מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על תפיסת רכב שלא כדין בהוצל"פ

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטות בית משפט השלום בעכו מיָמִים 29.7.2020 ו- 12.8.2020, בגדרם הורה בית משפט קמא על מתן צו זמני לפיו יעוכבו הליכי מכירת הרכבים וצו להשיבם לשימושה של המבקשת, וזאת בתנאים הבאים: (1) תשלום חוב הפיגורים (2) הפקדת סך 40,000 ₪ בקופת בית המשפט עד ליום 19.8.2020.
להבטחת מלוא התחייבויותיה של המבקשת כלפי המשיב, לרבות בגין מתן אשראי ו/או הלוואות ו/או משיכות, שעבדה המבקשת לטובת הבנק שעבוד כדין את הרכבים.
לאחר תפיסת הרכבים הוגשה בקשה בתיק ההוצל"פ לעיכוב הליכי המכר ובמסגרת הדיון לפני רשם ההוצל"פ נקבע כי כנגד הפקדת ערבון בסך 10,000 ₪ יעוכבו ההליכים לצורך הגשת תביעה לבית המשפט המוסמך ביחס להעמדת החוב לפרעון מידי.
...
בהחלטת בית המשפט קמא על אף העדר הנימוקים ביחס לסיכויי התביעה, בית המשפט יצא מנקודת הנחה שאכן קיימים סיכויים כאלה, העובדה שהוא נעתר לסעד חריג של צו עשה זמני ולא הסתפק בסעד של צו מניעה בלבד.
ערובה הנדרשת כתנאי למתן סעד זמני מיועדת לשמש מקור כספי לפיצוי המשיבים בגין הנזק שיגרם להם ממתן הסעד הזמני, אם יתברר בדיעבד כי הסעד הזמני ניתן ללא הצדקה (דהיינו, אם התביעה תדחה בסופו של דבר).
משכך, בקשת רשות הערעור נדחית, ובתוך כך אני מורה על דחיית הבקשה לעיכוב ביצוע שהוגשה במסגרת תיק זה. אין צו להוצאות.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל בתל אביב (כב' הרשם שרון קרן) מיום 2.8.2020 בתיק הוצל"פ 540490-06-20 שדחתה את בקשת המבקשים לבטל תפיסת רכב שבוצעה לטענתם שלא כדין, במסגרת בקשה למימוש מישכון, מאחר שנפלו בה פגמים.
...
דיון והכרעה לאחר העיון באתי למסקנה שדין הבקשה לרשות ערעור להידחות.
מן הכלל אל הפרט יישום תשתית נורמטיבית זו בענייננו מוביל למסקנה שאין מקום להתערב בהחלטת הרשם לדחות את בקשת המבקשים לבטל את תפיסת הרכב ואת מימוש המשכון, ולהשיב את הרכב לידיהם.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

להלן החלטתי בבקשה למתן צו עשה זמני לפיו תשיב המשיבה רכב, נגררים וציוד אשר תפסה (להלן: "הציוד").
הליכים אלה הגיעו לפתחו של בית משפט השלום ברמלה במסגרת בקשת רשות ערעור אשר הגיש המבקש על החלטת רשם ההוצל"פ בתיק עש"א 63350-05-18.
ב- רע"א 4311/00 מדינת ישראל נ. בן שמחון, פ''ד נח(1), עמ' 827 דן בית המשפט במגבלותיה של הזכות לסעד עצמי בהתאם לסעיף 18 לעיל, ופסק באומרו: "חוק המקרקעין הכיר בסעיף 18 בעשיית דין עצמית בקרקע בשני מצבים: האחד – כאשר מסיג גבול מבקש לנשל את המחזיק כדין במקרקעין מחזקתו, והשני – מקום שמסיג גבול תפס מקרקעין שלא כדין מהמחזיק בהם כדין. בשני המקרים רשאי המחזיק כדין להשתמש אך בכוח סביר כדי למנוע את הסגת הגבול או כדי להחזיר לעצמו את החזקה, על פי העניין, ובמקרה האחרון החזרת החזקה בדרך זו תיתכן רק כאשר הפלישה היא טרייה, והשמוש אך בכוח עצמי סביר נעשה בתוך 30 יום מיום התפיסה.
גם בספרו של פרופ' וייסמן "דיני קניין", חלק כללי, היתייחס המחבר לאותו עניין, באומרו: "ככלל אין מתירים פיתרון סכסוכים על ידי עשיית דין עצמית. לצורך יישוב סכסוכים קיימים בתי משפט. עשיית הדין העצמית היא חריג, הנסבל בנסיבות המיוחדות של אדם המחזיק בנכס שעה שהנכס מוצא מהחזקתו שלא כדין. המחוקק מתחשב אז בתגובה הטבעית, הספונטאנית, העשויה להיות למחזיק כנגד המנשל, והוא הופך למותרת את התגובה הספונטאנית הזאת. במקרקעין שלא היו בהחזקת בעליהם בטרם נתפסו על ידי המנשל, אין לדבר על תגובה ספונטאנית של הבעלים, שיש להיתחשב בה. מבעלי מקרקעין שכאלה מצפים כי יפנו לבית המשפט לבירור טענותיהם. ..... סילוקו של אדם ממקרקעין שלא היו בהחזקת בעליהם, על יסוד הטענה שהוא פולש, צריך להיות מותנה בבירור בפני בית משפט.....". (שם, עמוד 271).
...
להלן החלטתי בבקשה למתן צו עשה זמני לפיו תשיב המשיבה רכב, נגררים וציוד אשר תפסה (להלן: "הציוד").
בנסיבות העניין, גם אם תאמר כי הבקשה הוגשה בשיהוי מה, לא שוכנעתי כי די בטעם זה לדחיית הבקשה, שכן ממילא המשיבה מוכנה לשחרר את הציוד כנגד תשלום הוצאות התפיסה והאחסון ומשנקבע כי התפיסה אינה עומדת בתנאים הקבועים בסעיף 18 לחוק המקרקעין.
אני דוחה אפוא את טענת המשיבה בנדון.
לסיכום, אני מורה למשיבה להשיב את הציוד לידי המבקש, אך זאת בכפוף ובתנאי כי הוא ישלם לה סך של 13,338 ש"ח עבור הוצאות האחסון.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל בתל אביב (כב' הרשמת עינת להבי-אשר) מיום 7.7.2022 בתיק הוצל"פ 510457-12-21.
הרקע הרקע העובדתי ברובו אינו שנוי במחלוקת והוא כדלקמן: המבקשת פתחה נגד משיבה 1 תיק הוצאה לפועל למימוש מישכון על כלי רכב, ומונה כונס נכסים ("הכונס").
הכונס תפס את הרכב ומימש אותו בעד 42,000 ש"ח. לאחר תשלום הוצאות המכירה נותר בתיק ההוצאה לפועל סך של 31,764 ש"ח. רשמת ההוצאה לפועל נדרשה להחליט כיצד תחולק התמורה בין הזוכים.
הבקשה לרשות ערעור מכוונת להחלטה זו. המבקשת טוענת כי סעיף 76(א) לחוק ההוצאה לפועל מעניק לה, בהיותה זוכה שנקטה הליך שבעקבותיו היתקבל התשלום, קדימות על זוכים אחרים שלא נקטו הליך, ואין נפקא מינה שהיא זוכה שהגישה בקשה לבצוע מישכון שדינה כדין בקשה לבצוע פסק דין.
...
לטענתה יש לדחות את הבקשה מטעמי הרשמת.
מסקנה זו מתיישבת גם עם תכלית התיקון: לתמרץ זוכים באותו מדרג לפעול לגביית החוב.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיב רכש רכב במסגרת הליך היתמחרות שערך הנתבע – המבקש בכובעו ככונס נכסים.
פירט כי המכר נעשה באמצעות הליכי הוצל"פ ובאשור רשם הוצל"פ. הרכב נתפס לפני מכירתו על ידי קבלן הוצל"פ ומאוחסן במיגרש הזוכה והמבקש כלל לא ראה אותו.
בבקשת רשות העירעור נטען כי בית משפט קמא שגה בקביעותיו: א) אין זה נכון שבוצעה המצאה כדין של הזימון לדיון בדואר אלקטרוני ובפקס.
דין בקשת רשות העירעור להדחות אף ללא צורך בתשובת המשיב וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ככלל, הגם שאין זכות ערעור על החלטה הדוחה בקשה לביטול פסק דין ויש לקבל רשות לערער, אני נוטה פעמים רבות לבקש תשובה לבקשת רשות העירעור, כיוון שיש בהחלטה כדי להשפיע ממשית על זכויות הצדדים ואין מועד עתידי להגשת ערעור בזכות על ההחלטה.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיב וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ככלל, הגם שאין זכות ערעור על החלטה הדוחה בקשה לביטול פסק דין ויש לקבל רשות לערער, אני נוטה פעמים רבות לבקש תשובה לבקשת רשות הערעור, כיוון שיש בהחלטה כדי להשפיע ממשית על זכויות הצדדים ואין מועד עתידי להגשת ערעור בזכות על ההחלטה.
למרות זאת, במקרה דנן לא מצאתי לנכון לבקש תשובה, שכן שוכנעתי כי גם אם תינתן רשות ערעור, אזי דין הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובה (ראה תקנה 138 (א) (1) לתקנות).
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו