מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על קולת עונש בעבירת העסקה שלא כדין

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע בהתאם להודאתו בעבירות הסעת תושב זר השוהה בישראל שלא כדין, לפי סעיף 12א(ג)(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (להלן: חוק הכניסה לישראל); העסקת תושב זר שאינו רשאי לעבוד בישראל, לפי סעיף 12ב2(2) לחוק הכניסה לישראל.
ערעור המדינה על קולת העונש היתקבל, זאת בהעדר נסיבות מיוחדות המאפשרות להמנע מהטלת מאסר בפועל על מי שהורשע בעבירות לפי סעיף 12א לחוק הכניסה לישראל, במיוחד לאור תקופת ההעסקה שנמשכה מספר ימים.
עירעורו של המבקש לבית המשפט המחוזי נדחה, וכך גם בקשת רשות ערעור: "שהייתם של תושבי שטחים בלתי מורשים מהוה סיכון בטחוני לציבור כולו ואין להקל ראש במעשיו של המבקש, אשר העסיק 4 שוהים בלתי חוקיים, במשך תקופות מתמשכות בין חודש למספר חודשים, בהעדיפו שיקולים כלכליים ותוך היתעלמות מהסיכון הבטחוני שהם מהוים לציבור". רע"פ 9301/09 סאלח מוחמד מחאג'נה נ' מדינת ישראל (19.11.2009).
...
אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 45 ימי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המדינה ערערה על קולת העונש והערעור היתקבל כך שבית המשפט המחוזי השית על המבקש חודש מאסר לריצוי בפועל, והפעיל את עונש המאסר המותנה בן 8 החודשים לריצוי בחופף, כך שעל המבקש הוטל לרצות 8 חודשי מאסר בפועל.
בקשת רשות ערעור שהוגשה לבית המשפט העליון נדחתה, כאשר נקבע כי העונש שהושת על המבקש אינו סוטה באופן קצוני ממדיניות הענישה הנהוגה בעבירות מסוג זה. · ברע"פ 2057/19 מרזוק נ' מ"י (21.3.2019) אושר מיתחם שבין מאסר מותנה ועד 8 חודשי מאסר והוטל על המבקש עונש של 5 חודשי עבודות שירות, בנסיבות של העסקה והסעה של 5 שוהים בלתי חוקיים סמוך לקו התפר.
· ברע"פ 6141/09 סלהב נ' מדינת ישראל (30.7.09), נדחתה בקשת רשות ערעור של נאשם ללא עבר פלילי, שהורשע בעבירה של הסעה שלא כדין של מספר תושבים זרים, תמורת תשלום.
· בעפ"ג (ב"ש) 33274-04-21 סמיר אלסייד נ' מדינת ישראל (2.6.21) הורשע המערער לאחר הודאתו, בהתאם להסדר טיעון בין הצדדים, בעבירה של העסקת עובד זר. על פי ההסדר הסכימו הצדדים כי המדינה תבקש להטיל על המערער 3 חודשי מאסר בעבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס, ואילו ההגנה תבקש להטיל מאסר על תנאי והתחייבות להמנע מעבירה.
...
בהתחשב במכלול הנתונים לעיל, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בנסיבות תיק זה נע בין מאסר על תנאי ל- 6 חודשי מאסר בפועל, אשר בנסיבות מתאימות ניתן לרצות בעבודות שירות לצד ענישה נלוות.
לאחר ששקלתי את כל השיקולים אשר פורטו לעיל, אני גוזרת על הנאשם עונש ברף הנמוך של המתחם, כדלקמן: מאסר על תנאי בן 5 חודשים למשך 3 שנים מהיום, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופת התנאי עבירה לפי חוק הכניסה לישראל, ויורשע בגינה.
אני מורה על פסילה על תנאי למשך 6 חודשים מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה וזאת למשך 3 שנים מהיום, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופת התנאי עבירה לפי חוק הכניסה לישראל, ויורשע בגינה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע בהתאם להודאתו בעבירת הסעת תושב זר השוהה בישראל שלא כדין, לפי סעיף 12א(ג)(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (להלן: חוק הכניסה לישראל).
המבקש הורשע בעבירה של העסקת שוהה בלתי חוקי למשך יום אחד, ובית משפט השלום גזר את דינו ל-3 חודשי מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות, 6 חודשי מאסר על תנאי, קנס בסך 5,000 ₪ והתחייבות בסך 10,000 ש"ח. עירעורו לבית המשפט המחוזי נדחה וכך גם בקשת הרשות לערער.
ערעור המדינה על קולת העונש היתקבל, זאת בהעדר נסיבות מיוחדות המאפשרות להמנע מהטלת מאסר בפועל על מי שהורשע בעבירות לפי סעיף 12א לחוק הכניסה לישראל, במיוחד לאור תקופת ההעסקה שנמשכה מספר ימים.
...
אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: חודש מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

כתב אישום ורקע הנאשם הודה והורשע, במסגרת הסדר טיעון, בכתב אישום המייחס לו עבירות של ניסיון העסקה שלא כדין, לפי סעיף 2(א) לחוק עובדים זרים, תשנ"א-1991 וסעיף 25 לחוק העונשין, תשל"ז-1977, והסעת שלושה תושבים זרים או יותר שלא כדין, לפי סעיף 12א(ג)(1א)(ב) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952.
ב"כ המאשימה הפניתה בין היתר, לפסקי-הדין הבאים: רע"פ 7726/13 נסאסרה נ' מדינת ישראל (8.1.14) – בית-המשפט העליון דחה את בקשת רשות העירעור של המבקש, אשר הורשע לאחר ניהול הוכחות בעבירה של הסעת ארבעה תושבים זרים, ונגזרו עליו 7 חודשי מאסר בפועל, מאסר על-תנאי, קנס בסך 5,000 ₪ ופסילת רישיון נהיגה.
ע"פ (מחוזי נצרת) 46910-01-14 ריבחי נסאר נ' מדינת ישראל (11.3.14) – בית המשפט המחוזי הותיר על כנו עונש של 4 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית, שהוטל על המערער בגין הרשעתו בהסעת והעסקת שב"ח אחד מספר רב של פעמים.
בבקשת רשות העירעור קבע בית-המשפט העליון, בין היתר, כי לא נעלם מעיניו תהליך השקום של המבקש, אך העונש ראוי ומאוזן, ותקופת הפסילה שנקבעה אינה ארוכה, בפרט ביחס למעשים שהמבקש ביצע.
רע"פ 2844/16 מאיר ביאלה נ' מדינת ישראל (13.4.16) - המבקש הורשע בבית משפט השלום בעבירה של ניסיון הסעה שלא כדין, בגין הסעת שלושה תושבי הרשות הפלסטינאית, שאין ברשותם אישורי שהייה כדין במדינת ישראל.
לנאשם הרשעה אחת קודמת בעבירה של הסעה והעסקה של שוהה לא חוקי בתיק קודם, בה נדון לענישה מקלה של מאסר על תנאי וקנס.
...
ב"כ המאשימה הגישה טיעוניה בכתב, ואילו ב"כ הנאשם טען בפניי בעל-פה. טיעוני ב"כ המאשימה ב"כ המאשימה טענה כי מתחם העונש ההולם נע בין 5 חודשי מאסר בפועל הניתנים לריצוי בעבודות שרות, ועד 20 חודשי מאסר בפועל בצירוף עונשים נלווים, וביקשה להטיל על הנאשם עונש ברף העליון של המתחם לו טענה, בצירוף פסילת רישיון נהיגה לתקופה ממושכת, חילוט רכבו של הנאשם (בקשה שצומצמה בהמשך עקב מסקנה כי מדובר ברכב שאינו בבעלות הנאשם), מאסר על-תנאי ארוך ומרתיע, פסילת רישיון נהיגה על תנאי, התחייבות וקנס.
מסקנות מתסקיר שרות המבחן מביאות למסקנה כי מצד הנאשם סיכון עתידי לבצע עבירות על חוק הכניסה לישראל, ומדובר בנתון מרכזי לחומרא.
הנימוקים שהוזכרו מקימים הכרח להטיל קנס, אשר יהיה מתון, בשל מצבו הכלכלי הקשה של הנאשם, ויוטל לצד התחייבות כספית גבוהה באשר לרכיב פסילת הרישיון שהתבקש בטיעוני המאשימה, החלטתי לבוא בעניין זה לטובת הנאשם, המתגורר באזור כפרי, ויהיה מחוייב להתייצב עבודות שרות יומיות, ולהסתפק בהטלת פסילה על-תנאי, אשר תרתיע את הנאשם מפני ביצוע מעשים דומים בעתיד.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן: שמונה חודשי מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שרות במועצה מקומית כפר קרע, וזאת החל מיום 6.6.23.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לשיטת המאשימה, מידת הפגיעה בערכים המוגנים הנה משמעותית ביותר ולפיכך עתרה למיתחם עונש הולם שנע בין 6 ל-12 חודשי מאסר בפועל (ככל הנראה טיעונה של ב"כ המאשימה בדבר פגיעה בערך של הגנה על חיי משתמשי נבע מתוך טעות, שכן בהמשך לכך הוצגה על ידי המאשימה פסיקה ביחס לעבירת ההסעה שלא כדין- יב"ד).
ערעור המאשימה על קולת העונש היתקבל ובית-המשפט המחוזי גזר על הנאשם חודש מאסר בפועל והפעיל 8 חודשי מאסר מותנה בחופף.
בית-משפט השלום קבע מיתחם שנע בין 3 ל-8 חודשי מאסר שניתן לרצות בעבודות שירות ובשל סרובו של הנאשם להתייצב לממונה על עבודות השרות, גזר את דינו ל-3 חודשי מאסר בפועל וקנס של 7,500 ש"ח. בית-המשפט המחוזי קיבל חלקית את העירעור והוריד את עונש המאסר לכדי חודשיים בציינו: "נראה כי אם במקרה של הסעה והעסקה בודדת וחד פעמית של שוהה בלתי חוקי, בנסיבותיו של המקרה לפנינו ובנסיבותיו של העושה, העונש הראוי הנו 3 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, הרי שבמקרה שמוטל מאסר בפועל (כשריצוי בעבודות השרות איננו אפשרי, גם מטעמי סרוב של הנאשם) יחס המרה צריך להוביל להטלת תקופה קצרה יותר של מאסר לריצוי מאחורי סורג ובריח (רע"פ 6896/16)". בקשת רשות העירעור לבית-המשפט העליון נדחתה.
...
צוין כי הנאשם בעל מוסר עבודה גבוה ומבצע את עבודתו "על הצד הטוב ביותר". מדובר במסמך אשר תומך במסקנה כי מדובר בנאשם אשר מקיים בדרך כלל שגרת חיים נורמטיבית.
משכך, מתחזקת המסקנה שגם במסגרת קביעת העונש, ראוי להרחיק הנאשם מכותלי בית-הסוהר ונכון יהיה כי יבצע את עונשו במסגרת של עבודות שירות.
סוף דבר נוכח האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: 5 חודשי מאסר בפועל, אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות בעמותת "יחדיו" ברחוב דיין משה 1 בבאר-שבע, במשך חמישה ימים בשבוע, 8.5 שעות ביום או לפי קביעה אחרת של הממונה על עבודות השירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו