מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פסק דין בתביעה קטנה בגין כרטיסי טיסה

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים רת"ק 16844-08-19 ארקיע קוי תעופה ישראליים בע"מ נ' קרונפלד ואח' לפני כבוד השופטת אביגיל כהן המבקשת – המערערת: ארקיע קוי תעופה ישראליים בע"מ ע"י ב"כ עו"ד מעין שחר ממשרד בלטר, גוט, אלוני ושות' - עורכי דין המשיבים: 1.אהוד קרונפלד 2.טובה קרונפלד פסק דין
לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של ביהמ"ש לתביעות קטנות בתל-אביב - יפו (כב' השופטת איילה גזית) מיום 25/7/19 בת"ק 21985-02-19 ולפיו התקבלה בחלקה תביעת המשיבים.
המשיבים הגישו תביעה קטנה ובקשו לקבל החזר תמורת כרטיסי טיסה שרכשו מהמבקשת (להלן: "ארקיע") בסך של 824 דולר.
נדרשה השבת התמורה ששולמה בגין כרטיסי הטיסה מכוח סעיף 7 (ב) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), התשע"ב - 2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה").
על פסק דין זה הוגשה בקשת רשות העירעור שלפני.
...
המשיבים טענו כי בהתאם להוראות החוק, ארקיע סיפקה לתובעים טיסה חלופית במועד הקרוב ביותר שהתאפשר ודרישת התובעים להשבת תמורה לפי סעיף 7 (ב) לחוק דינה להידחות הואיל ולפי סעיף 3 (ב) (4) לחוק שירותי תעופה "נוסע לא יהיה זכאי להשבת תמורה אם בחר לקבל כרטיס טיסה חלופי או אם בחר לטוס בטיסה שהתקיימה בה עילה מזכה". התובעים טסו "בטיסה שהתקיימה בה עילה מזכה" ועל כן אינם זכאים להשבה.
אני סבורה כי התשובה על כך בשלילה.
לאור האמור לעיל, התוצאה היא שהתובעים - המשיבים אינם זכאים להשבת תמורת הכרטיסים מכוח סעיף 7 (ב) לחוק שירותי תעופה, ויש לדחות את התביעה שהוגשה על ידם.
לסיכום: לאור האמור לעיל, ניתנת רשות לערער והערעור מתקבל.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כן יצוין כי בהתאם לסמכותי מכוח תקנה 146(א)(2) לתקנות אני מאשר את פסק דינו של בימ"ש קמא ודוחה את בקשת רשות העירעור כנגד פסק דין זה. פסק דינו של בימ"ש קמא: המבקשים הגישו תביעה קטנה לפצוי בגין ביטול הזמנת טיסה עקב פטירת קרובת מישפחה של המבקשים.
באשר לטיעון בדבר עשיית עושר ולא במשפט לפיו המשיבה מכרה את כרטיסי הטיסה של המבקשים לאחרים ובכך התעשרה שלא כדין על חשבונם, בימ"ש קמא קבע כי המבקש טוען כי הואיל והמשיבה לא ציינה בכתב ההגנה שלא מכרה את הכרטיסים ולכן יש לראותה כמי שמכרה אותם, אך מן המבקשים נשתכחו מושכלות יסוד בדבר נטל ההוכחה.
באשר לטיעון בדבר עשיית עושר ולא במשפט לפיו המשיבה מכרה את כרטיסי הטיסה של המבקשים לאחרים ובכך התעשרה שלא כדין על חשבונם, לא מצאתי כי יש מקום להתערב בקביעתו של בימ"ש קמא כי המבקשים לא הוכיחו טענה זו. משלא הוכחה הטענה כי הכרטיסים נמכרו לאחרים, דין הטענה בדבר עשיית עושר ולא במשפט להדחות ואין מקום להתערב בקביעתו של בימ"ש קמא לעניין זה. בסיכומו של דבר, לאור המפורט לעיל, לא מצאתי מקום ליתן רשות ערעור על פסק הדין של בימ"ש קמא, זאת בפרט לאור העובדה שמדובר בפסק דין של בימ"ש לתביעות קטנות שלא נפל בו פגם מהותי הדורש היתערבות או מתן רשות ערעור.
...
כן יצוין כי בהתאם לסמכותי מכוח תקנה 146(א)(2) לתקנות אני מאשר את פסק דינו של בימ"ש קמא ודוחה את בקשת רשות הערעור כנגד פסק דין זה. פסק דינו של בימ"ש קמא: המבקשים הגישו תביעה קטנה לפיצוי בגין ביטול הזמנת טיסה עקב פטירת קרובת משפחה של המבקשים.
באשר לטיעון בדבר עשיית עושר ולא במשפט לפיו המשיבה מכרה את כרטיסי הטיסה של המבקשים לאחרים ובכך התעשרה שלא כדין על חשבונם, לא מצאתי כי יש מקום להתערב בקביעתו של בימ"ש קמא כי המבקשים לא הוכיחו טענה זו. משלא הוכחה הטענה כי הכרטיסים נמכרו לאחרים, דין הטענה בדבר עשיית עושר ולא במשפט להידחות ואין מקום להתערב בקביעתו של בימ"ש קמא לעניין זה. בסיכומו של דבר, לאור המפורט לעיל, לא מצאתי מקום ליתן רשות ערעור על פסק הדין של בימ"ש קמא, זאת בפרט לאור העובדה שמדובר בפסק דין של בימ"ש לתביעות קטנות שלא נפל בו פגם מהותי הדורש התערבות או מתן רשות ערעור.
נעיר, בטרם סיום, כי הגם שדין הערעור להדחות בהעדר עילת התערבות בפסק דינו של בית משפט קמא מעוררת התנהלות המשיבים תהיה בכל הנוגע להתחשבותו של ספק השירות בנסיבות אישיות של לקוחותיו.
מבלי לגרוע מההערה לעיל, ומכל הטעמים שפורטו, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב – יפו (כב' השופט ליאור גלברד) מיום 2.4.2023 בת"ק 51592-09-22 ולפיו נדחתה תביעת המבקש נגד המשיבה (ללא צו להוצאות).
נקבע בסעיף 11 לפסק הדין: "איני סבור שבנסיבות אלה שבהן התובע ביקש מהנתבעת להגמיש את התנאים שנמסרו לו עוד בחודש דצמבר (כך שבכרטיס שיועד לרעייתו ייעשה שימוש על-ידי חבר שלו), אך לא נימסרה לו תשובה לשביעות רצונו בתוך פרק זמן של ימים בודדים, יש מקום להטיל אחריות כלשהיא על הנתבעת בגין העלויות העודפות שלהן טוען התובע (שגם לא הוכחו). התובע צריך היה להביא בחשבון שמדובר בעיניין שהוא בשקול דעת של חברת התעופה, כפי שהוסבר לו בחודש דצמבר, והסכון לשינוי במחירי הנסיעה הנטענים עקב העיתוי שבו התובע פנה לראשונה בדרישה לנתבעת מוטל עליו. אציין גם שלא הוצגה מניעה שהתובע יפנה בבירור זה קודם לכן ולא פרק זמן קצר לפני המועד המיועד לטפול הרפואי. אציין שייתכן שמסקנה הייתה שונה אם התובע היה דורש לממש את כרטיסי הטיסה על שמו ועל שם רעייתו, כפי שאין חולק שהובטח לו, אך לא זו הייתה דרישתו כאמור. התובע אמנם היה רשאי לידרוש שיונפק לו כרטיס טיסה אחד על שמו בלבד, אך הוא לא טען שבקש שייעשה כן. נציג הנתבעת העיד לשאלת בית המשפט בעיניין זה שהתובע לא היה מוכן לשמוע על הנפקת כרטיס לו בלבד ועמד על כך שיונפקו כרטיסים לו ולחברו במקום הכרטיסים שנרכשו. עדותו זו מתיישבת עם ההתכתבות בין הצדדים. בנסיבות אלה איני סבור גם שיש עילה לביטול העסקה והשבת התשלום בגין הכרטיסים". צוין, כי אין בכך כדי לגרוע מכך שלתובע ולאישתו שמורה הזכות לשני כרטיסים לגיאורגיה במועדים אחרים בכפוף לתנאים שצוינו בתכתובת בין הצדדים שהוצגה בדיון.
לאחר עיון בבקשת רשות העירעור הגעתי למסקנה ולפיה דינה להדחות אף ללא צורך בתשובת המשיבה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ערכאת ערעור ממעטת להתערב בפסקי דין שניתנים בבית משפט לתביעות קטנות.
בנסיבות אלו, ומשפסק הדין נשען על הנסיבות הספציפיות לתיק שנידון בבית משפט לתביעות קטנות, ואין לפסק הדין, כאמור, השלכת רוחב כלשהיא, ומשלא מצאתי כי נגרם עוות דין (זכות התובע ואישתו לשני כרטיסים במועדים אחרים כפוף לתנאים שצוינו בתכתובת בין הצדדים בדיון שמורה להם כמובן), אין מקום למתן רשות ערעור חריגה על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות.
...
נקבע בסעיף 11 לפסק הדין: "איני סבור שבנסיבות אלה שבהן התובע ביקש מהנתבעת להגמיש את התנאים שנמסרו לו עוד בחודש דצמבר (כך שבכרטיס שיועד לרעייתו ייעשה שימוש על-ידי חבר שלו), אך לא נמסרה לו תשובה לשביעות רצונו בתוך פרק זמן של ימים בודדים, יש מקום להטיל אחריות כלשהי על הנתבעת בגין העלויות העודפות שלהן טוען התובע (שגם לא הוכחו). התובע צריך היה להביא בחשבון שמדובר בעניין שהוא בשיקול דעת של חברת התעופה, כפי שהוסבר לו בחודש דצמבר, והסיכון לשינוי במחירי הנסיעה הנטענים עקב העיתוי שבו התובע פנה לראשונה בדרישה לנתבעת מוטל עליו. אציין גם שלא הוצגה מניעה שהתובע יפנה בבירור זה קודם לכן ולא פרק זמן קצר לפני המועד המיועד לטיפול הרפואי. אציין שייתכן שמסקנה הייתה שונה אם התובע היה דורש לממש את כרטיסי הטיסה על שמו ועל שם רעייתו, כפי שאין חולק שהובטח לו, אך לא זו הייתה דרישתו כאמור. התובע אמנם היה רשאי לדרוש שיונפק לו כרטיס טיסה אחד על שמו בלבד, אך הוא לא טען שביקש שייעשה כן. נציג הנתבעת העיד לשאלת בית המשפט בעניין זה שהתובע לא היה מוכן לשמוע על הנפקת כרטיס לו בלבד ועמד על כך שיונפקו כרטיסים לו ולחברו במקום הכרטיסים שנרכשו. עדותו זו מתיישבת עם ההתכתבות בין הצדדים. בנסיבות אלה איני סבור גם שיש עילה לביטול העסקה והשבת התשלום בגין הכרטיסים". צוין, כי אין בכך כדי לגרוע מכך שלתובע ולאשתו שמורה הזכות לשני כרטיסים לגיאורגיה במועדים אחרים בכפוף לתנאים שצוינו בתכתובת בין הצדדים שהוצגה בדיון.
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור הגעתי למסקנה ולפיה דינה להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיבה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ערכאת ערעור ממעטת להתערב בפסקי דין שניתנים בבית משפט לתביעות קטנות.
בית משפט בחן את המסמכים שהוצגו לו ואת דברי העדים שהעידו בפניו והגיע למסקנה אליה הגיע.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב – יפו (כב' הרשם הבכיר אבנר יפרח) מיום 8.1.2024 בת"ק 1378-08-23 ולפיו נדחתה במלואה תביעת המבקשים – התובעים נגד המשיבה – הנתבעת.
לפיכך אין בסיס לחיוב הנתבעת בתשלום בגין הכרטיסים החדשים שרכשו התובעים לווינה כחודש לאחר אותה טיסה שבוטלה.
בבקשת רשות העירעור נטען כי לא הוצע לתובעים כרטיס טיסה חלופי וכי לא הם בחרו לעלות לטיסה לישראל, אלא לא עמדה בפניהם אפשרות אחרת.
לאחר עיון בבקשת רשות העירעור הגעתי למסקנה ולפיה דינה להדחות ללא צורך בתשובת המשיבה, וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ערכאת ערעור ממעטת להתערב בפסקי דין שניתנים בבית משפט לתביעות קטנות.
...
לטענת הנתבעת יש לדחות את התביעה גם לגופה.
הגדרת "כרטיס טיסה חלופי" היא בהתאם לסעיף 3 (א) (3) לחוק (ראה סעיף 1 לחוק – סעיף ההגדרות) לפיו: "כרטיס טיסה חלופי ליעד הסופי של הנוסע, בתנאים הדומים ככל האפשר לתנאי כרטיס הטיסה המקורי שהונפק לו ובמועד המוקדם ביותר שניתן, או במועד מאוחר יותר בתיאום עם הנוסע, ובכפוף לקיומם של מקומות פנויים בטיסה". לטענת המבקשים, אוסטריאן איירלינס לא הציעה להם כרטיס טיסה חלופי ולא הם בחרו לעלות על הטיסה, אלא שהמשיבה אילצה אותם לעשות כן. בימ"ש קמא קבע כי: "הוצע לתובעים כרטיס טיסה חלופי מארצות הברית ישירות לישראל. התובעים הם אנשים אינטלגנטיים, בגירים, בחרו לעלות על הטיסה החלופית, אשר הביאה אותם ארצה עוד לפני הזמן המקורי". בית משפט קמא קבע קביעות עובדתיות ומי שמעיין בפסק הדין גם יכול להגיע למסקנה הברורה ולפיה הוטל ספק במהימנות גרסת התובעים.
אינני מקבלת טענה זו. למבקשים היתה זכות בחירה בין כרטיס טיסה חלופי לבין השבת תמורה, כאמור בסעיף 6 (א) (2) לחוק שירותי תעופה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות בתל אביב יפו (כב' השופט אריה ביטון) מיום 4.7.23 בת"ק 38053-12-22 לפיו התקבלה תביעת המשיב 1 נגד המבקשת – נתבעת 1 (להלן: "אייר קנדה") ונדחתה נגד משיבה 2 – נתבעת 2 (להלן: "יונייטד איירליינס").
ביום 29.11.22 יונייטד ביצעה החזר חלקי לתובע וביתו (כל אחד מהם) בסך 1,964 דולר שנחזה להיות בגין הכרטיס החלופי שבוטל והחזר נוסף בסך 710.3 דולר שנחזה להיות עבור הכרטיס המקורי שנרכש (למרות שהתובע דרש פיצוי בגין הכרטיס החלופי שנרכש באל על).
מתוך סך של 7,890 דולר המצוין בסעיף 23 לבקשת רשות העירעור ששולם ע"י יונייטד, סך של 6,547 דולר אינו קשור לכרטיס הטיסה מושא כתב התביעה אלא הוא עלות כרטיס הטיסה החלופי שרכש התובע מיונייטד לשוב מוושינגטון לישראל בזמן אמת ובוטל תוך דקות.
לדחות העירעור ברובו ולקבלו בחלקו הקטן כפי שיפורט להלן, וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ערכאת ערעור ממעטת להתערב בפסקי דין שניתנים בבימ"ש לתביעות קטנות.
...
(הדגש אינו במקור – א.כ.) ג) סעיף 5 (ד) לחוק שירותי תעופה מחריג מקרים בהם אדם מגיע אל הטיסה כשאין ברשותו מסמכי נסיעה תקינים, אך מקובלת עלי מסקנת בית משפט קמא לפיה ברשות התובע – המערער היו מסמכי נסיעה נאותים בימ"ש קמא לא קיבל את טענת אייר קנדה כי היה הצדק לא לתת לתובע לטוס בטיסת חזור הואיל ולא היה בידו מסמכי נסיעה נאותים, וטעמיו מקובלים עלי.
אני סבורה כי היה על המבקשת לפעול להענקת שירותי סיוע ומתן פיצוי לתובע עפ"י הוראות החוק, להשיב להם את מלוא תמורת הכרטיסים חזור שרכשו ולשלם לתובע פיצוי כספי בהתאם להוראות החוק.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות לערער והערעור נדחה ברובו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו