על כך יש להוסיף כי טענות המערער בהודעת העירעור חורגות בחלקן מאלה שהעלה לפני בית משפט קמא, ודי בהקשר זה כדי להפנות לכתב הסיכומים שהגיש ביום 05.07.2022, בו העלה הטענות הבאות:
פרישתו המוקדמת של האיש היתה שלא מרצונו, בשל מצבו הבריאותי הלקוי;
היתקיימו נסיבות מיוחדות שיש להביא בחשבון במקרה שלפנינו ובעיקר "הפרישה המוקדמת של החוסך בשל מצב בריאותי לקוי". נטען, כי אין בהסכם היתייחסות מילולית לפנסיה מוקדמת או לקיצבה מהמעביד;
קזוז בין הגימלאות של הצדדים ועשית שימוש בסע' 8 (2) לחוק יחסי ממון בין בני זוג.
אין חולק, ואפנה בעיניין זה גם לפסיקתא מוצעת מטעם מומחה בית משפט, רו"ח נתן שטרנפלד, ולחוות דעתו מיום 19.09.2022, לפיהן מועד התחלה של צבירת זכויות המערער לוותק הנו מחודש 10/1984, מועד הנישואין הוא 18.11.1984, מועד הפירוד הנו 31.10.2003 ומועד הפרישה הוא כזכור 29.02.2020, כך שמשך התקופה המשותפת הנו 228 חודשים ועל כן השעור להעברה למשיבה הנו 28.81%;
שנית, המערער לא הציג כל ראיה או אסמכתא לפיה הקצבה המשולמת לו מקורה, כולה, בתקופה אחרת וכי היה זכאי לפנסיה מוקדמת ובאותו סכום גם אם היה עובד רק ממועד הפירוד ב-2003 ועד מועד הפרישה ב-2020;
שלישית, הטענה כי הקיצבה אינה ברת איזון, משלא הוזכרה במפורש, לא בסע' 2 (א) ולא בסע' 2 (ג) מיתעלמת מן האמור בסע' 2 (ב) הפותח במילים אלה: "מחצית מכלל זכויותיו של מר ....מסוג כלשהו, כולל כספים....".
אשר לטענת המערער, כי יש לפנות להוראת סע' 8 (2) לחוק יחסי ממון ולערוך איזון שלא באופן הרגיל או לדחות תשלומה, לכך ניתן מענה הולם וממצה בגדרי פסק הדין קמא.
...
עוד נקבע כי תשובה לשאלה זו התקבלה מח' נ', אשר הבהירה כי הפנסיה המשולמת למערער אינה פנסיה רפואית, ועל כן משהתקבלה תשובת ח' נ', אין לאפשר למערער, להציב להכרעה שאלות אחרות, לאחר שהתשובה שהתקבלה ממקום עבודתו תומכת בעמדת האשה.
כך גם לא נפלה כל שגגה בקביעתו לפיה סוגיה זו התבררה בעבר בגדרי תלה"מ 20640-12-19 בו ניתן פסק דינו מיום 22.10.2020, וכי משניתנה תשובת ח' נ', אין לאפשר למערער להציב להכרעה שאלות אחרות החורגות מגדר המחלוקת.
אשר לטענה השניה שהעלה המערער לפני בית משפט קמא, מקובלת עלי קביעתו של בית משפט קמא כי לשונו של הסכם הגירושין פשוטה, והוא קובע כי המשיבה תתחיל לקבל חלק מהפנסיה של המערער מהמועד בו יפרוש לגמלאות, לרבות פרישה מוקדמת.
האבחנה שהמערער מנסה לקרוא אל תוך ההסכם בין "פרישה מעבודה" המזכה בסכום חד פעמי בהתאם לסע 1 (ב) לבין "פרישת הבעל לגמלאות" המזכה את האשה בחלק מהגמלה בהתאם לסע' 1 (ג) הינה מלאכותית, ואין בידי לקבל פרשנותו בהקשר זה. לשון ההסכם פשוטה וברורה – פרישה מהעבודה, תהא הסיבה לכך אשר תהא, תזכה את האשה בתשלום חד פעמי, ופרישה לגמלאות, בין אם מוקדמת ובין אם בגיל 67, תזכה אותה גם בחלק מהגמלה-הפנסיה.
בענייננו, הגיע בית משפט קמא למסקנה לפיה אין לעשות שימוש בהוראת סעיף 8(2) לחוק יחסי ממון בין בני זוג.
יתר על כן, פניה לדרך זו מתעלמת מהוראות הסכם הגירושין ומהווה סטיה מהוראותיו, שעה שסבורני כי פניה להוראת סע' 8 (2) הינה מוקשית, אם לא בלתי אפשרית, מקום שהיא נוגדת הוראות הסכם מחייב.
למעשה, ניתן לסכם הדברים ביחס לדחיית טענות המערער כדלקמן:
אין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בפסק הדין;
הממצאים שנקבעו בפסק הדין תומכים במסקנה המשפטית שנקבעה בו;
אין לגלות בפסק הדין טעות שבחוק.