ביום 22.6.2023, כחצי שנה לאחר דיון ההוכחות השני, וימים ספורים עובר לדיון ההוכחות השלישי, הגיש המבקש בקשה לצרף כראיה מחירוני רכב של לוי-יצחק לשנים 2018-2017 (להלן: המחירונים), המתייחסים לרכבים מתוך ספר הרכב אותו המציא המשיב (להלן: הבקשה או הבקשה להוספת ראיה).
במסגרת בקשת רשות העירעור, טען המבקש כי המחירונים מפורסמים בציבור וייתכן שהם מצויים בידיעה שיפוטית; וכן כי דחיית בקשתו להוספת ראיה תביא לעיוות דין משום שהמחירונים מהוים מרכיב חשוב בהוכחת הטענה שסכום התביעה "אינו ייתכן". המבקש הוסיף וטען להיעדר שויון בין בעלי הדין, שכן בית משפט השלום נעתר לבקשות להוספת ראיות מטעם המשיב, אחת מהן אף בעיצומו של הליך שמיעת הראיות (במהלך החקירה הנגדית של המבקש).
אשר למועד הגשת הבקשה, מדגיש המבקש כי הצורך בהגשת הראיה הנוספת עלה רק לאחר שתמה ישיבת ההוכחות הראשונה (ביום 23.6.2022), עת המציא המשיב למבקש את ספר הרכב, משום שרק אז ניתן היה לדעת אילו חלקים מהמחירונים נדרשים – ועל כן שגה בית המשפט קמא בכך שקבע כי ניתן היה להגיש את המחירונים בשלב קדם המשפט.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשת רשות העירעור, על צרופותיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות, אף ללא צורך בתשובה, מכוח סמכותי לפי תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי).
...
ככזו, ההחלטה אינה מעוררת כל סוגיה המצדיקה מתן רשות ערעור ב-"גלגול שלישי".
אוסיף ואציין כי מקובלת עליי גם קביעת בית המשפט המחוזי לפיה אין ביסוס לטענה כי המידע המצוי במחירוני רכב מהשנים 2018-2016 מהווה ידיעה שיפוטית.
"מחירוני רכב של יצחק לוי" מהשנים 2018-2017, עם כל הכבוד להיקף תפוצתם, אף אינם מתקרבים לקיים את הנדרש לעניין "ידיעה שיפוטית". כמו כן, מקובלת עליי קביעתו של בית המשפט המחוזי כי ככל שהייתה מתקבלת טענת המבקש כי המחירונים מצויים בידיעה שיפוטית, הרי שממילא לא היה טעם להידרש לבקשה להוספתם כראיה.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.