][
בקשת רשות ערר על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מיום 23.5.2021, בעמ"ת 41429-05-21 (השופט מ' קרשן), שבגדרה קיבל בית המשפט ערר שהגישה המשיבה על החלטת בית משפט השלום בפתח תקווה מיום 20.5.2021, במ"ת 29769-05-21 (השופטת א' כתבי-רבלין), והורה על מעצרו של המבקש עד לתום ההליכים.
בית המשפט עמד על כך "שאין כל ראיה בתיק החקירה לבצוע מעשה קונקריטי כלשהוא למעט נוכחות במקום, ובזהירות הנדרשת לשלב זה של ההליך, דומה כי עשוי להתגלע קושי בהרשעת המשיבים (המבקש ויתר הנאשמים – נ' ס') בעבירת ניסיון לתקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות", וכי "עסקינן במשיבים צעירים לימים חלקם על גבול הקטינות נעדרי עבר פלילי". בהנתן זאת, ועל אף ש"עצם היתקהלות אסורה במקום בו מתרחשת היתפרעות מסוכנת ואלימה, [.
...
עוד נטען, כי פרשנותו של בית המשפט המחוזי את דיני השותפות מעוררת שאלה עקרונית: גישתו "עלולה להחטיא את מטרת החוק בצל האירועים האחרונים במדינה", כאשר הפרקליטות עושה בה שימוש "כמעט בכל הדיונים בכל רחבי הארץ שדנים בהתפרעויות האחרונות". בעניין זה, כך המבקש, הנמקת בית המשפט המחוזי אינה עולה בקנה אחד עם הוראת סעיף 34כא לחוק, המחייב מתן פרשנות מצמצמת לדיני השותפות, "במנותק מהלך הרוח השורר במדינה".
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערר, על נספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, וזאת ללא צורך בתגובה מאת המשיבה.
טענות המבקש בעניין זה, נדחות.
אשר על כן, בקשת הרשות לערור – נדחית.