מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גבייה מנהלית למימוש זכויות בדירה

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העתירה המנהלית (עת"מ 35870-07-16) הוגשה כנגד החלטת המשיבה לחייב את מר דיין לשלם מיסים שעיקרם חיובי ארנונה בגין הנכס וכן נגד הליכי הגבייה המינהליים כנגד הנכס והדירה בהוצאה לפועל.
המשיבה טוענת כי ככל מר דיין סבר שזכאי לפטור כזה או אחר מתשלום ארנונה, היה עליו לעשות כן בזמן אמת אולם מר דיין לא מחה על חיובי ארנונה בפני ערכאות שיפוטיות אלא רק לאחר נקיטת הליכי מימוש דירת המגורים.
...
אשר לערעור המנהלי, אין מקום להתערב בהחלטת וועדת הערר והערעור נדחה.
עם זאת, כיון שאני סבורה שהמשיבה חרגה מבמכותה לעניין הטלת חוב השותף על מר דיין, סכום החוב בהוצאה לפועל יעודכן כך שתחת הפחתת 250,000 ₪ בגין התשלום ששילם מר ברוכים, יופחתו 342,000 ₪ נוספים, כך שסך הכל יופחת מהחוב סכום של 592,000 ₪, נכון ליום 20.5.12.
לאור דחיית טענותיו של מר דיין, אני מורה על חידוש הליכי גביה ומימוש בהוצאה לפועל של הסכום המעודכן.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד מבוקש ליתן צו האוסר על העיריה לנקוט בהליכי גביה מינהליים נגד העותרת מס' 1 (להלן: "העותרת") וכן להורות על ביטול הליכים למימוש דירת העותרת בגין חובות כאמור.
בית המשפט, בהחלטתו לבטל את הליך פשיטת הרגל, אף ציין כי עומדת לעיריה הזכות לממש את השיעבוד על הדירה (נספח 17 לעתירה).
...
לגופו של ענין טוענת העיריה כי דין העתירה להדחות משום שמדובר בחוב חלוט של העותרת, שאף הודתה בקיומו במסגרת הסדר חוב משנת 2013 וכן במסגרת משא ומתן שנוהל עם באי כוחה לאורך השנים לצורך הגעה להסדרי פריסה.
דיון והכרעה לאחר עיון בטיעוני הצדדים בכתב ובעל פה, באתי לכלל מסקנה כי דין העתירה להדחות.
סיכומו של דבר, מכל הטעמים אשר פורטו לעיל, העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

יש להניח, כי לו סבר המשכיר כי הנתבעת נותרה חייבת חוב ארנונה לתקופה בה החזיקה בדירה, היה דואג לממש את זכותו עפ"י הצ'ק הנ"ל, אך אין חולק שהוא לא עשה זאת.
שתי עדות התביעה אישרו כי אמנם הכירו את הבעלים של הדירה, אך, לטעמי, אין ללמוד מכך "ידיעה בפועל של הרשות המוסכמת לגביית ארנונה בדבר שינוי זהות המחזיק בנכס בפועל" כנדרש בפסק הדין.
לכן, לגישתי, התובעת כרשות מנהלית אינה יכולה לחמוק מתוצאותיו של שהוי ומטענות המבוססות על דיני השהוי, כשהן עולות בהליך אזרחי כספי, אף אם תביעתה הוגשה, כפי זכותה, תוך שבע שנים, ממועד הווצרות החוב.
...
כפי שציינתי בהחלטתי מיום 4.1.16, אין מניעה שהנתבע יקבל את רשותו של בית המשפט להעלות טענת "איני המחזיק" במסגרת הגנתו, וכאמור, הרשות לכך ניתנה לנתבעת בהחלטה הנ"ל. מקובלת עלי עמדתה של התובעת, כי לא היה בשיהוי בהגשת התביעה (דצמבר 2013) משום ליצור מצג בפני הנתבעת, כי התובעת מחלה על החוב או ויתרה על תביעתה.
בעע"ם 8329/14 עיריית קרית אתא נ. נילי קורן (ניתן ביום 31.5.16), קובעת כב' נשיאת בית המשפט העליון: "דחיית טענת ההתיישנות אינה משמיעה כי לא היה בענייננו שיהוי. למעשה, אף על פי שבית משפט קמא הכריע בתיק על יסוד טענת ההתיישנות, הוא דן במקרה תוך שימוש ברטוריקה של דיני השיהוי ותוך יישום מבחנים רלוונטים לדינים אלה....גם אני סבורה כי המערערת השתהתה בגביית חובותיה מהמשיבות, וכי נפקות השיהוי בנסיבות המקרה היא הימנעות מנקיטה בהליכי גבייה מנהליים לגביית החוב". משמע, כי גם במקרה בו לא ניתן לטעון להתיישנות, ניתן לבחון את התביעה לפי כללי השיהוי (וראו גם: ע"א 6805/99 תלמוד תורה הכללי ואח' נ. הוועדה המקומית לתכנון ובניה ירושלים, פ"ד נז (5) 433, שם נקבע כי הגשת תביעה בתוך תקופת ההתיישנות אינה הופכת אותה חסינה מיניה וביה מטענת שיהוי).
בסיכומו של דבר, התביעה מתקבלת בחלק המתייחס לחיוב ארנונה (קרן) לתקופה שבין 1.3.2009 ועד 22.3.2009 בלבד.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפי ההסכם עם היזם, כנגד פינוי הנכס שבנידון יקבל פיצויים בסך 600,000 ₪ בדרך של הטבה לצורך רכישת דירה מהיזם ו/או כתשלום עבור מי מילדיו שיידרשו לשלם כסף לקבלת/רכישת דירה בהתאם למתווה פיצוי חברתי שמקדמת הערייה לפצוי התושבים בשכונת הארגזים; וככל שהעותר או ילדיו לא ירכשו דירה מהיזם, לא ניתן יהיה לממש הטבה זו בכל דרך אחרת (סעיף 4.5 להסכם עם היזם).
אף אין חוב ארנונה בגינה, לא ננקטו הליכי גבייה וממילא אין ההסכם עם המשיבה מתייחס לדירה זו. לטענת העותר, המשיבה אשר הטילה עיקול צד ג' על זכות העותר אצל היזם ומכירה את ההסכמים שביניהם, הבינה כי אין הוא צפוי לקבל פיצוי כספי במזומן ולכן בחרה "לשבור את הכלים" ולאיים בהליכי גבייה.
למותר לציין כי בית המשפט האזרחי מוסמך להדרש להיבטים המינהליים הרלבאנטיים שמתעוררים בהליך (ראו למשל רע"א 7987/16 המועצה המקומית זיכרון יעקוב נ' מאיר אפרת אחזקות בע"מ (25.12.2016); בג"ץ 4148/22 קסטרו מודל בע"מ נ' רשות מקרקעי ישראל (13.12.2022); פסק הדין בע"א 7368/06 דירות יוקרה בע"מ נ' גוב ארי (27.6.2011)).
...
כפי שכבר מצאנו, הדגש בקביעת הסמכות אינו על הסעד שהתבקש (אף שהוא יכול להיות רלבנטי) כי אם במהות ההליך, ומהותו היא, כאמור, אזרחית-חוזית.
סוף דבר מכל המקובץ מצאתי כי מדובר במחלוקת שבעיקרה ובמהותה היא אזרחית ולפיכך יש לבררה בבית המשפט האזרחי המוסמך.
אני מקבלת אפוא את הבקשה לסילוק על הסף ומורה על מחיקת העתירה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

נוכח תיק ההוצאה לפועל של הנושה כנגד החייב, מונה בא כוחו ביחד עם באת כוחו של אח החייב, ביום 14.04.15 למנהלי עזבון ההורים, לצורך מימוש זכויות החייב בדירת ההורים.
בשל עיקרון זה, כל הגבייה נעשית על ידי בעל התפקיד שמונה לתכלית זו ובפיקוחו, ועל הנושים נאסר לבצע פעולות פרטניות לצורך גביית חלקם בחובו של החייב (ראו: ע"א 4269/11 עו"ד ברמי נ' רו"ח אלקלעי, מפרקה של חברת אקסלרוד יאיר חומרי ביניין בע"מ (19.06.13)) עם זאת, מאחר ולאור עיקרון זה נושים רבים ימתינו באופן פסיבי לסיום ההליך אשר בהגיעו יזכו בחלקם היחסי בסכומים שנכנסו לקופת הכנוס, תוך שהם למעשה סומכים על נושים אחרים שיפעלו להגדלת הקופה, לעיתים תוך השקעת משאבים (ראו: ע"א 3760/03 עמרן נ' עו"ד צמיר, נאמן על נכסי אייפרמן יוסף, פ"ד נט(5) 735 (2005)), נקבע כי נושה אשר פועל באופן אקטיבי במהלך ההליך, ופעולותיו הגדילו את קופת הכנוס, זכאי בתנאים מסוימים לתגמול מיוחד(ראו: עניין סנדרס ועניין ב.ר.ן).
...
בשל כל האמור, דין הבקשה להידחות .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו