילים על הנזקים שעלולים להגרם לחברה ולפרט ממעשים אלו.
ביחס לנסיבות ביצוע העבירה אציין שככלל, גידול סמים מצריך תיכנון מוקדם, לימוד, רכישת ציוד, היערכות והתמדה וכן השקעה כספית לא מבוטלת.
לצורך בחינת מדיניות הענישה הנוהגת ניתן להפנות לפסקי הדין הבאים, בשינויים המחויבים: רע"פ 2277/21 אברהם יוחננוב נ' מדינת ישראל (8.4.2021), בו נידון עניינו של נאשם שהורשע בעבירות גידול סמים והחזקת סמים שלא לצריכה עצמית במשקל קלוגרם אחד (לא צוינו מספר השתילים) ונגזרו עליו שישה חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות ועונשים נלווים; רע"פ 513/21 עידן יהושע נ' מדינת ישראל (4.3.2021), בו נידון נאשם שגידל 60 שתילים במשקל כולל של 10 ק"ג והחזיק כלים המשמשים להכנת סם מסוכן, לעשרה חודשי מאסר בפועל וזאת למרות הליך שקומי שעבר; רע"פ 2151/21 שחף דהן נ' מדינת ישראל (7.4.2021), בו נידון נאשם ל-18 חודשי מאסר בגין גידול 100 שתילי קאנבוס במשקל כולל של 23 ק"ג. עברו של הנאשם היה נקי אך התסקיר בעיניינו היה שלילי; רע"פ 7009/20 ‏בוריס ישראילוב נ' מדינת ישראל (6.12.2020), בו נידון נאשם שגידל 22 ק"ג קאנבוס (לא צוינו מספר השתילים) ל-13 חודשי מאסר בפועל, חרף המלצה חיובית של שירות המבחן; עפ"ג 26985-08-19 ארטיום שטנפר נ' מדינת ישראל (21.11.2019), בו הוטל על נאשם שגידל עשרות שתילים במשקל כולל של 113 ק"ג, צו של"צ ומבחן וזאת בשל שקולי שקום; עפ"ג 32119-08-21 אדיר יואב נ' מדינת ישראל (28.10.2021), בו נידון נאשם שגידל 68 שתילי קאנבוס במשקל 7.56 ק"ג נטו לשישה חודשי עבודות שירות ועונשים נלווים; עפ"ג 54910-04-21 מדינת ישראל נ' בן עזרי (19.7.2021), בו נידון נאשם שגידל 100 שתילי קאנבוס במשקל של כ-17 ק"ג לתשעה חודשי מאסר בעבודות שירות ועונשים נלווים.
...
אף אני סבור שעניינו של הנאשם אינו מאפשר מסקנה בדבר סיכויי שיקום ממשיים המצדיקים חריגה לקולה מהמתחם, ומשכך על העונש להיקבע בגדרי המתחם.
סיכומו של דבר, לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים, הן לקולה והן לחומרה, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים: חמישה חודשי מאסר.
אני מורה על פסילת רישיון הנהיגה של הנאשם לתקופה בת 4 חודשים וזאת על תנאי כאשר התנאי הוא שלא יעבור בתוך שנתיים כל עבירה על פקודת הסמים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע לערכים החברתיים המוגנים שנפגעו מעבירת גידול סם, נדמה כי אין צורך להכביר מילים בנוגע לחומרה הרבה הכרוכה בעבירות הסמים.
בכל הנוגע למדיניות הענישה בעבירת הסמים שבה הורשע הנאשם, הרי שזו מתחשבת בצורך במאבק בנגע הסמים המסוכנים בכלל, ובתופעת הגידולים הביתיים כמו גם בתופעת הקמת המעבדות הביתיות ההולכת וצוברת תאוצה בשנים האחרונות בפרט.
בכל הנוגע לפסיקה שאליה הפניתה ההגנה, התומכת בעתירתה לקביעת מיתחם ענישה שתחילתו במאסר מותנה ייאמר, כי בת"פ (ק"ג) 5341-07-19 מדינת ישראל נ' יהודה דהאן [פורסם בנבו] (17.02.2020), הורשע הנאשם בעבירה של גידול סם, בכך שגידל במחסן סגור שתוחם בבד יוטה, בגינה בבית אמו, כמה שתילי סם מסוכן מסוג קאנבוס במשקל כולל של 2 ק"ג נטו.
בית המשפט קבע מיתחם עונש הולם הנע ממאסר מותנה ועד ל- 12 חודשים מאסר בפועל, ובשל תסקיר החיובי ביותר שהיתקבל בעיניינו של הנאשם תוך ששרות המבחן ציין כי הלה עבר שינוי משמעותי באורחות חייו, כשעל כך העידו בדיקות השתן שמסר שנמצאו נקיות משרידי סם. לאור זאת, השית בית המשפט ענישה מקילה המצויה ברף התחתון של המיתחם שנקבע על ידו ; ובעפ"ג (מחוזי –ב"ש) 7373-03-2023 גורליק נ' מדינת ישראל [לא פורסם במאגרים המשפטיים] (03.05.2023), שם גידל הנאשם 3 שתילים מסוג קאנבוס במשקל של 260 גר' והחזיק בסם מסוג קאנבוס במשקל של 20.86 גר', בית משפט השלום קבע כי על מיתחם העונש ההולם לנוע בין מאסר מותנה לבין 8 חודשים מאסר בפועל, והשית על הנאשם עונש בדמות חודשיים מאסר שיכול שירוצו בעבודות שירות.
...
יוצא אפוא, כי עסקינן בנאשם שעבר שינוי משמעותי בחייו, מאדם המוצא פתרונות למצוקותיו השונות בסמים – לאדם שאינו משתמש עוד בסמים, אדם שומר חוק המנהל את חייו באורח יצרני ומועיל.
עם זאת, בנסיבות המקרה המונח לפניי, ובהתחשב בעובדה כי עסקינן בנאשם צעיר, חף מהרשעות, אשר לוקח אחריות על ביצוע העבירה, ולאור התסקיר החיובי אשר הוגש בעניינו והיותו נקי מסמים במשך תקופה ממושכת באופן יחסי– אני סבורה כי יש מקום בזו הפעם לתת לנאשם הזדמנות אמתית לחזור למוטב ולערוך שינוי בחייו לעבר שיקומו, וליתן לו כוח נוסף להמשיך בדרכו הנורמטיבית.
בשקלולם של כל אלה, יש כדי להביא את בית המשפט למסקנה, לפיה יש לחרוג לקולה ממתחם העונש שנקבע על ידי בעניינו משיקולי שיקום.
לאור כל האמור לעיל, הריני גוזרת עליו את העונשים הבאים: צו של"צ בהיקף של 270 שעות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

באי כוח הצדדים לא הגיעו להסכמות בעיניין העונש, אולם הוסכם כי הנאשם יופנה לשירות המבחן על מנת שיתקבל תסקיר בעיניינו אשר יבחן לבקשת ההגנה את שאלת ביטול ההרשעה, וכי כל צד יטען לעונש כראות עיניו, תוך שהמאשימה הצהירה כי היא תגביל את עתירתה העונשית למאסר שיכול וירוצה בעבודות שירות.
בשים לב מחד גיסא, לעברו הפלילי הנקי של הנאשם, ולהודאתו במיוחס לו ומאידך גיסא, לכך שהנאשם לא הוכיח נזק קונקריטי שעלול להגרם לו ככל שיורשע בדינו כנדרש בהילכת כתב, ומשלא קיימים בעיניינו של הנאשם שיקולים מובהקים המצדיקים סטייה לקולה ממיתחם העונש ההולם בשל שקומי שקום – עתרה המאשימה להשית על הנאשם עונש מאסר המצוי ברף הנמוך של המתחמים כך שהענישה לא תפחת ממאסר בן 6 חודשים (שיכול וירוצה בעבודות שירות) לצד מאסר מותנה, התחייבות, קנס, פסילה בפועל ופסילה מותנית.
בכל הנוגע לערכים החברתיים המוגנים שנפגעו מעבירת גידול סם, מושא התיק העקרי, הרי שנדמה כי אין צורך להכביר מילים בנוגע לחומרה הרבה הכרוכה בעבירות הסמים.
בכל הנוגע למדיניות הענישה בעבירת הסמים שבה הורשע הנאשם, במסגרת התיק העקרי, הרי שזו מתחשבת בצורך במאבק בנגע הסמים המסוכנים בכלל, ובתופעת הגידולים הביתיים כמו גם בתופעת הקמת המעבדות הביתיות ההולכת וצוברת תאוצה בשנים האחרונות בפרט.
בחינת מדיניות הענישה הנוהגת, מעלה כי במקרים דומים, בעבירה של גידול סם הקנבוס (או החשיש), בכמויות דומות לאלו שבענייננו, קיים מינעד רחב של עונשים, הכול בהתאם לכמות הסם ונסיבות גידולו, ואולם, בדרך כלל, העונש הדומינאנטי הוא, עונש הנע בין כמה חודשים מאסר שיכול להיות מרוצה בעבודות שירות ועד לתקופה ארוכה יותר המרוצה מאחורי סורג ובריח.
...
יוצא אפוא, כי בעניינו של הנאשם קיימת הצטברות של נסיבות ייחודיות וחריגות, אשר יש בהן כדי להטות את הכף לכיוון הימנעות מהרשעתו.
לאור כל האמור והגם שמצאתי כי הנאשם עבר את העבירות המיוחסת לו בכתבי האישום, הנני מורה על ביטול הרשעת הנאשם מיום 22.05.2023 וגוזרת עליו את העונשים הבאים: צו של"צ בהיקף של 250 שעות.
<#7#> החלטה על מנת לאפשר למאשימה להגיש ערעור על רכיב השל"צ בגזר הדין, ועל מנת שלא להעמיד את ערכאת הערעור בפני עובדה מוגמרת, הנני מורה על עיכוב ביצוע רכיב השל"צ למשך 45 יום, עד ליום 23.1.24.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו