לפיכך הוסיף ההסכם וקבע:
"עד לקבלת ההיתר והאישורים [לבנייה], יוכל [הנתבע] להשכיר את היחידה הקיימת, ויהיה זכאי לקבל את דמי השכירות לידיו. [התובעים] מאשרים בזאת ל[נתבע] לחתום על הסכם שכירות ולגבות לכיסו את דמי השכירות" (סעיף 5.8).
את אי-ההתאמות בין הסכומים, ששולמו בפועל, לבין הוראותיו של ההסכם פטרו התובעים בהאֲשמתו של הנתבע כי הוא ניסח את ההסכם באורח חד צדדי ומוטה לטובתו.
הכונס נידרש ומוסמך בזאת, בלי לגרוע מכל סמכות אחרת שבדין, להביא את דבר-המכירה לידיעתו של הציבור הרחב, לאפשר פרק-זמן הולם לקבלתן של הצעות, לשקול באורח שוויוני כל הצעה, לקבל את ההצעה הגבוהה ביותר בכפוף לאמור לעיל, להיקשר בכל הסכם נידרש, לערוך כל פעולה נידרשת מול רשויות-המס, לפעול מול הבנק המלווה לשם פרעונה של המשכנתא ולהסדיר את כל הדרוש במירשם-המקרקעין.
...
שנית, איונו של השיתוף אינו זהה, מבחינתו של המקור המשפטי, לפירוק-השיתוף ברם התוצאה היא דומה.
אני ממנה לכונס, ככל שיואיל לטול עליו את המלאכה, את עורך-הדין יגאל דורון, שמענו בשדרות שאול המלך 8 בתל אביב-יפו ופרטי ההתקשרות עמו הם בטל' 03-7556999, בפקס' 03-7556998 ובדוא"ל Igal@di-law.co.il.
הכונס, לאחר שהונחה לפניו חוות-דעת של מומחה בדבר-שוויו, ימכור את הנכס בהתמחרות בין מציעים.
בתוך 30 ימים מיום, שקיבל לידיו פסק-דין זה ישלם הנתבע, הוא התובע שכנגד, לתובעים והם הנתבעים שכנגד, יחד ולחוד, הוצאות-משפט בסך של 26 אלף ש"ח ועוד שכר-טרחה של עורכי-דין בסך, כולל מע"מ, של 137 אלף ש"ח. איחור בתשלום יוסיף הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום-החיוב ועד למועד-התשלום בפועל.