]
תקנה 11 לתקנות קובעת כי מעת שאיחר מעסיק בהעברת תשלום הפרשות דמי גמולים לקרן הפנסיה, עליו לשלם בנוסף לחוב בערכיו הנומינאליים, ריבית בשיעור של ריבית הפיגורים בשל איחור בהעברת כספים מהמערכת הבנקאית, כפי שמפרסם החשב הכללי של מדינת ישראל מעת לעת (להלן: "ריבית פיגורים").
]
גם במקרה אחר טען המעסיק כי "... תקנה 11 לתקנות קופות הגמל איננה מהוה מקור עצמאי לחיובו של המעסיק בתשלום ריבית חשב, ועל קופת הגמל להביא ליישום התקנה באמצעות כלים חוזיים...". בית הדין האיזורי בירושלים דחה את הטענה, וקבע כי "... (ל)תקנה 11 לתקנות קופות הגמל (אשר נחקקה מאוחר יותר), שהנה הוראה חוקית ספציפית בתוך מסגרת נורמאטיבית שמטרתה להסדיר את מערכת היחסים בין קופות הגמל למעסיקים"[footnoteRef:22], וכן "בהתאם להוראות תקנה 11 לתקנות קופות הגמל, מעביד שאיחר בתשלום דמי גמל בעד עובדו, ישלם לקופת הגמל ריבית (לרבות ריבית בגין חוב ריבית) "בעד התקופה שמתחילה ביום 16 בחודש העוקב לחודש העבודה שבעדו נדרשה הפקדת התשלומים, ומסתיימת במועד התשלום בפועל". [22: ק"ג (י-ם) 8743-11-15 מגדל מקפת קרנות פנסיה וקופות גמל בע"מ – מועצה מקומית קרית יערים (ניתן ביום 9.8.2019).
כלומר – ריבית הפיגורים תתחיל בעד התקופה שמתחילה ביום ה-16 לחודש, ומועד חישוב הריבית מתחיל ממועד זה, אך חישוב ערך הריבית הוא לפי גובה החוב ביום ה-15 לחודש, כשעד לאותו המועד המעסיק צריך להעביר את הגמולים, אך הוא לא עשה זאת[footnoteRef:36].
...
]
לסיכום
לאור כלל האמור לעיל, אנו קובעים כי התובעת הוכיחה את כלל טענותיה כנגד הנתבעת במהלך ההליך, וכי בדין שילמה הנתבעת לתובעת ביום 9.2.2022 סך של 716,619 ₪, כל זאת – רק לאחר הגשת סיכומי התובעת ורק לאחר שנוהל ההליך שלפנינו במלואו.
בנסיבות אלה, אנו סבורים כי הנתבעת כשלה בתום-ליבה, וכי יש לגנות את התנהגותה הדיונית אשר הביאה להתמשכות והתארכות ההליך לשווא.
לטעמנו, מדובר בהתנהלות שלא בתום-לב, שיש לפסוק בגינה הוצאות על הצד הגבוה, וגם לאור העובדה שהתובעת נאלצה לקיים הליך מלא ושלם כדי לקבל את המגיע לה. הנתבעת אף טענה כי שילמה את החוב "תחת מחאה", אך כבר פסקנו שמדובר בטענה שיש לדחותה.