באשר ליתר הזכויות שלטענת התובע לא שולמו לו (תוספת מישפחה, מענק שנתי ודמי כלכלה), טוענים הנתבעים כי מעבר לעובדה שהתובע לא הוכיח זכאות כאמור, הרי ששולם לו שכר שעתי גבוה המגלם את מלוא הזכויות המגיעות לו.
בעיניין דמי הכלכלה, מוסיפה הנתבעת וטוענת כי שילמה במשך החודשיים הראשונים להעסקתו סך של 668 ₪ עבור ארוחות, אולם לאחר שהתובע ביקש להעלות את שכרו, סוכם עימו כי השכר השעתי יכלול גם את דמי הארוחות.
ובמה דברים אמורים?
מעיון בתלושי השכר עולה כי הגם שישנו רכיב נסיעות נפרד בחלק מתלושי השכר, הרי שלא ברור כלל כיצד חישבה הנתבעת את דמי הנסיעות המגיעים לתובע, כאשר החישוב השתנה לא אחת, ומבלי שניתן לכך הסבר.
באשר למצב דברים זה יש להפנות אל ע"ע 33791-11-10 נובכוב מיכאל נ' ר-צ פלסט בע"מ (פורסם בנבו, 24.05.2012) – "... נוסיף, כי ככל שמעביד משלם לעובד הטבה מעבר למגיע לו על פי החוק או צו ההרחבה, הטבה זו הופכת לחלק מתנאי עבודתו המוסכמים של העובד, והמעביד אינו רשאי לבטלה לאחר שהעובד מסיים את עבודתו, בתגובה להגשת תביעה על ידי העובד לתשלום זכויות אחרות המגיעות לו [דב"ע (ארצי) נד/48-3 מזרה – ענת ימין, מיום 2.5.94; ע"ע (ארצי) 1260/00 מרקוביץ – אקורד הנדסה בע"מ, מיום 5.8.02]."
לאור כל האמור לעיל, דין טענת הנתבעת לקזוז – להדחות.
...
סוף דבר -
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין את הסכומים המפורטים להלן:
הוצאות דמי נסיעה – 8067 ₪.
לאור העובדה שתביעתו שלך התובע התקבלה בחלקה, הוא זכאי להוצאות משפט והשתתפות בשכ"ט עו"ד, ואולם, לאור העובדה שהתביעה שהגיש כנגד הנתבע 2 נדחתה רק בשלב הסיכומים, אנו מחליטים כי כל צד יישא בהוצאותיו.