הדרישה הגיע לתובעת באיחור רב ונערכה שיחה עם גזבר היישוב מיתר לגבי הטעות בהוצאת הדרישה, והובטחה תשובה בתוך מספר ימים.
בדיון שנערך בבית המשפט המחוזי, ביום 10.10.2016, ובהמשך להמלצת בית המשפט, הצדדים הגיעו להסכמה כי לצורכי פשרה ומבלי להודות בטענות של מי מהם, הנתבעת תשיב את מלוא הכספים שנגבו מהתובעת בגין החיוב בארנונה, בתוספת שיערוך מתאים, ויבוטל כל חיוב בארנונה או חיוב הנגזר ממנו, בגין החזקת שטח ההתארגנות בשנים 2007-2009.
סבורני שפניותיה של עו"ד אבשלומוב שהוצאו במאי וביולי 2012, כשנה וחצי בקירוב טרם הטלת העיקולים אינן מתיישבות עם דרישה זו.
מעבר לכך, מינהלי התובעת פנו לנתבעת לאחר הוצאת מכתביה של עו"ד אבשלומוב במהלך 2012, העלו בפניה את טענותיהם בעיניין החיוב בארנונה והובטחה להם תשובה שלא ניתנה עד להטלת העיקולים, באופן שאינו מתיישב עם החובה המוטלת על רשות מקומית לפעול בתום לב ובזהירות הראויה, וגם מטעם זה לא ניתן להסתמך על הפניות הנ"ל לצורך נקיטת הליכי הגבייה (עדות אריה דוד, ע' 18 ש' 17-25; ע' 19, ש' 1-12).
...
לאור האמור לעיל, ובשים לב לקביעתי כי הפנייה הקודמת לתובעת הייתה בשנת 2012, ועל ההשגה שהגישה במהלך 2009 לא ניתן מענה, סבורני כי הטלת העיקולים על ידי הנתבעת לא התיישבה עם החובה לנהוג בתום לב ובזהירות ראויה טרם הטלת העיקולים.
סבורני, לאחר בחינת הדברים, ובשים לב לנסיבות העניין, שניתן להעמיד את הפיצוי לתובעת על דרך האומדנה בסך של 45,000 ₪.
התוצאה
התוצאה הינה שהתביעה מתקבלת בחלקה והנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בגין הוצאת לשון הרע בסך של 45,000 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.