מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת תיקון פגמים באישור הסכם פשרה

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד מוסיפה המשיבה וטוענת לעניין זה, כי ניסיונות המבקש לתקן הפגמים הבסיסיים אשר נפלו בבקשתו לאישור כשלו.
עוד נטען כי אין ממש בטענה ולפיה, הואיל והמבקש הגיע להסכם פשרה עם המשיבה, הרי שהוא מושתק מהגשת תביעה זו. בהקשר לכך, נטען כי ברי שהעובדה שבעבר נכרת עם צרכן הסכם פשרה, אין פרושה שהמשיבה יכולה להמשיך ולהטעות את הצרכן מכאן ואילך.
...
כיוון שכך, הנני קובעת כי – כתנאי להמשך ההליך - יפקיד המבקש ערובה לתשלום הוצאות המשיבה בסך של 10,000 ש"ח וזאת בעירבון כספי.
זאת ועוד, עד למועד הדיון בבקשה ישלם המבקש למשיבה את מלוא ההוצאות אשר נפסקו לטובתה בהליך זה. בהינתן שמועד הדיון בבקשה לאישור קבוע ליום 14/12/21 (קרי – בעוד יומיים) ועל מנת לאפשר למבקש להיערך להפקדת הערובה כפי שנקבעה, הנני מוצאת לדחות את מועד הדיון ליום 25/1/22 בשעה 12:00.
המזכירות תדוור החלטתי לצדדים בהקדם.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מעשה בית דין וויתור על תביעות וטענות בסעיף 5 להסדר הפשרה צוין, כך: "5.1 בכפוף לפסק הדין ולבצוע הסדר הפשרה, כל התובעים הייצוגים ו/או אחרים מטעמם (לרבות קונים עתידיים של רכבי ההסדר) מוותרים באופן מלא, סופי ומוחלט, כלפי פוקד ודלק מוטורס ואחרים מטעמן, על כל טענה ו/או דרישה ו/או זכות ו/או עילה הנובעת מטענות לפגמים במוצר המוחלף המותקן באיזה מבין רכבי ההסדר ו/א כרוכה ו/או שעניינה בפגמים כאמור- בין שידועים להם ובין שאינם ידועים להם במועד שבו הוגשה בקשת האישור ובמועד פסק הדין.
השאלות המשותפות לחברי הקבוצה: השאלות המהותיות של עובדה ומשפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה כאמור בבקשת האישור הן, בין היתר, האם המשיבות הטעו את צרכניהן באשר לטיב מנגנון נעילת הדלת ולאיכותו?; האם המשיבות הפרו את חובות הגילוי באשר לתקלה במנגנון נעילת הדלת שברכביהן?; האם המשיבות הפרו את הסכמיהן עם הצרכנים, הפרו הוראות חוק המכר, הפרו את חוק הרשוי ותקנותיו, הפרו את צו הפיקוח, הפרו חוזה, הפרו חובה חקוקה לאור התנהלותן מול צרכניהן?;האם כתוצאה מהתנהלותן של המשיבות נגרמו נזקים לחברי הקבוצה?; האם המשיבות התעשרו שלא כדין על חשבון צרכניהן? הסעדים הנתבעים כפי שפורטו בבקשת האישור: לקבוע כי קיים פגם בתכנון ו/או בייצור של מנגנון נעילת דלת הרכב המותקן בדלתות רכבי חברי הקבוצה, כי כתוצאה מהפגם דלתות הרכב אינן נסגרות ו/או ננעלות כראוי ו/או בכלל והן עלולות להפתח באופן פיתאומי בעת נסיעה וכי מצב זה מסכן הן את נוסעי הרכב התקול והן את נוסעי הרכבים שבסביבה ועלול לגרום לתאונה קשה; להורות למשיבות לבצע בישראל ריקול בטיחותי במסגרתו, יוחלף ברכבי חברי הקבוצה, מנגנון נעילת הדלת הפגום ו/או כל רכיב במנגנון, הקשור לפגם, כך שבכל הרכבים נשוא בקשת האישור, יהיה מותקן בכל דלתות הרכב, מנגנון נעילה תקין ללא פגם או תקלה, וללא פוטנציאל לקרות התקלה, וזאת על חשבון המשיבות, וללא כל עלות לחברי הקבוצה; להורות למשיבות לספק לבעלי הרכבים, רכב חלופי כאשר הרכב נמצא בתיקון, כפי שפעלה פורד מול לקוחותיה בעלי הרכבים שבוצע ברכבים ריקול להחלפת המנגנון הפגום בארה"ב; להורות למשיבות לשפות את חברי הקבוצה בגין כל הנזקים הממוניים שנגרמו להם, כתוצאה מתיקון ו/או החלפת מנגנון נעילת הדלת ו/או כל רכיב אחר ברכב, אשר מושפע מהתקלה, על חשבונן, בדומה לשיפוי שהעניקה פורד לכל לקוחותיה בעלי הרכבים נשוא בקשת האישור בארה"ב; לחייב את המשיבות ליתן הארכת אחריות, למנגנון נעילת דלתות הרכב ולכלל רכיביו, לכל תקלה ו/או טפול ו/או החלפה ו/או תיקון, הקשורים במנגנון הפגום; להורות למשיבות לפצות את חברי הקבוצה בשל ירידת ערך לרכב לאור המצאות הפגם במנגנון נעילת הדלת; וכן כל נזק ממוני והוצאה שנגרמו לחברי הקבוצה כתוצאה מהפגם.
...
בהתאם לאמור בתקנה 7א(א)(3) לתקנות בתי המשפט אגרות, כאשר ניתן פסק דין לפי סעיף 19 לחוק תובענות ייצוגיות, ישלם המשיב את חלקה השני של האגרה.
סוף דבר אני מאשר את הסדר הפשרה בין המבקש למשיבות לרבות האמור בהודעה מיום 20.9.22 שהוא חלק בלתי נפרד מן ההסדר כאמור לעיל ונותן לו תוקף של פסק דין.
אני מאשר גמול למבקש ושכר טרחה לבא כוחו, כאמור בסעיף 29 לעיל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הסדרה עתידית: אף שהמשיבה סבורה שלא נפל פגם בהתנהלותה או בהסכמיה, לצרכי פשרה ניאותה לשנות מספר סעיפים בהסכמי ההיתקשרות עם לקוחותיה.
לאור האמור, ומשהתקיימו התנאים הקבועים בסעיף 19 לחוק, אני מאשרת את הסדר הפשרה בין המבקשים למשיבה ונותנת לו תוקף של פסק דין, ומוסיפה לו את שני התיקונים שפורטו (לעניין מועד מתן התרומה ולעניין תוכן התצהיר המאשר את ביצוע ההסכם).
...
תקנה 7א(א)(3) לתקנות האגרות קובעת כי אם בית משפט אישר הסדר פשרה ישלם המשיב את החלק השני של האגרה וישפה את המבקש בגין האגרה ששילם, אלא אם בית משפט הורה אחרת "מטעמים מיוחדים שיירשמו". לא מצאתי כי בנסיבות בפני קיימים אותם טעמים מיוחדים, לא בגין אופן ניהול ההליך (התקיים דיון, ניתנו הערות, בעקבותיהן תוקן הסדר הפשרה, הוגשו הסתייגויות והתקיים דיון נוסף), וגם לא בשל נסיבות אחרות, כגון מהות בקשת האישור או מיהות הצדדים.
לאור האמור, ומשהתקיימו התנאים הקבועים בסעיף 19 לחוק, אני מאשרת את הסדר הפשרה בין המבקשים למשיבה ונותנת לו תוקף של פסק דין, ומוסיפה לו את שני התיקונים שפורטו (לעניין מועד מתן התרומה ולעניין תוכן התצהיר המאשר את ביצוע ההסכם).
המשיבה תשלם למבקשים גמול ולב"כ שכ"ט עו"ד בחלוקה, בשיעורים ובמועדים שפורטו לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

יפים לעניינינו הדברים שנאמור ברע"פ 7148/98 עזרא נ' זלזניאק, פ"ד נג (17.6.99): "באותם מקרים בהם צד להסכם פשרה מבקש לבטל את פסק הדין שנתן תוקף להסכם, נקבעו שני מסלולי ביטול בהתאם לסוג העילה בגינה מתבקש הביטול ואיפיונה כ"הסכמית" או "שיפוטית". כאשר צד להסכם מבקש לבטל את פסק הדין מחמת פגם הקשור להסכם עצמו (כגון: טעות, הטעה, אי חוקיות, הפרה או שינוי מהותי בנסיבות), הפן ה"הסכמי" מאפשר לו להגיש תביעה חדשה שעילתה הפגם שנתגלה בהסכם.
מקום הוגשה בקשה נוספת לאישור הסכם הפשרה בחלוף זמן כה ניכר, לאחר שהצדדים לא עמדו בהוראות בית המשפט ולא הגישו תשירט במועדים שנקבעו בהליך קודם, ובמיוחד מקום ניפתח הליך חדש בשנת 2013 לאישור הסכם "הפשרה המתוקן" על ידי הצדדים, היה מקום לערוך בירור מחדש לכלל ההליכים בתיק דבר אשר לא נעשה וספק כי במידה והיה נעשה, היה מוביל למסקנה כי קיימת הסכמה לחלוקה המוצעת.
...
אני מקבלת עמדת התובעים כי פעלו מייד על קבלת הודעה על פסקי הדין הראשון והשני לצורך ביטולם.
אני מקבלת את עמדת הנ"ל כי ידעו אודות פסקי הדין עם הגשת הליך חדש לפירוק שיתוף בשנת 2014, על ידי ופיק חוראני במסגרת ת"א 22754-07-14, אז למדו כי קיים פסק דין במסגרת תה"ס 46321-11-13.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל - התביעה מתקבלת.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

דהיינו, אף אם היה ריקול כלשהוא, הרלוואנטי לענייננו, התוצאה המתבקשת היא שבעקבות הריקול יפנו בעלי הרכבים למוסך המורשה לטפול בתקלה, ולא יפנו לתקן את רכבם באופן עצמאי במוסך לא מורשה, כפי שטען היועמ"ש. שנית, בנגוד להערה שהועלתה בעמדת היועמ"ש, לא ניתן להטיל ספק בכך שישנה היתייחסות בסעיף 4.3 להסדר הפשרה לבעלים של רכב הסדר, שברכב ההסדר שלו הוחלף המוצר המוחלף, עובר לאישור הסדר הפשרה, אף הוסכם לגביהם שיהיו זכאים לקבל החזר כספי בהתאם למפורט בהסכם, וזאת למשך שישה חודשים מיום פירסום הודעת הריקול, כאמור בהסדר הפשרה.
לא בכדי קבעו הצדדים בהסדר הפשרה, כי רק רכבים שטופלו במרכזי השרות של המשיבה 1 זכאים להחזר כספי, שכן לא ניתן להלום מצב בו כל מאן דהוא יטען כי ביצע תיקון במוסך עלום וידרוש לקבל פיצוי בגין כך מבלי שיש למשיבות דרך כלשהיא לבצע בקרה על כך שהתיקון בוצע בשל הפגם המתואר בבקשת האישור ולא מסיבות אחרות ואף אין להן כל דרך לוודא כי הוראות האחזקה הרלוואנטיות בוצעו כסדרן.
...
סוף דבר אני מאשר את הסדר הפשרה ונותן לו תוקף של פסק דין.
אני מאשר גמול למבקש ושכר טרחה לבא כוחו כאמור בסעיף 25 לעיל.
אני מורה על פרסום ההודעה השנייה לפי סעיף 25(א)(4) לחוק באופן שנוסח ההודעה שצורף להודעה על הגשת הסכם הפשרה המתוקן יתוקן כך שהגדרת הקבוצה תתוקן בהתאם לאמור בפסק דיני זה, יוספו הגדרות המוצר המחליף והמוצר המוחלף, וכן שיפורטו בהודעה גם: השאלות המשותפות לחברי הקבוצה (כאמור בסעיף 20 לפסק הדין) וכן עילות התובענה (כאמור בסעיף 19 לפסק הדין) וכן שהסדר הפשרה המלא ופסק הדין עומדים לעיון באתרי האינטרנט של המשיבה 2 ושל המשיבה 1 תוך הפניה מתאימה אליו מדף הבית שלהן וזאת עד ליישומו המלא של ההסדר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו