מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פסק דין בתביעת דמי שכירות

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק-דין של בימ"ש לתביעות קטנות בעפולה (כב' הרשם הבכיר מרט דורפמן) מיום 7.4.22, בו התקבלה חלקית תביעת המשיב נגד המבקשת לתשלום פיצויים בגין איחור במסירת דירה, תוך חיוב המבקשת בתשלום פיצויים בסך 15,750 ש"ח למשיב.
כידוע, ההלכה הפסוקה קובעת כי רשות ערעור על פסק דין שניתן על ידי בית המשפט לתביעות קטנות, תנתן במשורה ובמקרים חריגים בלבד; "נקבע לא אחת כי בשל טבעם של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של סכסוכים, תנתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות רק במקרים חריגים שבחריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר (ראו: רע"א 7711/06 המכללה המשותפת בע"מ נ' מנדל, פסקה ו' (2007); רע"א 1196/15 צח בר נ' פורטל (18.03.2015); רע"א 7535/16 דהרי נ' לדרמן, פסקה 6 והאסמכתאות המובאות שם (26.12.2016)". לא שוכנעתי כי ענייננו הוא בגדר מקרה חריג כאמור המצדיק מתן רשות ערעור על פסק-דינו של בימ"ש לתביעות קטנות.
ספק בעיני אם יש הכרח בחוו"ד שמאית דוקא לצורך הוכחת גובה דמי השכירות המשולמים בעבור דירה דומה "בגודלה ובמיקומה" לזו של התובע, להבדיל מראיות אפשריות אחרות, בפרט כאמור משענייננו בבימ"ש לתביעות קטנות (השוו: רת"ק (מחוזי חיפה) 15246-09-20 פסגות ישראל נדל"ן י.ס.צ בע"מ נ' עומר שרעבני ואח' (9.9.20)).
...
כידוע, ההלכה הפסוקה קובעת כי רשות ערעור על פסק דין שניתן על ידי בית המשפט לתביעות קטנות, תינתן במשורה ובמקרים חריגים בלבד; "נקבע לא אחת כי בשל טבעם של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של סכסוכים, תינתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות רק במקרים חריגים שבחריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר (ראו: רע"א 7711/06 המכללה המשותפת בע"מ נ' מנדל, פסקה ו' (2007); רע"א 1196/15 צח בר נ' פורטל (18.03.2015); רע"א 7535/16 דהרי נ' לדרמן, פסקה 6 והאסמכתאות המובאות שם (26.12.2016)". לא שוכנעתי כי ענייננו הוא בגדר מקרה חריג כאמור המצדיק מתן רשות ערעור על פסק-דינו של בימ"ש לתביעות קטנות.
מסקנה זו מקובלת עלי.
נוכח כל המקובץ, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות בתל אביב –יפו (כב' השופט רונן אילן) מיום 21.7.21 בת"ק 4479-03-21 לפיו חויבה המבקשת – הנתבעת לשלם למשיב – התובע סך של 19,000 ₪ בגין הנזק הלא ממוני שניגרם לו בשל מניעת זכות מעבר בחצר שמוחזקת ע"י המבקשת לצורך גישה למחסן; זכות זו ניתנה לו במסגרת פס"ד מיום 25.7.19 בה"פ (מחוזי ת"א) 6853-01-15 דביר נ' בן דוד (להלן: "המרצת הפתיחה").
הנזקים שפורטו כללו: הפסד דמי שכירות, תשלומי ארנונה, אובדן לקוחות פוטנציאליים ואבדן הכנסה מלקוחות קיימים, הגעה לנכס במועדים שונים ותעוד השערים הנעולים, הכנת כתב תביעה ותשלום אגרות.
...
נדחתה טענת המבקשת כי יש לדחות את התביעה נוכח מהותה.
לאחר שבימ"ש קמא הגיע למסקנה שדין טענות הסף שהעלתה המבקשת להידחות ובשים לב לתשתית העובדתית שנפרשה בפני בימ"ש קמא, בימ"ש קמא הגיעה למסקנה לפיה המבקשת הפרה את פסה"ד שניתן בהמרצת הפתיחה.
דין הבקשה לצירוף מסמכים שהגישה המבקשת ביום 21.10.21 להידחות.
לסיכום: לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד טוען המבקש כי פסיקת בית המשפט לעינייני מישפחה התקבלה על בסיס תצהיר פגום של המשיבה, ומשכך פסק הדין היתקבל מבלי שהמשיבה הציגה ראיות שמבססות את תביעתה.
כידוע, רשות לערער ב"גילגול שלישי" על פסק דין של בית המשפט לעינייני מישפחה תנתן במשורה, מקום שבו עולה מהבקשה שאלה החורגת מעניינים של הצדדים הישירים למחלוקת או אם נגרם לאחד הצדדים עוות דין המצדיק דיון נוסף (בע"ם 5823/19 פלונית נ' פלוני, פסקה 9 (19.1.2020); ר"ע 103/82 חניון חיפה בע"מ נ' מצת אור (הדר חיפה) בע"מ, פ"ד לו(3) 123, 128 (1982)).
המקרה שלפניי אינו בא בגדר אמת מידה זו. בכל הנוגע לטענות שמכוונות לפרשנות בית המשפט המחוזי את הסכם הפשרה, הרי שעל אף הניסיון לשוות להן איצטלה עקרונית, הן למעשה מופנות להכרעותיו היישומיות בית המשפט המחוזי ביחס לפרשנות ההסכם ולאומד דעת הצדדים בנסיבות העניין בהתייחס לתיבה "דמי שכירות ראויים". בכל הנוגע לטענות המבקש בעיניין ניגוד העניינים ולפגם בתצהירה של המשיבה, לא מצאתי כי הן מקימות עילה למתן רשות לערער מאחר שהן לא התבררו לפני בית המשפט המחוזי (בע"ם 1856/16 פלוני נ' פלונית (30.5.2016); בע"ם 9777/16 פלונית נ' פלוני (7.3.2017)).
...
בין המבקש לבין המשיבה, בני זוג לשעבר, מתנהל סכסוך ארוך שנים בעניין בית בבעלותם המשותפת (להלן: הנכס) במסגרת הליכים קודמים שנוהלו בין הצדדים, הורה בית המשפט לענייני משפחה בחיפה על מתן צו לפירוק השיתוף בנכס בשנת 2010 (נזכיר כי הליך מכירת ארך פרק זמן ממושך, ראו החלטתי בבע"ם 6605/21 פלוני נ' פלונית (14.10.2021)).
לאחר שעיינתי בבקשת הרשות לערער ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות.
הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן רשות לערער על פסק דינו מיום 23.1.22 של בית משפט לתביעות קטנות בירושלים (כב' הרשמת א' ון-קרפלד) שניתן בת"ק 40966-07-21.
כן בית המשפט דחה את התביעה להשבת דמי השכירות, היות ולא הוכח שהדירה לא הייתה ראויה למגורים.
פסק דין זה עומד במוקד הבקשה שלפניי.
המבקש טוען כי "אין לקבל את הקביעה כי ניתן להוכיח נזק לציוד ואת מצבו של המושכר אך ורק באמצעות חוות דעת שמאיות או מקצועיות, מקום בו צורף לכתב התביעה תימחור מלא של הנזק שניגרם... בית המשפט רשאי לפסוק על דרך האומדנה פיצויים ולהעריך נזקים מקום בהם הם ברורים מאליהם". קביעה זו, לטענת המבקש, דורשת את היתערבות ערכאת העירעור שכן עלולות להיות לה השלכות רוחביות והיא עומדת בנגוד לתכלית העומדת בבסיס מוסד התביעות הקטנות.
...
מדובר בקביעה עובדתית של בית המשפט, ממנה הוא גזר מסקנה משפטית.
סוף דבר.
הבקשה למתן רשות לערער נדחית.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה טענה המשיבה כי בביקור הראשון בדירה ביום 30.8.21 כל החלונות היו פתוחים, הדירה מצאה חן בעיניה והיא חתמה באותו יום על הסכם שכירות לאחר שהמבקש שיכנע אותה שמספר אנשים ביקשו לראות את הדירה.
לאחר עיון בבקשת רשות העירעור, הגעתי למסקנה ולפיה דינה להדחות, אף ללא צורך בתשובה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ניתנת רק במקרים חריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר, זאת בשל טבעם של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של סכסוכים.
ב) בימ"ש קמא בחן את מכלול טענות הצדדים, בחן את הראיות והתרשם באופן בלתי אמצעי מעדויות הצדדים ומצא כי המבקש לא עמד בחובה לפעול בתום לב בקיום חוזה, וכתוצאה מכך נגרם אובדן דמי שכירות (של חודש).
ה) בסיכומו של דבר, פסה"ד של בימ"ש קמא מפורט ונימוקי בימ"ש קמא מקובלים עלי ולא מצאתי טעם המצדיק היתערבות בפסה"ד. אין זה המקרה החריג בו תתערב ערכאת ערעור בפסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות.
...
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, הגעתי למסקנה ולפיה דינה להידחות, אף ללא צורך בתשובה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ניתנת רק במקרים חריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר, זאת בשל טבעם של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של סכסוכים.
ה) בסיכומו של דבר, פסה"ד של בימ"ש קמא מפורט ונימוקי בימ"ש קמא מקובלים עלי ולא מצאתי טעם המצדיק התערבות בפסה"ד. אין זה המקרה החריג בו תתערב ערכאת ערעור בפסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות.
לסיכום: א) לאור האמור, נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו