מהדו"חות הכספיים של החברה (אשר נימסרו לעירייה על ידי גביש) מתברר שעל אף הכנסותיה, לאורך פעילותה החברה צברה הפסדים ובמועד הפסקת הפעילות עמד גרעונה על סך של 1.7 מיליון ₪.
על כן אני דוחה את הטענה שיש לחייב את גביש מכח דיני הנזיקין והעדר תום לב.
חיובו של גביש מכח סעיף 8(ג) לחוק ההסדרים
סעיף 8(ג) לחוק ההסדרים קובע כי מותר לרשות מקומית לגבות חוב ארנונה חלוט מבעלי השליטה בחברה פרטית, כאשר החברה התפרקה או הפסיקה את פעילותה, וזאת במידה ומתקיימים התנאים הקבועים בסעיף 119א(א) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] הקובע:
"היה לחבר בני אדם חוב מס סופי והוא התפרק או הפסיק את פעילותו בלי ששילם את חוב המס האמור, יראו את הנכסים שהיו לחבר כאילו הועברו לבעל השליטה בו בלא תמורה, וניתן לגבות מהם את חוב המס, אלא אם כן הוכח אחרת להנחת דעתו של פקיד השומה".
בעל השליטה מוגדר בפקודת מס הכנסה כמי שמחזיק ב-25% לפחות ממניות החברה.
הנטל לסתור את החזקה מוטל על בעלי השליטה, ברמת הטיית מאזן ההסתברויות וככל שיוכיחו כי לא נותרו בחברה נכסים כלשהם, אזי לא התמלאו כל תנאי סעיף 8ג לחוק ההסדרים ואין לחייבם בחוב הארנונה אלא לגבותו מהחברה בלבד (ע"א 2139/08 הלל נ' המועצה המקומית כפר שמריהו, פורסם בנבו 22.6.10; ע"א 4350-11-08 צ'לסי שיווק (2003) בע"מ נ' עריית ראשון לציון, פורסם בנבו 1.4.10; עת"מ (חיפה) 26025-05-12 יעקב כהן נ' עריית חיפה, פורסם בנבו, 26.7.12).
...
אך אפילו והייתי מגיעה למסקנה שונה, עדיין התוצאה היתה זהה, שכן גביש עמד בנטל המוטל עליו להפריך את חזקת ההברחה, כאשר הוכיח פוזיטיבית שלחברה לא היו נכסים כלשהם מהם ניתן להיפרע, כאשר הוכיח שלא נטל כל נכס מנכסי החברה, לא ניסה למכור נכסים לצד ג' או להבריח נכסים לחברה חדשה (עניין מלכה עובדיה) ואף לא הוכח שמשך דיבידנדים.
סוף דבר
כאמור, אפילו והייתי מקבלת את תביעת העירייה ביחס לחוב הארנונה של החברה, עדיין דין התביעה לחיובו האישי של גביש להידחות בשל הנימוקים המפורטים לעיל.
על כן אני דוחה את התביעה ומחייבת את העירייה לשלם לגביש שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪.