לחילופין, בהתאם לסעיף 24 (א)(1ד) לחוק בית הדין לעבודה, יש מקום להעביר התביעה לבית הדין האיזורי לעבודה בחיפה, וזאת מפאת חוסר סמכות עניינית של בית משפט השלום לידון בתביעה.
סעיף 24 (א)(1ד) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969, קובע כי לבית הדין לעבודה מוקנית סמכות יחודית לידון, בין היתר : "בתובענה של עובד או נציג ארגון עובדים נגד מעסיק או נושא משרה אצלו, או של מעסיק או נושא משרה אצלו נגד עובד או נציג ארגון עובדים, בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; לעניין זה, "נושא משרה" – מנהל פעיל בתאגיד, שותף למעט שותף מוגבל, ממונה על העובד ופקיד האחראי מטעם התאגיד על תחום זכויות עובדים".
סעיף 24(א)(1ד) דלעיל, קובע שלושה יסודות מצטברים לשם כינונה של סמכות עניינית ייחודית לבית הדין האיזורי לעבודה: מבחן זהות הצדדים: בעלי הדין הם עובד ומעביד; מבחן העילה: האם עילת התביעה היא עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע; מבחן הקשר הסיבתי: האם עילת התביעה היא בקשר ליחסי עבודה.
תביעה בגין איסור לשון הרע בין בעלי דין שבמקרה הם גם עובד ומעביד אך אינה קשורה ביחסי העבודה ביניהם לא תידון בביה"ד לעבודה אם אין קשר ישיר וזיקה מהותית בין התביעה למערכת יחסי העבודה השוררת או ששררה ביניהם.
...
לאור כלל האמור, המסקנה הינה כי התובענה חוסה תחת סמכותו העניינית הייחודית של ביה"ד האזורי לעבודה, ויש להעבירה אליו.