מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גזר דין בעבירות נהיגה בזמן פסילה וללא ביטוח

בהליך תיק תעבורה קהילתי (תת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה ברמלה תת"ק 1629-01-21 מדינת ישראל נ' בית יעקב 14 מאי 2023 לפני כבוד השופט, נשיא אביטל חן מדינת ישראל המאשימה ליאור שמעון בית יעקב הנאשמים גזר דין
הנאשם כבן 26 הורשע בעבירה של נהיגה בזמן פסילה ונהיגת רכב ללא ביטוח.
...
בא כוח הנאשם הציע, באם ימצא בית המשפט, להכביד את הענישה המוחשית על ידי הרחבת צו של"צ או הטלת ערבויות, תחת הפסילה.
סוף דבר, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים: צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 60 שעות למשך שנה, בהתאם לתכנית שתגובש על ידי שירות המבחן.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

צבר העבירות שבהן הורשע הנאשם בשני האישומים: נהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון נהיגה תקף (בלתי מורשה), מסירת שם כוזב ונהיגה ללא ביטוח תקף, הנן חמורות כל אחת ואחת מהן בנפרד ובודאי כאשר הן מיצטברות אחת לשניה.
· רע"פ 7958/15 איזברגה נ' מדינת ישראל (02/12/15): המבקש הורשע, על פי הודאתו, בעבירות של נהיגה בזמן 2 פסילות שהוטלו בשני גזרי דין שונים (עבירה ראשונה של נהיגה בזמן פסילה), והתחזות בכזב בשם אחר.
...
לאחר שבחנתי את כל האמור לעיל אני קובעת כי מתחם העונש ההולם לאירוע הראשון, הכולל צבר עבירות של נהיגה בזמן פסילת בית משפט, נהיגה ללא רשיון נהיגה (בלתי מורשה) וחוסר ביטוח, מתחיל ממאסר על תנאי ומגיע עד 15 חודשי מאסר בפועל, פסילה בפועל בת 10 חודשים ועד 5 שנים וענישה נלווית.
מקובלת עלי טענת ב"כ הנאשם כי הענישה במקומותינו הינה אינדיווידואלית ומותאמת לנסיבות ולנאשם הספציפי העומד לתת את הדין בפני בית המשפט.
עונשו של הנאשם: סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל בתיק פל"א 440-06-22 מאסר בפועל לתקופה של 5 חודשים.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

(הדגשות כאן ולאורך גזר הדין שלי -"צ.מ.") פקודת התעבורה{נ"ח} תשכ"א - 1961 , להלן:"פקודת התעבורה" תקנות התעבורה תשכ"א - 1961 , להלן: "תקנות התעבורה" פקודת ביטוח רכב מנועי {נוסח חדש}, תש"ל - 1970 להלן: "פקודת ביטוח רכב מנועי" חוק העונשין, התשל"ז - 1977 , להלן: "חוק העונשין". כתב האישום והכרעת הדין: ביום 29.9.22 הורשע הנאשם, לאחר שמיעת הוכחות, במיוחס לו בכתב האישום, שעניינו גרימת תאונת דרכים, בה הנאשם ניחבל בעצמו, חבלות של ממש, עת נהג על אופנוע, ועקף בצומת את רכב הנהגת המעורבת.
לעניין נהיגה ללא ביטוח ראה הנאמר ברע"פ 665/11 אבו עמאר נ' מד"י: "עבירות נהיגה בזמן פסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי, אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו), וזו עיקר וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלה יקרו חלילה בעת נהיגה כזאת... ומכל מקום הטלתם על קופת הציבור". לאחר שנתתי דעתי למכלול השיקולים, הנני קובעת מיתחם ענישה אחד וכולל בנסיבות תיק זה פסילה בפועל בין 4-9 חודשים לצד ענישה נלווית.
...
לעניין נהיגה ללא ביטוח ראה הנאמר ברע"פ 665/11 אבו עמאר נ' מד"י: "עבירות נהיגה בזמן פסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי, אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו), וזו עיקר וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלה יקרו חלילה בעת נהיגה כזאת... ומכל מקום הטלתם על קופת הציבור". לאחר שנתתי דעתי למכלול השיקולים, הנני קובעת מתחם ענישה אחד וכולל בנסיבות תיק זה פסילה בפועל בין 4-9 חודשים לצד ענישה נלווית.
טענת ההגנה נבחנה עוד בשלב הכרעת הדין, בה קבעתי כי על אף האמור לעיל, ניתן להגיע בתיק זה למסקנה בדבר אחריות הנאשם לתאונה ולתוצאותיה.
אשר על כן ולאחר שנתתי דעתי למכלול השיקולים וטענות הצדדים, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: קנס כספי בסך 1,500 ש"ח הקנס ישולם ב-5 תשלומים, חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 1.3.2023 ואילך.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

ברע"פ 1211/12 ישראלי נ' מדינת ישראל, בעבירה ראשונה של נהיגה בפסילה, לצד נהיגה כשרישיון הנהיגה אינו תקף, וללא ביטוח, לחובתו 86 הרשעות קודמות בעבירות תעבורה, ואת העבירה ביצע שעה שרישיונו נפסל, בנוכחותו, על ידי רשות הרשוי, למשך שלוש שנים, הושתו 8 חודשי מאסר בפועל, שנתיים פסילה ושנת מאסר מותנה.
בעפת (חי') 6597-09-15 מדינת ישראל נ' מוחמד עוקר (21.1.16), בעבירות של נהיגה בפסילה, נהיגה כשהרישיון פקע למעלה משנה, וללא ביטוח, למשיב עבר פלילי (23 הרשעות) ותעבורתי (16 הרשעות), בעברו עבירות דומות של נהיגה בפסילה, כשהעבירות בוצעו זמן לא רב לאחר שהשתחרר ממאסר בגין ביצוע עבירות דומות, מהתסקיר עלה שקיים סיכוי ממשי לשקום, בעירעור אומץ גזר דינו של בית משפט קמא בדבר הארכת המאסר המותנה בן 12 חודשים, בשנתיים נוספות, תוך הטלת רכיבי ענישה נלווים, פסילה בת 36 חודשים, הפעלת התחייבות כספית על סך 5,000 ₪ והתחייבות כספית בסך 10,000 ₪.
בעניינינו, נהג הנאשם ביום 4.2.21 בפסילה שמקורה בגזר דין שניתן נגדו אך כחודש לפני המקרה כשמאסר מותנה רובץ עליו.
...
לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, בחנתי את עברו של הנאשם, ועיינתי בתסקירי המבחן, אני סבורה שבמקרה שלפני אין מנוס מהשתת רכיב של מאסר.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני משיתה על הנאשם 4 חודשי מאסר.
אני דנה את הנאשם ל-7 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים, לבל יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה, או של נהיגה בזמן פסילה.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

הערך החברתי שניפגע ומידת הפגיעה בו: בע"פ (ת"א) 72169/05 כהן אראל נ' מ"י, קובע כב' השופט מודריק: " עבירה של נהיגה בזמן פסילה משקפת לא רק זילזול בחוקי התעבורה, אלא גם אי ציות וחוסר נכונות לציית לפסק דין של ביהמ"ש. אי אפשר לקיים את אכיפת חוקי התעבורה אלא על יסוד ההנחה הכעין אקסיומטית שציבור הנהגים מציית להוראות אוכפי החוק ומקיים את פסקי הדין. מי שחורג מכלל הנחת הבסיס הזו ראוי לענישה ממשית, שאם לא כן ייצא מעניינו מסר שלילי לכלל ציבור הנהגים". ברע"פ 6115/06 מ"י נ' אבו לבן, קובע כב' השופט אדמונד לוי: " נדמה כי אין צורך להרחיב אודות החומרה הכרוכה בנהיגה בזמן פסילה, בבצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור- נהגים והולכי רגל כאחד; הוא מבטא זילזול בצוים של בית – המשפט; הוא מוכיח, כי לא ניתן להרחיק אותו נהג מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב". ברע"פ 3943/11 אסלאם ברהום נ' מ"י, קובע כב' השופט אליקים רובינשטיין: " עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו) וזו עיקר, וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם יקרו חלילה, בעת נהיגה כזאת". הדברים מדברים בעד עצמם.
לעניין זה ראוי אף להביא מדבריה של כבוד השופטת (בדימוס) דליה דורנר בע"פ 5106/99 אבו- ניג'מה נ' מדינת ישראל: "ענישת עבריינים אינה עניין מכני. לא ראוי להטיל גזרי-דין לפי תעריפים. בגדר שיקול-הדעת הרחב שמוענק לשופטים בשיטתנו, שבה החוק קובע לרוב עונש מירבי, על השופטים מוטל לקבוע את העונש ההולם לנאשמים האינדיווידואליים העומדים בפניהם". לעניין חומרת העבירות, כפי שהובא לעיל בהרחבה, הן המחוקק והן ביהמ"ש העליון רואים בחומרה רבה עבירה של נהיגה בזמן פסילה, המבטאת זילזול בחוק ובהחלטות בתי המשפט.
לעניין מידת "אשמו" של הנאשם, קביעה הנדרשת על מנת לבסס את גזר הדין לפי עיקרון "ההלימה" נקודת המוצא היא כי מדובר בעבירה חוזרת פעם שלישית (לעניין הנהיגה כבלתי מורשה) ואף כי עונש מאסר מותנה, לא הרתיע את הנאשם מחזרה על מעשיו.
...
נהפוך הוא אני סבור כי הובהר לנאשם בתיק הקודם כי חלף שליחתו למאסר בפועל כמתבקש מחומרת העבירות, בחר ביהמ"ש לתת לו לנאשם הזדמנות נוספת לבקשתו ולא שלח אותו למאסר בפועל.
מנגד, התרשמתי גם מנסיבותיו האישיות והמשפחתיות של הנאשם כפי שהטיב להציג הסנגור ואף הובא בפני במסגרת חוו"ד הממונה משב"ס. לאור כל האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 4 חודשים ו-15 ימים.
למען הסר ספק אני מורה על שחרורו של הנאשם היום ולאלתר ממעצרו, מאחר וההליכים הסתיימו במתן גזר הדין היום וכן הנאשם רצה את מלוא 45 ימי המאסר מאחורי סורג ובריח.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו