מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פסק דין בעניין סכסוך שכנים עקב עבודות בנייה

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובעת ז"ל לא השלימה עם החלטת החלוקה והגישה בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי (רמ"ש 36220-08-16 ).
בהקשר זה ציינה 19 , המנוחה, שהואיל ובשטחה של החנות המוקנית לנתבע קיים חלק השייך לחנות השכנה בחלקה המוקנית לתובעת ז"ל, הרי ששטח זה (בתוך החנות בחלקה 15 ) מוקנה לתובעת ז"ל (בעוד החנות מוקנית לנתבע כאמור).
הנתבעים הגישו ערעור על פסק הדין (עמ"ש 43083-10-10 ), אך הסכימו למחיקתו בהמלצת בית המשפט המחוזי.
קלעי, 9.3.10 כמו כן, ובזיקה לענייננו, בתי המשפט עשו שימוש בסעיף 130 על מנת להסדיר שימוש במקרקעין, ציון זכויות מעבר וזכויות שימוש בקשר לחניית רכבים (עש"א (ת"א) 13556-01-14 בלה אזרק נ' אהובה בר ניר, "נבו", מיום 18.6.14 ); ציון זכות מעבר לכלי רכב (ת"א (חי') 6608-06-16 ג'מאל כיוף נ' חווא עפאף, 18 "נבו", מיום 27.3.18 ; לציון זכות בלתי חוזרת לשימוש בדירת מגורים בבית משותף (ה"פ (מרכז) 12565- 07-14 דורון יהודה נ' עמיר גלעד, "נבו", מיום 7.3.18 ; לציון מתן אחוזי בניה ותוספות בניה על גגות בתי מגורים (ת"א (י-ם) 6094-04 יעקב קריבוס נ' מילטון לוין, "נבו", מיום 5.3.12 ); לציון קיומו של פסק דין 21 ;( הנוגע לשימוש והחזקה במקרקעין (ת"א (י-ם) 67688-03-18 חיה רבקה דייטש נ' אדמונד לוי, 26.12.21 לציון איסור חניה שיש בה לחסום מעבר (עש"א (ת"א) 53184-09-20 אברהם מוטיל נ' ישראל צימרין, "נבו", מיום 28.4.21 ; לציון זכות שימוש במחסנים (ת"א (חי') 30533-04-10 אילנה פרנסיס נ' קול הכרמל 24 .
בתוך כך מוצא בית המשפט שהיה זה מן הדין, ולשם פיתרון הסיכסוך, להורות לכונס להשלים את הרישום על פי הצוואה ותכנית החלוקה מטעמו, בכפוף להוראות פסק הדין שלהלן, ואף באופן שהתובעים יבואו בנעלי התובעת ז"ל, על המשתמע מכך לפי דין.
כונס הנכסים ירשום על כל אחת מהחלקות ( 18-12 ) הערת אזהרה לפי סעיף 130 לחוק המקרקעין, ולפיה זכויות הצדדים בחלקה כפופות להוראות פסק דין זה. הצדדים ישתפו פעולה עם הכונס באופן מלא, ויחתמו על כל מיסמך הנידרש לעבודת הכונס, ללא דיחוי.
...
בית המשפט מצא עוד שהדין הקיים מאפשר פסיקת סעדים שלא נתבעו באופן מפורש לשם עשיית צדק בין הצדדים וסיום הסכסוך, ושעה שכל העובדות הרלוונטיות לשם פסיקת הסעד עלו על ידי הצדדים במסגרת ההליך.
התוצאה על בסיס כל האמור והנקוב לעיל, נקבע כדלקמן: התביעה מתקבלת, ובית המשפט מורה על רישום תכנית החלוקה שהציג הכונס בהליך הקודם, בכפוף להוראות פסק הדין.
טענות הנתבעים לקיומן של זיקות הנאה – נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בפסק דינו מיום 3.10.2015, קיבל בית משפט השלום את בקשת הנתבעים למתן פסק דין ונתן פסק דין על יסוד התביעה, בגדריו הורה לתובעים לסלק ידם מחלקה 105 בהתאם לגבולות כפי שקבע אותם המודד מטעם הנתבעים, זאת משסבר כי התובעים לא פעלו בהתאם למתווה שנקבע בהסדר, דהיינו פתיחת הליך משפטי בבית המשפט נגד הרשות.
עוד טוענת הרשות, כי בנגוד לטענת התובעים, הצהיר אפרים לבנברג כי נעשתה השלמת פרטים במדידה קרקעית כמתחייב בתקנות המודדים, וכן הצהיר, כי בתהליך הכנת התצ"ר הקפיד לשמור על שטחי החלקות ומידות החלקות שנמסרו לרוכשים על-פי החלוקה המקורית וכי בחלקות נשוא התביעה לא היו גדרות שיש להתייחס אליהן בהכנת תצ"ר. הרשות הוסיפה, כי כל שלבי העבודה אושרו במפ"י כנדרש על-פי דין.
ההסכם עליו חתומים התובעים מול הרשות מבהיר במפורש את האפשרות של שינוי בגבולות ובשטח המיגרש (סעיף 11 לתנאי החכירה), והחוכרים הסכימו לכך מראש ומנועים מלהעלות כל טענה כנגד הרשות בהקשר זה. לטענת הרשות, עסקינן בסכסוך שכנים מובהק שלא היה מקום ליגרור אליו את הרשות, ומשכך דין התביעה להדחות אף מחמת העדר יריבות והעדר עילה כלפי הרשות.
בהקשר זה ציינה הרשות, כי בשנת 2012 הגישו התובעים בקשה להיתר בניה בהתאם לגבולות הסטאטוטוריים בה סומנו הגדרות להריסה.
גירסתם של הנתבעים הנתבעים טוענים, כי פסק הדין שניתן בתביעה בבית משפט השלום בעפולה, ודחיית העירעור על אותו פסק דין, יוצרים בין התובעים ובין הנתבעים מעשה בית דין שיש בו להביא לדחיית תביעתם של התובעים.
לטענתם, התובעים החזיקו בשני מגרשים, קבעו בצורה שרירותית את הגבול ביניהם על-פי אבן צבועה שאין לדעת מי הציבה במקום ולשם מה, וטוענים כי על שכניהם ועל הרשות להתאים את הגבולות לקביעה שרירותית זו. באשר לסעד החלופי המבקש תיקון מפת התצ"ר ותיקון הרישום, טוענים הנתבעים, כי אין לכך כל סיבה, שכן בעריכת התצ"ר ורישומה לא נפל כל פגם.
משנאותה גב' שרוני להוסיף את המילה "קיימים" למכתבה שעמד בבסיס התביעה, מבלי שנועצה עם הגורמים המקצועיים הממונים עליהם, ובכך תרמה להעצמת הסיכסוך ולהגשת התביעה, אני מחייב את התובעים 2-1, יחד ולחוד, לשלם לנתבעת 1 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד על הצד הנמוך בסך 7,500 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.
...
אשר על כן, אני מורה על דחיית התביעה.
אני מחייב את התובעים 2-1 יחד ולחוד לשלם לנתבעים 3-2 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד סכום כולל בסך 25,000 ₪ תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.
משנאותה גב' שרוני להוסיף את המילה "קיימים" למכתבה שעמד בבסיס התביעה, מבלי שנועצה עם הגורמים המקצועיים הממונים עליהם, ובכך תרמה להעצמת הסכסוך ולהגשת התביעה, אני מחייב את התובעים 2-1, יחד ולחוד, לשלם לנתבעת 1 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד על הצד הנמוך בסך 7,500 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בתאריך 16.9.18 ניתן פסק דין בבית משפט השלום בירושלים (כב' השופטת מ' בנקי) בתביעת המבקשת נגד המשיבה (ת"א 46927-08-15), המורה לאחרונה להרוס בנייה בלתי חוקית שביצעה ולפנות את המבנה שניבנה על ידה ואוסר עליה לבצע עבודות בנייה ללא הסכמת המבקשת.
לאחר חלוף המועד להגשת בקשת רשות ערעור על פסק הדין שאישר את פסק הבוררות שניתן על ידי עו"ד תוסיה כהן, הגישה המבקשת לבית המשפט קמא תביעה לפינוי המשיבה.
בהחלטה נקבע, בין היתר, כי קיים אינטרס מובהק באכיפת מנגנון הבוררות הקבוע בהסכם תשס"ד, שכן מדובר בסכסוך בין צדדים "שכנים", המעורים זה עם זה בחיי היומיום, כאשר פוטנציאל לסכסוכים חוזרים ונשנים גבוה ביותר ולאור כוונת הצדדים לברר סכסוכים ביניהם מחוץ לכתלי בית המשפט על פי דין תורה, "בשל זהות הצדדים שכולם דתיים". עוד נקבע בהחלטה כי יש לפרש את תניית הבוררות בהסכם תשס"ד (על פיה מחלוקות בנוגע לחלוקת הנכסים או השטחים ובעניינים המפורטים בסעיפים 12-15 להסכם ידונו בבית הדין הרבני האיזורי בירושלים) כתניית בוררות, להבדיל מתניית שיפוט, ואף שלא ניתן להעביר את המחלוקת להכרעת בית הדין הרבני האיזורי, ניתן למנות בורר חליף – בית דין דתי "פרטי". לפיכך, נקבע בהחלטה כי על בעלי הדין לפעול למינוי בורר.
ראשית, נטען כי ההחלטה ניתנה בחוסר סמכות עניינית, מחמת כך שהסמכות העניינית לידון בתביעה שכנגד נתונה לבית המשפט המחוזי ולא לבית משפט השלום; שנית, נטען כי טענות המשיבה לא נתמכו בתצהיר; שלישית, נטען כי הסכם תשס"ד היה הסכם זמני שפקע לפני שנים רבות; רביעית, נטען כי המבקשת איננה צד לתניית הבוררות, החלה רק על מחלוקות בין המוסדות, כאשר המבקשת אינה מכונה בהסכם כ"מוסד"; חמישית, נטען כי אין מדובר בתניית בוררות, אלא בתניית שיפוט, על פיה, הסכימו הצדדים להתדיין בפני בית הדין הרבני האיזורי; שישית, נטען כי ההחלטה גורמות למבקשת עוות דין חמור, שכן יהיה עליה לקיים בוררות לפי דין תורה ולא לפי דיני מדינת ישראל, ללא כפיפות לדיני הראיות ולסדרי הדין; שביעית, נטען כי המשיבה מנועה מלהסתמך על תניית הבוררות, לאור הליכים משפטיים שנקטה בהם בבית המשפט כנגד המבקשת וכנגד עמותת פתחי ציון; שמינית, נטען כי תניית הבוררות הנה תניית בוררות צרה, שעניינה מצומצם למחלוקות הקשורות לחלוקת השטחים בין המוסדות ובעניינים המוסדרים בסעיפים 12-15 להסכם תשס"ד, להבדיל מתניית בוררות רחבה, שעניינה "כל סיכסוך בין הצדדים"; תשיעית, נטען כי בשנת 2010 נחתם בין הצדדים הסכם בר רשות אשר אינו כולל תניית בוררות, דבר המעיד על כך שהצדדים לא התכוונו שתחול ביניהם תניית בוררות; עשירית, נטען כי לאור טענות המשיבה בכתב ההגנה ובכתב התביעה שכנגד בדבר פגמים בהתנהלות המבקשת ובהרכב האורגנים שלה, מדובר בטענות חוקתיות, אשר אינן מתאימות להכרעה בבוררות.
בתגובת המשיבה נטען כי הכלל הוא שאין מקום להתערבות ערכאת העירעור בהחלטה לעכב הליכים מחמת תניית בוררות, אלא במקרים חריגים, אשר אינם מתקיימים במקרה זה. כמו כן נטען כי ההחלטה על עיכוב ההליכים בעיניין של המשיבות הפורמאליות הפכה חלוטה ועל כן, קבלת בקשת הרשות לערער וקבלת העירעור יביאו לפיצול דיון, כך שהתביעה נגד המשיבה תדון בבית משפט קמא והתביעה נגד המשיבות הפורמאליות תדון בבוררות.
...
דיון והכרעה לאחר בחינת טענות הצדדים שבכתב ושמיעת השלמות הטיעון בדיון שהתקיים ביום 2.5.24 הגעתי למסקנה כי יש לקבל את הבקשה למתן רשות ערעור ולדון בבקשה כבערעור שהוגש על פי הרשות שניתנה.
לעצם העניין, סבורני שיש לקבל את הערעור, לבטל את ההחלטה ולהחזיר את העניין לבית המשפט קמא, על מנת שינמק את החלטתו, יפרט את שיקול הדעת שהפעיל, תוך פירוט הטעמים שהביאו אותי להעדפת טענות המשיבה, על פני טענות המבקשת.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל והחלטת בית המשפט קמא מבוטלת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בשל ויכוח שהתגלע בין הנאשם למתלונן על רקע אי תשלום בגין עבודת הגבס שביצע, נטל הנאשם מרכבו הוא, סכין אפורה עימה הצטייד מבעוד מועד, וחבל ברכב של המתלונן במזיד, באופן שחתך את צמיגי הרכב הקידמי ימני, קידמי שמאלי ואחורי ימני באמצעות סכין זו, הכול כאמור בכתב האישום.
במסגרת פסק הדין הובאו גזרי דין במקרים של החזקת סכין ללא עבירת היזק לרכב או לרכוש כגון: (1) ברע"פ 2932/08 מרג'אן נ' מדינת ישראל (12.6.08) דחה בית המשפט העליון בקשת רשות ערעור של נאשם, נעדר עבר פלילי, אשר הורשע בעבירה יחידה של החזקת סכין, ונדון לחודשיים מאסר בפועל.
על המבקש, נעדר עבר פלילי הושתו מאסר על תנאי, קנס, של"צ, צו מבחן לשנה ופצוי למתלוננים; ברע"פ 632/14 אדוניה נ' מדינת ישראל (31.7.14) (להלן: ענין אדוניה) - נדחו ערעור ובקשת רשות ערעור של מי שהורשע בהחזקת סכין בלבד ונדון למאסר מותנה ו-180 שעות שירות לתועלת הציבור, חרף המלצת שירות המבחן ונסיבותיו חייו המורכבות של המבקש; בעפ"ג (מחוזי-מרכז) 21044-02-18 מדינת ישראל נ' רודבסקי (17.07.18) - בית המשפט המחוזי קיבל ערעור המדינה והשית 3 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות בגין הרשעתו בעבירת חבלה במזיד במכונית, על רקע סיכסוך שכנים מתמשך, שבעיצומו ליכלך המשיב את הרכב, ניפץ חלונו ולבסוף הציתו.
אף אינני בטוח, בכל הכבוד, כי רואה אני עין בעין עם בית משפט השלום, בכל הנוגע למשקל שיש ליתן לנסיבות העבירה הראשונה במסגרת פרשנות התנאי, שכן דרישה זו אינה עולה מן ההלכות המצוינות מעלה, בעיניין דוויק ובעניין מסילתי (בהן ביקש בית המשפט דוקא, שלא להכפיף את תחולת התנאי לנסיבות הרקע עליו ניתן).
החריג לכלל נקבע בסעיף 56 ל-חוק העונשין, ולפיו אם לא הושת מאסר בפועל, רשאי בית המשפט להאריך תקופת התנאי "...מטעמים שיירשמו,..., אם שוכנע... שבנסיבות הענין לא יהיה צודק להפעיל את המאסר על תנאי...". אורך המאסר המותנה הוא לא טעם מיוחד המצדיק אי הפעלתו: ברע"פ 2801/14 מראד נ' מדינת ישראל (1.5.14) - נדחתה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע ב-עפ"ג 48101-10-13 מדינת ישראל נ' מראד (30.10.13).
מתן אמון בהליך אותו עובר הנאשם המלווה על ידי אנשי מיקצוע לבניית אישיות אחרת בדרכו של הנאשם , תעסוקתו ודאגתו למשפחתו בה צרכים מיוחדים ומוגבלות של בתו מחייבים איזון ולא איבוד תודעת הציבור, בית המשפט יושיט ידו הימנית אך יעניש בידו השמאלית, לבל ידחה מאמציו של אדם בעלייתו על דרך המלך, אך גם לא ישכח, כי הנאשם נהג בבריונות לשמה, ודרישת האנטרס הצבורי בהרתעת הרבים ובמתחמי הענישה בהתאם לעיקרון ההלימה היא ציווי שבדין.
...
סוף דבר לעניין תחולת התנאי, הריני פוסק כי התנאי חל בשל תכליתו ומהות מעשה העבירות באירוע האלים והמאיים בו הורשע הנאשם.
כמו כן סבור אני, כי יש להורות על צו מבחן להמשך ההגעה של הנאשם לקבוצת השיקום והטיפול פעם בשבוע בשמה התחשב בבית המשפט ולא מיצה הדין עם הנאשם, תוך התחשבות בהודאתו ותחילת מסלולו בדרך הישר ובהפנמת הפסול בעזרת אנשי מקצוע.
סוף דבר מכל האמור , ראיתי לנכון כי יש למקם את הנאשם בשליש הנמוך של המתחם שקבעתי ואני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי  מאסר, שירוצו בעבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות השירות והוראותיו ופירוטם כדלקמן : 5 חודשים בגין תיק זה .

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות בחיפה (כב' הרשמת הבכירה דנה ביאלר) מיום 29.4.24, במסגרתו דחה בית המשפט את תביעת לשון הרע שהגיש המבקש נגד המשיב.
כתבי הטענות בבית משפט קמא ופסק הדין שניתן בכתב התביעה פירט המבקש את השתלשלות האירועים הרלוואנטית וטען כי בחודש 11.22 הציג בפני אחיו מונדר ובניו תכנית אדריכלית לבצוע שנועדה לשפור חזית ביתו, ואלה הביעו את הסכמתם לעבודות שתוכננו ואיחלו לו הצלחה.
טענות המבקש בבקשת רשות העירעור בבקשתו שלפני טען המבקש, שאינו מיוצג, כי בית משפט קמא שגה בשני היבטים: "מחדל דיוני" והשני "היתעלמות מהראיות והיעדר היתייחסות לעובדות מהותיות". בהיבט הדיוני, פירט המבקש את ההתנהלות הדיונית בבית משפט קמא והתייחס, בין היתר, לכך שהמשיב לא הגיש כתב הגנה בפרק הזמן שנקבע לכך ולא הופיע לדיון הראשון, מה שהביא למתן פסק דין נגדו בהיעדר.
הכרעה ההליך המשפטי בבית משפט לתביעות קטנות נועד להיות הליך פשוט ומהיר ותכליתו בירור יעיל של סכסוכים.
ולגוף העניין – אקדים ואציין כי הסכם הגבולות, אליו היתייחס המבקש, בינו לבין אחיו, אינו רלוואנטי לענייננו, שכן יש להבחין בין הסכמות הנוגעות לעינייני חזקה או אף להסדרה קניינית של מקרקעין בין שכנים, לבין עינייני תיכנון ובנייה.
כך נקבע ברע"פ 9242/16 מרזוק נ' הועדה המחוזית לתיכנון ובניה, מחוז צפון (8/5/18), בסעיף 13: "נפסק בעבר כי "צו הריסה מינהלי הנו אקט מנהלי, ולא אקט עונשי, ומשום כך עומדת למשיבה חזקת התקינות המנהלית, היינו, חזקה כי פעולתה המנהלית נעשתה כדין. המבקש יסתור חזקה זו – עליו הנטל להוכיח את הפגם שנפל, לטענתו, בהתנהלותה של הרשות המנהלית". המבקש העלה טענות שונות נגד המשיב ובעניין הבניה, אם כי לא עלה בידו לסתור את חזקת תקינות המעשה המינהלי או להראות כי צו ההפסקה הוצא שלא כדין.
...
בחנתי את פסק דינו של בית משפט קמא ושקלתי את טענותיו של המבקש, ולא שוכנעתי כי עניינו במקרה המצדיק התערבות, ודאי לא בתוצאה הסופית של פסק הדין.
אני דוחה אפוא את הטענה כי התלונה שהוגשה היתה תלונת שווא או כי המשיב נדרש היה לערוך בדיקות נוספות מטעמו.
סוף דבר לאור המקובץ, אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו