זאת, בכפוף להוראת מעבר לפיה ביחס לילדים שהוגשה לגביהם בקשה לצוו הורות פסיקתי לפני מועד פסק דין זה, ניתן יהיה להעניק תוקף רטרואקטיבי גם אם הבקשה הוגשה לאחר פרק זמן ממושך יותר; וביחס לילדים שבאו לעולם וטרם הוגשה לגביהם בקשה למתן צו הורות, מירוץ תשעת החודשים יחל ממועד פסק דין זה (בדומה להוראת המעבר שנקבעה בעיניין איילון ביחס לנסיבות של תרומת זרע אנונימית (בפיסקה 16 לחוות דעתו של השופט (כתוארו אז) הנדל)).
ביחס לפונדקאיות חו"ל נקבע בעיניין ממט-מגד כי ההורה הלא-ביולוגי שבידו תעודת לידה ופסק דין הצהרתי שניתנו בארצות הברית שבהם הוא מופיע כהורה של הילד, רשאי להרשם כהורה במירשם האוכלוסין על בסיס מסמכים אלו, המהוים "תעודה ציבורית". בעניינינו, מתעוררת שאלה אחרת, הנוגעת לרישום הורות לא-ביולוגית בנסיבות של לידה שהתרחשה בישראל בהסתייעות תרומת זרע אנונימית, ומשכך בשונה מעניין ממט-מגד, אין בידי המבקשות 2-1 תעודות זרות שיספיקו לצורך הרישום.
לכך יש להוסיף כי המחוקק קבע הוראות שנוגעות למצב שבו האם הנושאת תחזור בה מהסכמתה להסכם נשיאת העוברים אף לאחר הלידה, והדבר זוכה לביטוי בסעיף 13 לחוק הפונדקאיות (יצוין כי למיטב ידיעתי טרם בוצע שימוש בסעיף זה במשפט הישראלי; זפרן, נעמן ובלכר-פריגת, הורות מושתתת זוגיות, בעמ' 10).
...
(ד) צו מכונן: קשיים
לצד עמדתי כי במהותו, צו ההורות הפסיקתי מצהיר על הורות קיימת, אני סבור שהקביעה כי מדובר בצו מכונן מעוררת מספר קשיים.
משכך, איני סבור כי טיעון "ההורות ההסכמית" מוליך למסקנה כי צו ההורות הפסיקתי הוא מכונן.
סיכום: צו ההורות הפסיקתי מצהיר על הורות קיימת
הנה כי כן, אני סבור כי צווי ההורות הפסיקתיים מצהירים על הורותם הקיימת של הנזקקים להם.