הערך החברתי שניפגע ומידת הפגיעה בו:
בע"פ (ת"א) 72169/05 כהן אראל נ' מ"י, קובע כב' השופט מודריק:
" עבירה של נהיגה בזמן פסילה משקפת לא רק זילזול בחוקי התעבורה, אלא גם אי ציות וחוסר נכונות לציית לפסק דין של ביהמ"ש. אי אפשר לקיים את אכיפת חוקי התעבורה אלא על יסוד ההנחה הכעין אקסיומטית שציבור הנהגים מציית להוראות אוכפי החוק ומקיים את פסקי הדין. מי שחורג מכלל הנחת הבסיס הזו ראוי לענישה ממשית, שאם לא כן ייצא מעניינו מסר שלילי לכלל ציבור הנהגים".
ברע"פ 6115/06 מ"י נ' אבו לבן, קובע כב' השופט אדמונד לוי:
" נדמה כי אין צורך להרחיב אודות החומרה הכרוכה בנהיגה בזמן פסילה, בבצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור- נהגים והולכי רגל כאחד; הוא מבטא זילזול בצוים של בית – המשפט; הוא מוכיח, כי לא ניתן להרחיק אותו נהג מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב".
ברע"פ 3943/11 אסלאם ברהום נ' מ"י, קובע כב' השופט אליקים רובינשטיין:
" עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו) וזו עיקר, וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם יקרו חלילה, בעת נהיגה כזאת".
הדברים מדברים בעד עצמם.
לעניין זה ראוי אף להביא מדבריה של כבוד השופטת (בדימוס) דליה דורנר בע"פ 5106/99 אבו- ניג'מה נ' מדינת ישראל:
"ענישת עבריינים אינה עניין מכני. לא ראוי להטיל גזרי-דין לפי תעריפים. בגדר שיקול-הדעת הרחב שמוענק לשופטים בשיטתנו, שבה החוק קובע לרוב עונש מירבי, על השופטים מוטל לקבוע את העונש ההולם לנאשמים האינדיווידואליים העומדים בפניהם".
לעניין חומרת העבירות, כפי שהובא לעיל בהרחבה, הן המחוקק והן ביהמ"ש העליון רואים בחומרה רבה עבירה של נהיגה בזמן פסילה, המבטאת זילזול בחוק ובהחלטות בתי המשפט.
לעניין מידת "אשמו" של הנאשם, קביעה הנדרשת על מנת לבסס את גזר הדין לפי עיקרון "ההלימה" נקודת המוצא היא כי מדובר בעבירה חוזרת פעם שלישית (לעניין הנהיגה כבלתי מורשה) ואף כי עונש מאסר מותנה, לא הרתיע את הנאשם מחזרה על מעשיו.
...
נהפוך הוא אני סבור כי הובהר לנאשם בתיק הקודם כי חלף שליחתו למאסר בפועל כמתבקש מחומרת העבירות, בחר ביהמ"ש לתת לו לנאשם הזדמנות נוספת לבקשתו ולא שלח אותו למאסר בפועל.
מנגד, התרשמתי גם מנסיבותיו האישיות והמשפחתיות של הנאשם כפי שהטיב להציג הסנגור ואף הובא בפני במסגרת חוו"ד הממונה משב"ס.
לאור כל האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים:
מאסר בפועל למשך 4 חודשים ו-15 ימים.
למען הסר ספק אני מורה על שחרורו של הנאשם היום ולאלתר ממעצרו, מאחר וההליכים הסתיימו במתן גזר הדין היום וכן הנאשם רצה את מלוא 45 ימי המאסר מאחורי סורג ובריח.