בשם המבקשת 1:
עו"ד ורדה ברכה שטיינברג
בשם המבקש 2:
עו"ד יוסי נקר
בשם המשיבות:
עו"ד אושרת שמעוני
][]החלטה
בקשת רשות ערעור על פסק הדין של בית המשפט לנוער בבית המשפט המחוזי בירושלים, מיום אתמול, בענ"א 4232-05-25 (השופטת ע' אבמן-מולר) בגדריו נדחה ערעור המבקשים על החלטת בית המשפט לנוער בבית משפט השלום בבית שמש, משלשום, בצב"נ 48836-04-24 (השופטת י' גפן – סג"נ).
תחילה יאמר, כי בנגוד לרושם העולה מטענות המבקשים, הצוו שניתן על-ידי בית משפט השלום תוחם עצמו לחודש ימים, והוא מהוה סידור זמני, עד לבחינה מעמיקה יותר של חלופות הטיפול המוצעות, בתוך פרק הזמן האמור: "באשר לעתיד, טרם נקבעו מסמרות ועל [המבקשים] לשתף פעולה באופן מלא עם גורמי הרווחה, ובמקביל על גורמי הרווחה לבחון בפרק הזמן הנדחה באופן יסודי ונידרש את האפשרות להשמה בבית הסבים, או אומנת קרובים אחרת ככל שקיימת", כך החלטת בית משפט השלום.
עוד הוטעם בתגובת המשיבים, כי על-אף שמשפחת האומנה המיועדת הביעה רצון לאמץ, היא אינה חתומה על כל הסכם לפי חוק האימוץ, היא תצטרך לעבור תהליך כדי להחשב כ'מישפחת אימוץ', אם יוחלט לפעול בכיוון כזה בבוא העת, ומכל מקום הובהר לה שהקטינה עשויה לצאת ממשמורת רשות הרווחה בעתיד.
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשה, על נספחיה, בהחלטת בית משפט השלום, ובפסק הדין של בית המשפט המחוזי, וכן גם בתגובת המשיבה לבקשה לעיכוב ביצוע, מצאתי כי דינה של הבקשה להידחות; כך בהתאם לסמכותי שלפי תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, החלה בהליך דנן מכוח תקנה 1 לתקנות הנוער (טיפול והשגחה) (סדרי דין), התשל"א-1970.
בדין קבע בית משפט השלום, כי "טובת הקטינה מחייבת לבחון את רצינותו ויציבותו של רצון הסבים על-ידי גורמי הרווחה וככל הנדרש גם על-ידי שירותי האומנה, בטרם תועבר הקטינה לביתם, וזאת בפרט נוכח הקשיים שעלו עד כה במעורבותם וכן מורכבות הקשר בינם לבין המשיבה, כפי שעלה בעבר". אין חולק כי הרחקת תינוקת רכה בימים ממשמורת הוריה הריהי צעד קיצוני שיש לנקוט בו רק כאשר כלו כל הקיצין, אך טענות הצדדים נדונו לעומקן, והמסקנה היא כי כך מתחייב בעניין דנן בשלב הזה.
הבקשה למתן רשות ערעור נדחית אפוא בזאת, ועמה גם הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין.