בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
רת"ק 69533-07-20 ראיגרודסקי נ' מומנטום פיתרונות מימון מתקדמים בע"מ
לפני
כבוד השופטת אביגיל כהן
המבקש - המערער
דן ראיגרודסקי
המשיבה
מומנטום פיתרונות מימון מתקדמים בע"מ
ע"י עו"ד ערן כהן-ציון
פסק דין
לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב יפו (כב' הרשם הבכיר אבנר יפרח) מיום 16/7/20 בת"ק 73042-12-19 אשר קיבל את תביעת המבקש נגד המשיבה מכוח חוק התיקשורת (בזק ושירותים) תשמ"ב – 1982 (להלן: "חוק הספם") בחלקה הקטן.
לאחר עיון בבקשת רשות העירעור הגעתי למסקנה ולפיה יש ליתן רשות ערעור ולקבל העירעור באופן שבו יבוטל פסק הדין ויוחזר לבית משפט קמא לצורך מתן פסק דין חדש ומנומק.
...
נכתב בו בחלק האופרטיבי:
"לאחר ששקלתי את מכלול העניין, ולאחר שנוכחתי לדעת כי היה קשר עסקי/ הסכמי בין הצדדים ובשים לב כי חלף מיום 3/10/17 זמן רב, ולא נשלחו הודעות נוספות לתובע, וכן בהתייחס לכך אשר אני מקבל את עדותו של נציג הנתבעת כי הוא מטפל ומשרת בלקוחות רבים מאוד, וכן משקיע זמן ומשאבים בנושא של מניעת הפצת דואר, וכן בהתייחס לכך כי לדברי נציג הנתבעת היתה נגד החברה ככל הנראה רק תביעה אחת. בשים לב לאור הפסיקה כי בית משפט עליון ברע"א 1954/14 חזני נגד הנגבי כי בעת מתן סכום פיצוי על בית המשפט לשים לנגד עיניו את השיקולים בחוק מצד אחד לוודא שהפיצוי לא יהיה מעבר לנדרש מצד שני להכווין את התנגדות הנתבע, וכן בשים לב למספר הודעות שנשלחו, וכאמור כי ההודעות חדלו מזה זמן רב.
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור הגעתי למסקנה ולפיה יש ליתן רשות ערעור ולקבל הערעור באופן שבו יבוטל פסק הדין ויוחזר לבית משפט קמא לצורך מתן פסק דין חדש ומנומק.
למשל: האם היתה הסכמה לקבלת הודעות פרסומת מהתובע?
כמה הודעות נשלחו לפני בקשת ההסרה ואחריה?
כמה הודעות (אם בכלל) אינן "פרסומת"?
ג) בנסיבות אלו, משלא נקבעו הקביעות העובדתיות אין אפשרות לבחון את פסק הדין במשקפיים של ערכאת ערעור ולפיכך אין מנוס מקבלת הערעור, ביטולו של פסק הדין והשבתו לבית משפט קמא לצורך מתן פסק דין מנומק.
לסיכום:
א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל.