לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות קריות (כב' הרשמת הבכירה יונת הברפלד אברהם), מיום 24.6.2020, במסגרתו דחה בית משפט קמא תביעת המבקש לקבלת פיצוי בגין קבלת דואר ספם שנשלח על ידי המשיבה, תביעה מכוח סעיף 30 א לחוק התיקשורת (בזק ושירותים), תשמ"ב-1982 (להלן: "חוק התיקשורת").
לטענתו שגה בית משפט קמא בכך שדחה את התביעה על אף שקבע שהתקיימה הפרה לפי סעיף 30 א לחוק התיקשורת וכי השיקולים שהובאו על ידו, לדחיית התביעה, הם שיקולים שבית המשפט מחויב לשקול במסגרת הדיון בקביעת שיעור הפצוי בגין הפרת חוק התיקשורת וכי השיקולים המנויים בסעיף 30א(י)(3) לחוק התיקשורת הם שיקולים באשר לשעור הפצוי, במסגרת קבלת התביעה, ולא לקביעה שהמבקש אינו זכאי לפצוי.
מכל האמור סבר המבקש כי זה המקרה להתערב בפסק דינו של בית משפט קמא מאחר ומדובר בטעות משפטית בולטת המחייבת את התערבותו של בית משפט זה.
המשיבה ביקשה לדחות את בקשת רשות העירעור וסומכת את ידה על פסק דינו המנומק של בית משפט קמא, ולטענתה לא קיימת כל עילה להתערב בפסק דין זה.
דיון;
לאחר שעיינתי בבקשת רשות העירעור, בתגובת המשיבה לבקשה ובתיק בית משפט קמא, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להיתקבל, דן בבקשה כערעור, והערעור מתקבל.
...
עוד הפנה בית משפט קמא לפסק דינו של בית המשפט המחוזי ברת"ק (ת"א) 33695-07-18 זיו אנג'ל נ' מ. א. ג. פרוייקטים ויזמות בע"מ במסגרתו נקבע: "מלשון סעיף 30 א (י)(1) עולה ברורות כי המחוקק לא חייב את בית המשפט בפסיקת הפיצוי אלא הותיר זאת לשיקול דעתו. במקרים מתאימים, בית משפט רשאי שלא לפסוק פיצוי אם הוא מגיע למסקנה שאין הצדקה לפסיקת הפיצוי כמבוקש".
משבא בית משפט קמא ליישם את קביעתו הנורמטיבית, כאמור לעיל, מצא כי חלק מהשיקולים אם בכלל לפסוק פיצוי, מתבסס על מספר ההודעות שנשלחו והאם המבקש הוסר מרשימת המשלוח לאחר שביקש זאת.
מכל האמור סבר המבקש כי זה המקרה להתערב בפסק דינו של בית משפט קמא מאחר ומדובר בטעות משפטית בולטת המחייבת את התערבותו של בית משפט זה.
המשיבה ביקשה לדחות את בקשת רשות הערעור וסומכת את ידה על פסק דינו המנומק של בית משפט קמא, ולטענתה לא קיימת כל עילה להתערב בפסק דין זה.
דיון;
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור, בתגובת המשיבה לבקשה ובתיק בית משפט קמא, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל, דן בבקשה כערעור, והערעור מתקבל.
באשר לשכר טרחתו של עורך הדין התובע יפים דבריו של כב' השופט פוגלמן בהלכת חזני- רע"א 1954/14 אילן חזני נ' שמעון הנגבי ,פסקה 10:
"הרי שתכליותיה המיוחדות של תביעה לפי חוק הספאם מוליכות למסקנה כי יש לפסוק שכר טרחה והוצאות בסכום שבמכלול יהפוך את הגשתה לכדאית. לשון אחר: סכום שכר הטרחה וההוצאות שייפסק בתביעה כזו קשור בקשר הדוק בסכום שייפסק כפיצוי בגין ההפרות, ויש לראות בהם מכלול אחד (ובלבד שלא ייפסק לתובע סכום גבוה מזה שסביר ומידתי להוציא לשם ניהול ההליך)." (ראה: פסקה 10 להלכת חזני).