לעניין זה ראוי אף להביא מדבריה של כבוד השופטת (בדימוס) דליה דורנר בע"פ 5106/99 אבו- ניג'מה נ' מדינת ישראל:
"ענישת עבריינים אינה עניין מכני. לא ראוי להטיל גזרי-דין לפי תעריפים. בגדר שיקול-הדעת הרחב שמוענק לשופטים בשיטתנו, שבה החוק קובע לרוב עונש מירבי, על השופטים מוטל לקבוע את העונש ההולם לנאשמים האינדיווידואליים העומדים בפניהם".
לעניין מידת "אשמו" של הנאשם, קביעה הנדרשת על מנת לבסס את גזר הדין לפי עיקרון ההלימה, נקודת המוצא היא כי מדובר בנהיגה בשיכרות חוזרת פעמיים בתוך 3 וחצי חודשים, כאשר בפעם השנייה אף נהג הנאשם בנגוד לצוו בימ"ש המורה על פסילת רישיונו.
לאור כל האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
הנאשם ירצה תקופת מאסר בת 10 חודשים, שירוצו מאחורי סורג ובריח, הכוללים:
3 חודשי מאסר בגין העבירות בהן הורשע, ובנוסף - 7 חודשי מאסר מותנה, שהנו חב הפעלה, מתיק פ"ל 3767-06-10, (גזר הדין מיום 19.12.12), אשר אני מורה על הפעלתם במצטבר.
...
סיכומו של דבר, שמעתי את ב"כ הצדדים וטיעוניהם, שקלתי את האינטרס הציבורי במניעת נהיגתם של נהגים שיכורים ושל נהגים פסולים, נתתי דעתי לכך שמדובר בעבירות חוזרות, התחשבתי בעברו התעבורתי והפלילי המכביד של הנאשם ובמאסר המותנה שהוא חב הפעלה.
לאור כל האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
הנאשם ירצה תקופת מאסר בת 10 חודשים, שירוצו מאחורי סורג ובריח, הכוללים:
3 חודשי מאסר בגין העבירות בהן הורשע, ובנוסף - 7 חודשי מאסר מותנה, שהינו חב הפעלה, מתיק פ"ל 3767-06-10, (גזר הדין מיום 19.12.12), אשר אני מורה על הפעלתם במצטבר.
מאחר והנאשם מצוי בעיצומו של תהליך גמילה מאלכוהןל, אני מורה כי שב"ס ייתן דעתו לכך במסגרת המיון המוקדם, וידאג לאפשר לנאשם לקבל סיוע להמשך הגמילה, כולל השתלבות בקבוצה טיפולית במסגרת קבוצת A.A (אלכוהוליסטים אנונימיים) בבית הסוהר.