מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גזל סוד מסחרי והפרת חובות עמיל מכס

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת התובעת, כנגד הנתבעים 1 – 2, בגין הפרת תניית אי תחרות אשר נקבעה בהסכם העבודה של הנתבע 1, הפרת חובות תום הלב והאמון האישי החלות על הנתבע 1 וגזל סוד מסחרי של התובעת.
דיון והכרעה- עיקר טענות הצדדים- לטענת התובעת קיבלה את הנתבע 1 לעבודה בתפקיד מנהל רכש למרות העידר ניסיונו בתחום הרכש מאחר ועבד בתחום עמילות המכס.
...
יחד עם זאת בנסיבות מקרה זה לא מדובר במעבר עובד לחברה מתחרה באופן שהחברה המתחרה נהנית מהמידע אשר מתקבל מהעובד וכן לא הוכח כי הנתבע1 גזל סודות מסחריים והעבירם לאביו לאחר סיום תקופת עבודתו בתובעת על כן, גם מטעם זה הנני סבורה כי הנתבע 2 אינו צד המהווה חלק מהעילה או עובדות המקרה מאחר ושוכנעתי כי עסקינן ב"שחקן" פאסיבי נעדר מעורבות ממשית אשר עיקר תפקידו ברישום העסק החדש אותו הקים הנתבע 1 , על שמו.
לאור האמור לעיל, הנני מורה על מחיקת התביעה כנגד הנתבע 2 מחמת היעדר סמכות עניינית.
סוף דבר - הנתבע1 ישלם לתובעת תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, סך של 20,000 ₪ כפיצוי בגין הפרת חובת תום הלב והנאמנות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

יסודה של הבקשה שבפניי בתביעה שהגישה המבקשת נגד המשיבים בגין הפרת חובות חקוקות, ביצוע עוולות מסחריות, גזל סודות מסחריים, גזל מוניטין ועשיית עושר ולא במשפט.
התביעה הוגשה ביום 6.6.2011 לבית משפט השלום בתל אביב-יפו, אשר הורה ביום 22.9.2011 - לבקשת המבקשת ובהסכמת הצדדים - על תקונה והעברתה לבית המשפט המחוזי מרכז, תוך חיוב המבקשת בתשלום הוצאות המשיבים בסך של 3,000 ש"ח. על-פי הנטען בכתב התביעה המתוקן, במסגרת תפקידם כעמילי מכס קיבלו המשיבים 1 ו-2 לידיהם רשימות ספקים ומסמכים שונים בהם פורטו מידע עסקי וסודות מסחריים של המבקשת.
עוד נטען כי לאחר שהמשיב 2 הודיע במפתיע על החלטתו להפסיק לעבוד עבור המבקשת כעמיל מכס, נדהמה היא לגלות מפיו כי הוא פתח חברה מתחרה לעסקיה, תוך שהוא מתבסס לטענתה על הידע שצבר בעבודתו עמה ואף מעסיק בחברה זו עובד לשעבר שלה.
...
] בפניי בקשה למתן רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז (כב' השופטת ה' עובדיה) מיום 27.11.2011, בה נעתר בית המשפט לבקשת המשיבים והורה למבקשת להפקיד סך של 35,000 ש"ח כערובה להבטחת הוצאות המשיבים.
לאחר שעיינתי בטענות המבקשת הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה למתן רשות ערעור להידחות, וזאת בלא צורך בתגובת המשיבים.
העובדה כי בשלב כלשהו טרם מתן ההחלטה בבקשה שולם על-ידי המבקשת סכום ההוצאות שבו חויבה על-ידי בית משפט השלום, והעובדה שבית המשפט המחוזי לא נתן לכך ביטוי בהחלטתו, אין בה כדי לשנות מן המסקנה שאליה הגיע בית המשפט.
סיכומו של דבר - בקשת רשות הערעור נדחית ועמה נדחית גם הבקשה לעיכוב הביצוע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה שעיקרה טענה לגזל סוד מסחרי, שהוא פרטיהם של ספקים מחו"ל, וטענה להפרת חובות עמיל מכס כשלוח של היבואן, הבאה לידי ביטוי בעשיית שימוש לרעה בפרטים הנ"ל. רקע עובדתי התובעת (להלן גם: "ארט יודאיקה") היא חברה בעלת מוניטין בייצור, פיתוח ושיווק מתנות, חפצי אמנות ומזכרות בתחום היודאיקה מזה שנים רבות.
...
כפי שצויין לעיל, הרי לאור המסקנות לגבי חובות טלי עד כשלוחה של ארט יודאיקה בשמשה כעמילת המכס שלה, לשאלת היות או אי היות פרטי הספקים סוד מסחרי הנזכרת לעיל אין חשיבות מכרעת בתובענה זו. המסקנה שיש להסיק מאי היות פרטי הספקים סוד מסחרי לצורך הקמת עילה לפי סעיף 6 לחוק עוולות מסחריות, היא כי עילה זו אינה עומדת לארט יודאיקה, בנסיבות המקרה דנן, כפי שפורטו לעיל.
מכאן יש להסיק מסקנה כי עובר לשיחה במסנג'ר נוצר קשר בין דורון לבין הספק, אך דורון לא צירף את תכתובת המייל לה טען בעניין זה, דהיינו את פנייתו אל ספק זה, כמו אל יתר הספקים, ואת תשובתו של הספק.
לפיכך, טענת ההעתקה נדחית, ואין בה גם כדי לסייע לתובעת לעניין טענתה לגניבת הסוד המסחרי/הפרת חובות שבחוק השליחות.
סיכום נוכח כל האמור לעיל אני דוחה את התביעה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה של אמא ובנה, שהועסקו על ידי חברה העוסקת בשילוח בין לאומי ועמילות מכס במעבר הגבול אלנבי, לתשלום גמול בגין עבודה בשעות נוספות וזכויות סוציאליות נוספות על בסיס שכר ששולם להם לטענתם ב"שחור" מעבר לדווח לרשויות.
הנתבעים 2 ו-3 עשו שימוש לרעה במסך ההיתאגדות, העסיקו את התובעים תוך קפוח זכויותיהם מכוח משפט העבודה המגן, שילמו להם שכר ב"שחור", התנהגו כלפיהם בחוסר תום לב ותוך הפרת חובות האמון של מעסיק כלפי עובדיו ולפיכך יש להרים את מסך ההיתאגדות ולחייב את הנתבעים 2 ו-3 באופן אישי בזכויותיהם של התובעים.
החברה עתרה לשלילת פצויי הפיטורים מהתובעים, השבת הפיצויים ששולמו להם, השבת השכר ששולם לדור, לפצוי בגובה הכספים שגנבו על פי הטענה, להחזר הוצאות, לפצוי בגין הפסדים ולפצוי בגין גזילת סודותיה המסחריים של החברה בשל שדול לקוחותיה ועתרה לחייב כל אחד מהתובעים בסך 950,000 ₪ ובסך כולל של 1,900,000 ₪.
החברה לא עשתה מאמץ להוכיח את טענותיה בעיניין זה, לא הוכיחה כי רשימת לקוחותיה מהוה סוד מסחרי מוגן, לא הוכיחה כי התובעים עשו שימוש ברשימת לקוחותיה או כי פנו ללקוחותיה תוך הפרת התחייבתם ולפיכך לא מצאנו יסוד לטענותיה של החברה בעיניין זה ולפיכך גם טענותיה אלו נדחות בזאת.
...
החברה לא עשתה מאמץ להוכיח את טענותיה בעניין זה, לא הוכיחה כי רשימת לקוחותיה מהווה סוד מסחרי מוגן, לא הוכיחה כי התובעים עשו שימוש ברשימת לקוחותיה או כי פנו ללקוחותיה תוך הפרת התחייבתם ולפיכך לא מצאנו יסוד לטענותיה של החברה בעניין זה ולפיכך גם טענותיה אלו נדחות בזאת.
] סוף דבר   אשר על כן, תביעתם של התובעים מתקבלת בחלקה והתביעה שכנגד נדחית.
אמנם התביעה נגד הנתבעים 2 ו-3 נדחית, בשים לב כי הנתבע 3, הינו הבעלים של הנתבעים 1 ו-2, וממילא עד מטעמה של הנתבעת 1, לא מצאנו מקום לפסוק את הוצאות לטובתו בגין דחיית התביעה נגד הנתבעים 2 ו-3.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השאלות שהתעוררו נוגעות בעיקרן להפרת הסכם העבודה בין הצדדים, להקף חובת הנאמנות וחובת תום הלב של עובד כלפי מעסיקתו, ולהשלכותיה של הפרת חובה זו. כמו כן, עלתה השאלה האם העובד גזל סודות מסחריים של התובעת בנגוד לחוק עוולות מסחריות, התשנ"ט -1999 (להלן – החוק), והאם התובעת זכאית לסעד ציווי, כמו גם לסעד כספי בגין הפרה זו. נביא להלן את הטענות שהעלו הצדדים, נתאר את עיקר הדיון שהתקיים, ונפרט את הכרעת בית הדין.
בהתאם, התבקש צו מניעה זמני המונע מהנתבע לפנות במישרין או בעקיפין למי שהיו לקוחותיה של התובעת עד למועד סיום עבודתו של הנתבע אצלה וללקוחות התובעת עימם היה הנתבע בקשר עד לסיום עבודתו; לעשות שימוש בסודות מסחריים של התובעת, לרבות בידע ובמידע של התובעת בנוגע לפעילותה העסקית ולהתנהלותה; לתת ללקוחות אלה, במישרין או בעקיפין, שירותים בתחום עמילות מכס או בתחום השילוח.
במסגרת ההחלטה קבע בית הדין כי בשלב זה של ההליך לא הוכח לכאורה קיומו של סוד מסחרי וכי התובעת לא עמדה בנטל להוכיח כי התניה בחוזה העבודה, המגבילה את עסוקו של הנתבע, מגנה על "אינטרס לגיטימי". באשר לטענות התובעת לעניין הפרת חובת תום הלב על ידי הנתבע, מצא בית הדין כי עולה לכאורה כי היתנהלותו של הנתבע מהוה הפרה של חובות האמון ותום הלב אשר ביחסי העבודה ובסיומם.
...
הנתבע הוסיף טענות רבות הנוגעות לאופן הטכני בו הועברו ההודעות, המרחקים בין התכנים השונים בגוף ההודעות, בחנו את טענתו בקפידה אך לא מצאנו כי אלה מעידים על פגם באותנטיות המסמכים[footnoteRef:90].
] סעדים בשים לב לחלוף הזמן ממועד סיומם של יחסי העבודה בין הצדדים, למשך ההגבלה על פי הסכם ההעסקה בין ולהלכה הפסוקה ברי כי לא ניתן להיעתר לבקשת התובעת לצו מניעה קבוע להימנע מלפנות ללקוחותיה ובית הדין יסתפק בפסיקת פיצויים.
עוד נתבעו פיצויים בגובה 50,000 ₪ בגין הפרת הסכם עבודה חובת האמון והתנהגות בחוסר תום לב. אנו סבורים, כי העוולות אשר בוצעו על ידי הנתבע התבצעו במסכת אחת של מעשים, ואין מקום לחייבו באופן נפרד לכל פעולה שביצע וזאת בהתאם להוראות סעיף 13(ב) לחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו