כן ראו ע"א 2853/16 משעלי נ' שריד (2.11.2017), שם נקבע כי המועצה האזורית והועד המקומי הם הגופים היחידים הרשאים לגבות ארנונה ולספק שירותים מוניציפאליים בסיסיים, אך בצד זאת, נדחתה טענת המערערים לפיה השירותים הקהילתיים הם שירותים מוניציפאליים וגביית תשלום בגינם היא גבייה אסורה של מס. הובהר שם, כי האגודה אינה רשאית להשיג את גבולו של הועד המקומי בכל הנוגע לשירותים שהאגודה מספקת לתושבים ולגביית מס מוניציפאלי אך אין כל מניעה שהאגודה תספק שירותים המהוים תוספת לשירותים המוניציפאליים שעליהם אמון הועד המקומי, ותשלום כזה אינו בגדר מס).
ערעור מס ההכנסה
טוענת העוררת כי המשיב מנוע מלטעון כי פעילותה אינה במישור המוניציפלי, וזאת לאור העמדה שהציג במסגרת ערעור המס ולפיה העוררת אינה זכאית לקזוז הפסדיה שכן "אין ביישוב פעילות עסקית מממשית אלא פעילות היישוב מסתכמת במתן שירותים מוניציפליים קהילתיים לחבריו" וכן כי "עיקר הוצאות היישוב נובעות מהוצאות שכר, הוצאות מיסים אגרות וארנונה הוצאות מים וחשמל, הוצאות החזקת מבנים וכד' שבמהותן לא קשורות לפעילות עסקית אלא לתפעולו השוטף של היישוב". ועוד ציין פקיד השומה בבקשה לתיקון נימוקי השומה שהוגשה על ידו ביום 28.10.2018 במסגרת ערעור המס (נספח ג' לכתב הערר) כי "דוחותיה הכספיים של האגודה כוללים גם פעילות מוניציפלית – קרי פעילות שנעשתה בכובעה כועד מקומי... מעיון בדוחותיה הכספיים של האגודה עולה כי יש לה שני מקורות הכנסה עקריים, האחד הכנסות ממסים והשתתפות חברים, והשני הכנסות מדמי ניהול. בין אם היה על האגודה לדיווח לשלטונות המס על פעילותה כוועד מקומי בנפרד ובין אם לאו – התוצאה אחת היא: אין לאגודה הפסדים שניתנים לקזוז כנגד הכנסותיה ממכירת הקרקעות".
איני סבור כי האמור בנימוקי השומה, ועל אחת כמה וכמה האמור בנימוקי השומה המתוקנים, מונע מהמשיב לטעון בהליך דנן כי מכירת המקרקעין לא נעשתה על ידי האגודה בכובעה כ"וועד מקומי" של היישוב, וממילא כי היא אינה זכאית לפטור לפי סעיף 72 לחוק.
...
מסקנה זו הנסמכת על חוזה המשבצת, על חוזי המכר וכן על ראיות נוספות שבאו בפני הוועדה, אינה נתונה לערעור בפנינו נוכח הכלל הקבוע בסעיף 90 לחוק מיסוי מקרקעין, עליו עמדנו לעיל, הגודר את זכות הערעור בפני בית משפט זה לשאלות משפטיות בלבד.
הגדרת "רשות מקומית"
מהטעם המובא לעיל אף לא ניתן לאמץ את עמדת העוררת באשר למסקנה העולה מהגדרת "רשות מקומית" בפקודת מס הכנסה.
סוף דבר
לאור האמור לעיל סבור אני כי דינו של הערר להידחות.
הערר נדחה והעוררת תישא בהוצאות המשיב בסך של 25,000 ₪ שישולמו בתוך 30 יום שאם לא כן יתווספו אליהם הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד התשלום בפועל.