מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פסק דין בתביעת קטנות בגין אובדן מצלמה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בכפר סבא ת"ק 768-01-18 מסארווה נ' מסארווה תיק חצוני: בפני כבוד השופטת מרב גרינברג תובע חוסני מסארוה נתבע ממדוח יוסף מסארוה פסק דין
באשר לנזקים הנוספים שנתבעו, אני דוחה התביעה לאובדן ימי עבודה, באשר לא הובאה כל ראייה להפסד מעין זה, כל שכן, ערך יום עבודה.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, ובהתאם אני מחייבת הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים: ניזקי רכב ישירים בסך 2,249 ₪; שכר טירחת שמאי בסך 430 ₪; עלות התקנת מצלמות אוטומאטיות בסך 1,400 ₪; ופצוי בגין עוגמת נפש בסך 1,000 ₪.
הצדדים רשאים להגיש בקשת רשות ערעור על פסק הדין בתוך 15 ימים מיום המצאתו, לבית המשפט המחוזי מרכז.
...
על רקע האמור, ביום 6.7.17 הגיש התובע תלונה למשטרת ישראל על איומים ותקיפה סתם בנוגע לאירוע מיום 5.7.17 (צורף כנספח לכתב התביעה).
אולם אין מחלוקת על כך שהתובע הוא בעל זכות התביעה בנוגע לרכב הנ"ל. לעומת זו, אין בידי לקבל תביעת התובע הנוגעת לנזקים שנגרמו לרכב מסוג מאזדה 6.
שוכנעתי כי המצלמות הותקנו אך ורק במטרה לאתר המזיק לרכבו ולא מטעם אחר.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, ובהתאם אני מחייבת הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים: נזקי רכב ישירים בסך 2,249 ₪; שכר טרחת שמאי בסך 430 ₪; עלות התקנת מצלמות אוטומטיות בסך 1,400 ₪; ופיצוי בגין עוגמת נפש בסך 1,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים (כב' הרשמת הבכירה אלישבע חן), בת"ק 56040-06-16, מיום 24.5.18.
בפסק הדין דחה בית המשפט את תביעתם של המבקשים לפצוי בגין אובדן מצלמה, מהטעם שלא הוכיחו את גובה הנזק, ואולם קיבל את תביעתם לפצוי בגין הטירחה והטרדה שנגרמו להם בעטייה של המשיבה, ופסק להם סך של 1,000 ₪.
כידוע, הכלל הוא כי בית משפט של ערעור אינו נוהג להתערב בקביעות עובדתיות של הערכאה הדיונית, קל וחומר נוכח המדיניות המצמצמת הנקוטה בכל המתייחס להתערבות בפסקי דין הניתנים על ידי בית משפט לתביעות קטנות (בר"ע (י-ם) 375/08 ארקיע קוי תעופה ישראליים בע"מ נ' קורח (3.4.2008); רע"א 5773/05 "גול טורס" נופש ותיירות נ' לו (24.7.2005)).
...
בסופו של דבר, ומשלא שוחררה החבילה במכס, הועבר המשלוח ובו המצלמה לסטטוס "בלתי נדרש / נטוש". בבית משפט קמא טענו התובעים, כי התנהלות הנתבעת גרמה לאבדן המצלמה.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים בכתבי הטענות ובנספחים שצורפו להם, וכן בתיק בית משפט קמא, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להתקבל.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק-דינו של בית-המשפט לתביעות קטנות בירושלים (כב' הרשמת הבכירה עדי בר-טל) מיום 26.2.2019 בת"ק 52735-10-18.
בעתירה זו נקבע כי לא ניתן להורות על השבת הציוד שכן זה לא נמצא, וכי "ככל שהעותר מתכוון לקבל פיצוי כספי עבור הציוד עליו לפנות לבימ"ש המוסמך". עוד הפניתה המבקשת לפקודת הנציבות המגבילה את גובה הסכומים בגינם ניתן לחייב את המדינה במקרה של אובדן ציוד אסירים.
בית המשפט קמא ציין כי הוא נתן אמון בעדות המשיב, "ועדותו הייתה ברורה וקוהרנטית". עוד קבע בית-המשפט קמא כי המבקשת התרשלה בשמירת חפציו של המשיב: "המדינה לא הביאה שום ראייה באשר למסירת הציוד לידי התובע. כך למשל, ניתן היה להביא צלום ממצלמות האגף בהנתן כי נאמר... שתיקי התובע הושארו מחוץ לתאו במסדרון המבואה של האגף. הציוד הושאר ללא השגחת התובע... המדינה צרפה דוח ארוע, אשר נכתב... כחודשיים לאחר המקרה, כאשר אף התאריך בו מצוין הארוע אינו התאריך הנכון. במזכר זה לא נאמר כי הציוד אכן עבר עם התובע, כל שנאמר הוא שהציוד הוכן ע"י האסיר טרם העברתו מהאגף שהוא תיכנן להיפלט מהאגף. כלומר גם [=העד מטעם המבקשת]... אינו יכול לומר באופן ודאי, כי הציוד אכן הועבר עם התובע וניתן לתובע...
על פסק-דין זה הוגשה בקשת רשות העירעור הנוכחית.
והשוו לדברי כב' השופט הנדל ברע"א 10124/17 אשקר נ' סלימאן (2018), לפיהם ניתן להסתייע באומדנה בבית המשפט לתביעות קטנות לצורך קביעתו של נזק "במצבים שבהם קיים קושי – מובנה או פרטני – בהוכחה מלאה ומדויקת של שיעור הנזק" (שם, בפיסקה 4 להחלטה).
...
לפיכך, הערעור מתקבל.
לפיכך, הערעור מתקבל במובן המפורט לעיל.
אשר על כן, הערעור מתקבל.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות (כב' הרשם הבכיר אבנר יפרח) מיום 8.5.23 בת"ק 60784-07-22 ולפיו נדחתה ברובה תביעת המבקש – התובע נגד המשיבים – הנתבעים בגין ניזקי רטיבות.
התביעה הועמדה על סך של 34,600 (בשל הגבלת סכום התביעה בבימ"ש לתביעות קטנות) וכוללת פיצוי בגין נזק, שכ"ט שמאי, אובדן ימי עבודה ועגמת נפש.
בדק את דירת בוחניק ואת דירת שמעיה, הן בדיקה ויזואלית והן בדיקה עם מצלמה טרמית.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות העירעור, הגעתי למסקנה ולפיה דינה להדחות, אף ללא צורך בתגובה, מהנימוקים שיפורטו להלן: ערכאת ערעור ממעטת להתערב בפסקי דין שניתנים בבימ"ש לתביעות קטנות.
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור, הגעתי למסקנה ולפיה דינה להידחות, אף ללא צורך בתגובה, מהנימוקים שיפורטו להלן: ערכאת ערעור ממעטת להתערב בפסקי דין שניתנים בבימ"ש לתביעות קטנות.
בימ"ש בחר אם כן לקבל את גרסת הנתבעים והגיע לתוצאה שיש לדחות את התביעה ברובה.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור – להידחות.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות בתל אביב – יפו (כב' הרשמת הבכירה נעמה ניר) מיום 26.7.23 בת"ק 524-02-23 לפיו התקבלה ברובה תביעה שהגיש המשיב – התובע נגד המבקש – הנתבע והמבקש חויב לשלם למשיב סך של 33,000 ₪ והוצאות משפט בסך 500 ₪.
בהקשר זה נקבע: "בעת הגשת התביעה, לא הוגש יחד עם כתב התביעה תצהירו של מר אמנון נתנאל, אותו אדם אשר עמו היה אמור התובע להפגש במה שהיתה, לשיטת התובע, פגישת עבודה. לכאורה, אותו מר נתנאל היה יכול לתמוך בגירסת התובע בנוגע למהות הפגישה כפגישת עבודה. הלכה למעשה, הוגשה תצהיר זה לאחר מועד ההוכחות באופן שבו בית הדין לא ייחס לו כל משקל. בנוסף, לא הוגשו ראיות נוספות אשר לכאורה היו יכולות לתמוך בגירסת התובע כגון דו"ח מד"א בדבר פינויו של התובע לאחר התאונה, תצהיר מזכירתו שהיתה נוכחת במשרד לטענתו, מצלמות אבטחה שהותקנו בבניין וכו'. מדובר בראיות אשר לא היה קושי מיוחד להשיגן, לו היה הנתבע פועל בשקידה המתבקשת. בהיות פסק הדין מבוסס על מסד ראייתי חסר, העובדה כי בית הדין לא מצא לנכון לקבל את עדות התובע נוכח העובדה שהוגשו לו ראיות אשר לא עלו עימה בקנה אחד, אף מחדדת את התרשמותי כי ייתכן והשלמת המסד הראייתי באופן שתואר לעיל, ייתכן והיה בה כדי לשנות את פסק הדין". שנית, המבקש לא הכין את המשיב לעדות בבית הדין.
בית משפט קמא לא נתן דעתו לכך שהתובע איבד זיכרונו בנוגע לאירועים שארעו סמוך לפני ואחרי התאונה כך שלא היה מקום להכינו לעדות.עו"ד לא "ישתול" במוחו של הלקוח גרסה.
ב) על פסק דין שניתן בבית משפט לתביעות קטנות אין זכות ערעור.
...
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור הגעתי למסקנה ולפיה דינה להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיב וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) בית משפט לתביעות קטנות נועד לפתיחת שערי בית משפט בפני "אזרח הקטן", כך שיתאפשר לו לנהל הליך זמין, יעיל ומהיר לבירור תביעה בסכום שאינו גבוה יחסית.
בחן את הראיות שלפניו והגיע למסקנה ולפיה קיימת רשלנות באופן המצדיק קבלת התביעה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו