מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פסקי בוררות של הרב יעקב פרבשטיין

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 825/14 לפני: כבוד השופט י' דנציגר המבקשת: פנינת מלכי ישראל נ ג ד המשיבים: 1. דוד סגל 2. הרב גבריאל נויפלד 3. הרב יעקב פרבשטיין 4. הרב יצחק אוברלנד בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי ירושלים מיום 9.12.2013 בהפ"ב 38241-11-12 שניתן על ידי כבוד השופט ב' גרינברגר בשם המבקשת: עו"ד יהונתן סבאג; עו"ד דורון לנגה ][]החלטה
] לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (השופט ב' גרינברגר) בהפ"ב 38241-11-12 מיום 9.12.2013, במסגרתה הורה על חידוש הליך הבוררות בין המבקשת, חברת פנינת מלכי ישראל בע"מ (להלן: המבקשת), לבין המשיב 1, דוד סגל (להלן: המשיב) לפני המשיבים 4-2, אליהם הופנו הצדדים על ידי בית דין צדק לכל מקהלות האשכנזים שעל-ידי העדה החרדית (להלן: בית הדין).
מפאת חשיבות הדברים, אביאם במלואם: "כלפי סגל מיתקיים השתק פלוגתא בדבר העידר זכויות במבקשת והיעדר זכויות בנכס מכוח כך, וניתן בזאת סעד המצהיר על כך. מאידך, אין בקיומו של השתק זה כדי למנוע מסגל להתדיין בבוררות מוסכמת עם משיבה 5 [המבקשת – י.ד.], בעלת הנכס היום, בדבר זכויותיו הנטענות בקשר לנכס מכח דין תורה. המנדט של הבוררים להכריע בטענות אלה הוא אך ביחסים שבין סגל לבין משיבה 5. הבוררים אינם מוסמכים לחייב בקביעותיהם את המבקשת, שאינה צד לבוררות. הבוררים אף אינם מוסמכים לקבוע קביעות בדבר זכויות קנייניות שתוקפן הוא כלפי כולי עלמא. שאלת זכויותיו של סגל במבקשת, ככל שהיא נובעת מהמערכת ההסכמית שבין הצדדים, אינה יכולה להידון בבוררות שהמבקשת אינה צד לה. ככל שתימשך הבוררות וככל שימצאו הבוררים כי מכח דין תורה יש לסגל זכויות בקשר לנכס או כלפי משיבה 5, הרי שקביעות אלה יחולו אך ביחסים שבין הצדדים לבוררות ולא יהיה להן תוקף כלפי כולי עלמא. לפיכך, הפלוגתא שנדונה והוכרעה בבית-משפט השלום – שאלת זכויותיו של סגל במבקשת ובנכס מכוח כך – איננה עומדת להכרעת הבוררים. במצב כזה לא ניתן לקבל את הטענה שלפיה עצם ניהול הבוררות, כשלעצמו, מהוה פתח לשינוי קביעותיו של בית-משפט השלום, ככל שהן מתייחסות לזכויותיו של סגל במבקשת..." (שם, פסקה 58).
...
ממילא ברי כי בשלב זה של ההליך, כפי שציינו הן השופטת ת' בזק-רפפורט והן השופט ב' גרינברגר, אין כל יסוד לסברה כי הבוררים יחרגו מסמכותם – אשר בניגוד לטענות המבקשת סבורני כי נתחמה כנדרש על ידי בית המשפט המחוזי עוד ביום 1.12.2011 – במסגרת פסיקתם העתידית בסכסוך שנמסר להכרעתם על ידי הצדדים.
ודוק, אף אם המשיב העלה לפני הבוררים טענות שאין הם מוסמכים להכריע בהן – ולמען הסר ספק, אינני קובע כל מסקנה בעניין זה – אין בכך כדי להשליך על תקינות הליך הבוררות עצמו, הנקבעת על סמך התנהלות הבוררים.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בעקבות בוררות זו ניתנה בבית משפט זה החלטה מיום 8.12.09 שאישרה את פסק הבוררות שנחזה להיות של הרב מרדכי אליהו ז"ל (ה"פ 8113/09), אולם בבית המשפט העליון התקבלה ביום 20.8.12 בקשת רשות ערעור על ההחלטה הנ"ל (רע"א 169/10) ונקבע כי יש להחזיר לבית משפט זה את פסק הבוררות על רקע טענות בדבר זיוף חתימת הרב אליהו.
הטענה השלישית הועלתה על ידי הרב סבג בעדותו בבית המשפט בחקירתו הראשית (ביום 21.7.20) והיא מתייחסת ל"התחייבות" של רב כרמל כי שלושת הבוררים ישבו וידונו בדברים בטרם תסתיים הכנת פסק הבוררות, בעוד שבפועל לא ניתנה לרב סבג אפשרות לקרוא את הכרעותיהם של הרב פרבשטיין והרב כרמל, אלא בישיבה קצרה במעמד החתימה על הפסק (עמוד 22 לפרוטוקול): "אחרי שבועיים קרא לנו הרב כרמל ואמר הינה פסק הדין שלי. אני לא קראתי את פסק הדין של הרב כרמל עד אותו רגע שזה היה בערך שבוע לפני פסח, ברגע שהגענו אליו למשרד וכל צד הביא את פסק הדין שלו זה נשלח ולא יכולתי להגיב למה שהוא כתב או למה שהרב פרבשטיין כותב שכן לא ראיתי את הדברים שלו עד לאותו רגע, הכל היתרחש במשך 5 דקות. למרות שבאותו רגע ולפני כן הסכמתי איתו שנשב ונישא וניתן בדברים וכאן ראיתי הפרה של הנאמנות מבחינתו שהוא נתן לי מילתו שעד שלא נשב ונישא וניתן בדברים ונחשף כל אחד למה שהשני כתב. כל אחד מהצדדים ניסה לשמור על אי גיבוש עמדה שיפוטית עד סוף ההליך. זאת אומרת עד אחרי הגשת הסיכומים שאז היינו אמורים להיתכנס, ואחרי שהצדדים סיימו את הדיונים, שמיעת העדים והעדת המומחים והמסמכים, היינו אמורים לשבת ולדון בחומר הראיות. הדברים האלה לא נעשו. הם נעשו חודש וחצי לאחר שפסק הדין נשלח לצדדים. אני אמרתי לרב כרמל אתה שלחת פסק דין. לא נערך דיון בינינו לפני משלוח פסק הדין. מתי הדיון כן נעשה? חודש וחצי אחרי שפסק הדין נשלח לצדדים ואני הסברתי לו שזה לא מקובל עלי ואז הוא אמר לי תבוא ונשב אצלי ונשוחח על כך, הגעתי אליו והצעתי על כך כי דברים שכתב לא מתיישבים עם חומר הראיות. בתגובה לכך הוא אמר לי תראה לי איפה כתבתי את הדברים האלה והראיתי לו ואני בשלב הזה הבנתי כי הישבה עמו זה דבר אבוד כי לדעתי הוא לא כתב את פסק הדין אלא מישהו אחר ופשוט עידכנו אותו או בזמן אמת או לאחר מכן מה הוא כתב שכן לא ייתכן שחודש וחצי לאחר כתיבת פסק דין צריך לרענן את זיכרונו של האדם שהוא כתב אותו לאחר שכתב דברים משמעותיים". עתה נדון בכל אחת מטענות הרב סבג, עליהן הסתמך מרדכי בסיכומי טענותיו.
מדובר לדעתי בטענות ערעוריות שהיה המקום להאזין להן לו היה מדובר בעירעור על פסק דין, להבדיל מבקשת ביטול של פסק בוררות (עניין שמואל כהן, פסקה 6; רע"א 7205/01 כפר **** מושב שיתופי נ' יעקב מיטרני (4.2.02)).
...
על כך כתב בא כוחו של מרדכי בסיכומי התשובה את הדברים הבאים: "יודגש, כי המבקש [מרדכי] מתקשה להבין את בחירתו של הרב סבג שלא להביא לידיעת הצדדים את התנהגות הבוררים האחרים במהלך הדיונים, ובפגישה טרם שליחת פסק הדין לצדדים, והעובדה שהדבר נעשה בניגוד לרצונו. בחקירתו נימק הרב סבג את התנהגותו בכך שסבר שהליקויים שנפלו במהלך הדיונים יתוקנו בשלב שטרם מתן פסק הדין, ולאחר מתן פסק הדין, אין זה מתפקידו לנהוג כנגד דעת חבריו. עם כל הכבוד, הרב סבג נהג באופן שגוי והיה מחויב לגלות לצדדים את הליקויים בהתנהלות הבוררים בזמן אמת, ולכל המאוחר מיד לאחר משלוח פסק הבוררים. לו עשה כן, המבקש היה מציין עובדות אלו מיד עם הגשת הבקשה לביטול פסק הבוררות ומייתר למעשה חלק גדול מההליכים שנערכו בתיק. יתר על כן, המציאות גילתה שהיתה אפשרות שבית המשפט היה נותן את פסק דינו מבלי שהיה נחשף לראיות החדשות, אם פסק הדין היה ניתן סמוך ליום 16.9.2018, בו הודיע ביהמ"ש כי פסק הדין ישלח לצדדים". לדידי, המסקנה מן הדברים היא, כי ככל הנראה, הפגמים הנטענים כיום לא נראו בעיני הרב סבג חמורים דיים, כדי להתריע על התקיימותם והוא בחר להשלים עם ההתנהלות הנטענת במשך שלוש שנים עד לסיום הבוררות.
מכל מקום, הבקשה להעברת הבוררים מתפקידם, נדחית.
סוף דבר לאור כל האמור, הבקשה לביטול פסק הבוררות נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 5825/12 לפני: כבוד השופט נ' הנדל המבקש: פלוני נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. פלוני 3. פלוני 4. האפוטרופוס הכללי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז מיום 18.04.2012 בתיק רמש 042214-12-11 בשם המבקש: עו"ד חמי בן נון; עו"ד אלון לוין ][]החלטה
כפי שנקבע על ידי הנשיא זוסמן בהמ' 863/78 **** לוי נ' עליזה רחמים פ"ד לג(3), 168, "כדי לזכות בהגשת ערעור שני לבית-משפט זה לא די בכך שבעל דין יצביע על אפשרות שערכאה קודמת טעתה, אלא דרוש שייראה כי עולה מפסק-הדין שאלה בעלת חשיבות עקרונית או ציבורית המצדיקה דיון בערכאת ערעור שנייה זו". ככל שהפכתי בטענות שהעלה המבקש ובא כוחו, לא מצאתי כי הן מעלות שאלות המצדיקות דיון בגילגול שלישי בפני בית משפט זה. מדובר בטענות מובהקות הנוגעות לקיומו של הליך, שהסתעף והסתבך משך שנים ארוכות בערכאות מערכאות שונות, ובהן בתי המשפט הרגילים, בתי המשפט לעינייני מישפחה ופסקי בוררות, תוך שזכותו של בית האבות לגבות את חובותיו נפגעת וזאת מבלי לקבל את הפצוי המקובל בדמות ריבית וריבית פיגורים (ראו פסק דינו של הבורר, הרב יעקב פרבשטיין, מיום כ"ח בשבט תשס"ט, המצורף כנספח 17 לבקשה, פסקה ב).
...
הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב (כב' סג"נ השופט אילן דפדי) מיום 23/4/2020 בהפ"ב 19456-08-19 ולפיה נדחתה בקשת המבקשים לבטל פסק דין שניתן בהיעדרם ביום 18/12/19 ולפיו נדחתה בקשתם לביטול פסק בוררות ואושר פסק הבוררות.
ביום 8/8/19 הגישו המבקשים בתיק קמא בקשה לביטול פסק בוררות מיום כ"ח שבט תשע"ט הנושא כותרת: "פסק דין חלקי (1)" שניתן על ידי כב' הרב יעקב פרבשטיין (להלן: "פסק הבוררות" ו"הבורר" בהתאמה).
...
במקרה דנן, גם לו היה מתבטל פסק הדין, גם אז דין הבקשה לביטול פסק בוררות היה דחיה.
אין לאפשר במסגרת בקשה לביטול פסק דין להעלות טענות שלא הועלו קודם לכן, כמו חריגת בורר מסמכות או קרבת משפחה לבעלי דין, כאשר העובדות היו ידועות מראשית ההליך והמבקשים לא מצאו לנכון לבקש פסילה הגם שכב' הבורר כתב לפרוטוקול: "שהצדדים ידעו שאשתו קרובת משפחה של פינקוס". יובהר - פינקוס אינו בעל דין בבוררות בין שטיינמץ ואברמוב.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, יש ליתן רשות ערעור ולדחות הערעור לגופו.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בירושלים (כב' השופטת הבכירה דורית פיינשטיין) מיום 4.7.2022 בת"א 25753-02-22.
בפסק הדין נדחתה בקשת המבקש לביטול שלושה פסקי בוררות של הרב יעקב פרבשטיין – שני פסקי בוררות המכתירים עצמם כ"חלקיים" מיום 2.11.2020 ומיום 28.5.2021; ופסק בוררות שלישי המכתיר עצמו כ"סופי" מיום 28.12.2021.
מעבר לנדרש, אציין כי אין מקום להעתר לבקשת רשות העירעור גם לגופה, שכן טענות המבקש אינן מקימות עילה לביטול פסקי הבורר לפי סעיף 24 לחוק הבוררות: מקובלת עליי קביעת בית משפט השלום לפיה הבורר היה נכון לבדוק את טענות המבקש פעם אחר פעם.
...
מעבר לנדרש, אציין כי אין מקום להיעתר לבקשת רשות הערעור גם לגופה, שכן טענות המבקש אינן מקימות עילה לביטול פסקי הבורר לפי סעיף 24 לחוק הבוררות: מקובלת עליי קביעת בית משפט השלום לפיה הבורר היה נכון לבדוק את טענות המבקש פעם אחר פעם.
הוא התייחס למלוא טענות המבקש, ובא למסקנה כי לגבי סכומי כסף מסוימים לא הובאו מטעם המבקש אסמכתאות מספקות.
אשר על כן, ונוכח הטעמים שפורטו, בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו