מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על תקפות זכרון דברים כחוזה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

] לפנַי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופטת ע' רביד) מיום 31.3.2020 בת"א 31726-07-19 במסגרתה הורה על עיכוב ההליכים בתובענת המבקשים, נוכח קיומה של תניית בוררות בזכרון דברים שנחתם בין הצדדים.
במסגרת הבקשה נטען כי בית המשפט נקלע לכלל טעות בסברו כי קיים הסכם בוררות בר תוקף בין הצדדים, שעה שאין חולק כי בשנת 2017 חתמו הצדדים על הסכם הביטול, אשר ביטל את זכרון הדברים ובכלל זה את תניית הבוררות.
...
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתשובת המשיבים.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 1570/22 לפני: כבוד השופט ד' מינץ המבקשים: 1. שי מאיר שלזינגר 2. שמעון שלזינגר נ ג ד המשיב: ישעיהו וינד בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בנצרת (השופטת א' לינדנשטראוס) בהפ"ב 57053-11-18 מיום 2.1.2022 בשם המבקשים: עו"ד איתן ארז; עו"ד מור בן שושן בשם המשיב: עו"ד איתמר מירון; עו"ד ירין ראובן ][]החלטה
זאת, משום שהבוררים לא השתיתו את פסק הבוררות על הוועצות זו אלא ניתחו את סוגיית תוקפו של ההסכם לפי דין תורה ובסופו של דבר הכריעו בעיניין על בסיס נימוקים רבים; כי קשה להלום טענה מצד המבקשים כי ההסכם עליו חתמו איננו חוקי לשיטתם; וכי בית הדין אִפשר לצדדים להגיש חוות דעת משפטיות ביחס לסוגיה זו והמבקשים בחרו שלא לעשות כן. בנסיבות אלה, גם לא נגרם למבקשים עוות דין בשל כך. עוד נדחו טענות המבקשים לפיהן סעד האכיפה של זכרון הדברים נוגד את תקנת הציבור.
...
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות.
עוד אוסיף כי בצדק רב לא מצא בית המשפט המחוזי מקום להידרש לטענת המבקשים כי כפו עליהם להתדיין בהליך הבוררות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך רשות ערעור על הוצאה לפועל (רצ"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב יפו מיום 11.10.2021 (כבוד השופט עמית יריב), לפיו נדחה ערעורם של המבקשים על החלטת רשמת ההוצל"פ מיום 06.05.2021 (כבוד הרשמת יעל טימנס), שדחתה את טענת "פרעתי" בה טענו המבקשים שבפסק הבוררות שאושר כלל לא חויבו להעביר למשיבים 70% ממניות המערערת 1.
כבוד הרשמת קבעה כי בבוררות המבקשים "לא טענו טענה כלשהיא באשר למניות במסגרת פסק הבוררות ולא ניתן כעת לאחר ששלוש(ה) ערכאות קבעו כי זכרון הדברים, על כל סעיפיו, תקף, לעורר טענות חדשות" וכי "לא נטענו כל טענות בנוגע לחיוב בהעברת המניות ועל כן ברור מדוע לא קיימת היתייחסות לחיוב זה בפסקי הבוררות ובפסק הדין". אף המשיבים טענו בתשובתם לבקשת רשות העירעור כי גם בכתב הגנתם, וגם בהליך הבוררות בפני הבורר בוסקילה, גם בהליך העירעור בפני הבורר גורן, וגם בבקשת הביטול שנדונה בפני השופט ואגו המבקשים כלל לא טענו "כי אכיפת ההסכם אינה כוללת העברת המניות"; "לא העלו כל טענה כאילו הממכר שאכיפתו נידרשת אינו כולל את המניות", וכי "הפעם הראשונה בה נטענה הטענה כאילו המניות אינן חלק מהממכר הנה בטענת 'פרעתי' ...". המבקשים לא הכחישו את האמור לעיל, ולא הצביעו על מקום כלשהוא בו טענו להפרדה לעיל בין האולמות לבין המניות טרם ההליך בהוצל"פ, או שטענו שראוי לאכוף רק את ההיתחייבות הקשורה לאולמות.
...
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב יפו מיום 11.10.2021 (כבוד השופט עמית יריב), לפיו נדחה ערעורם של המבקשים על החלטת רשמת ההוצל"פ מיום 06.05.2021 (כבוד הרשמת יעל טימנס), שדחתה את טענת "פרעתי" בה טענו המבקשים שבפסק הבוררות שאושר כלל לא חויבו להעביר למשיבים 70% ממניות המערערת 1.
אין אפוא כל מקום לטענה כי הבורר נעתר לטענה שכלל לא נטענה בפניו.
הבקשה נדחית אפוא.
בהינתן זאת - אפשר לוותר על פסיקת הוצאות בהליך בקשת רשות הערעור, כך שאנו מורים כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטות בימ"ש השלום בתל אביב יפו (כב' השופטת הבכירה רונית פינצ'וק אלט) מימים 10.10.23 ו – 25.10.23 בת"א 60127-10-21 (להלן: "תיק קמא") שעניינן עיכוב הליכים מכוח סעיף 5 לחוק הבוררות, התשכ"ח – 1986 ומינוי בורר.
היא מונעת מהמשיב לגשת ישירות לבימ"ש. נטען כי עצם העלאת פטור מסדרי דין בזכרון הדברים, אף שהושמט מההסכם, מלמדת על היתנהלות המבקשת וקשריה עם הבוררים שנבחרו, כמו גם על חשש סביר כי הבורר לא יפעל לפי הדין המהותי, וכך גם בשל ההבדלים בציון הרבנים בין ההסכם לזכרון הדברים.
נקבע כי לא ניתן תוקף לתנייה כלשונה, כך שהדיון יהיה לפי הדין המהותי ולא בפני הבורר שהמבקשת בחרה ואשר היא מרבה להתדיין לפניו, כך שהוסרו התנאים המקפחים תוך השארת תוקף להסכמת הצדדים לברר את המחלוקות בבוררות.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות ערעור להיתקבל ודין העירעור להיתקבל במובן זה שמבוטל מינוי עו"ד דן גור כבורר בסכסוך ותחתיו ימונה הרב יעקב פרבשטיין כאמור בסעיף 40 להסכם, שידון בבוררות בהתאם לדין המהותי.
...
לאור האמור לעיל, מקובלת עלי עמדת המבקשת לפיה מסקנת בימ"ש קמא כי הבורר המוסכם לא ידון במחלוקות מושא תיק קמא לפי דין מהותי, אינה נכונה ולפיכך לא היה מקום שלא לכבד את תניית הבוררות בהסכם ולמנות בורר אחר.
משכל הצדדים מסכימים כי הבוררות תידון לפי הדין המהותי, אני קובעת כי בענייננו הבורר יהיה כפוף לדין המהותי.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות ערעור להתקבל ודין הערעור להתקבל במובן זה שמבוטל מינוי עו"ד דן גור כבורר בסכסוך ותחתיו ימונה הרב יעקב פרבשטיין כאמור בסעיף 40 להסכם, שידון בבוררות בהתאם לדין המהותי.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בפתח תקווה (כב' השופט נ. שטרנליכט) מיום 26.3.24 שניתנה בת"א 68282-02-24, ולפיה נדחתה בקשת המבקשים למתן סעד זמני, האוסר על המשיבה או מי מטעמה לחתום על הסכם שכירות להשכרת חלק ממגרש המצוי בנתניה.
תמצית טענות המבקשים- לטענת המבקשים, שגה בית משפט קמא בהחלטתו בכל אלה: קבע כי זכרון הדברים אינו הסכם תקף ומחייב; קבע כי זכרון הדברים חסר מסוימות; העלה טענות שהמשיבה כלל לא טענה; קבע כי המשיבה אינה צד לזכרון דברים; לא היתייחס לכך שהמשיבה סיכלה והכשילה בחוסר תום לב את האפשרות לחתימת הסכם שכירות; היתעלם מטיוטת הסכם השכירות שהועברה בין הצדדים; קבע כי לא הוכחה עילת תביעה לכאורה; קבע כי המבקשים לא הוכיחו כי יגרם להם נזק בלתי הפיך.
...
דיון והכרעה- דין הבקשה להידחות אף ללא צורך בקבלת עמדת הצד שכנגד.
לא מצאתי להתערב בהחלטה קמא, הנשענת על מסקנות עובדתיות והתרשמותו של בימ"ש קמא, ואף אני סבורה כי המבקשים לא הוכיחו, בשלב זה, את התנאים הנדרשים.
אין אזכור בפרוטוקול הדיון לבקשת המבקשים לחקור מי מהצדדים ו/או לשאול שאלות נוספות, ובנסיבות אלו- בהעדר תימוכין בפרוטוקול- לא ניתן להידרש לטענתם זו. לפיכך, כאמור, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו