מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פסק דין בעניין הסכם יחסי ממון מזויף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 15630-09-15 אתייה ואח' נ' טרומן ואח' לפני כבוד השופט אריה ביטון התובעת/הנתבעת שכנגד: גולדין אתייה הנתבעות/התובעת שכנגד: 1. עו"ד איריס טרומן 2. מגדל חברה לביטוח בע"מ פסק דין
לטענתה, ביום 18.10.10 חתמה התובעת על הסכם ייצוג עם הנתבעת, אשר במסגרתו נקבע כי הנתבעת תפעל להגשת בקשה להארכת המועד להגשת בקשת רשות ערעור על ההחלטה, להגשת בקשת רשות העירעור במידה ובקשת הארכת המועד תיתקבל, ולהכנת תביעה לפסלות שופט.
כמו כן, גביית שכר הטירחה על ידי הנתבעת מהוה התעשרות שלא כדין, ולאור האמור דורשת התובעת את השבתו בתוספת הצמדה וריבית בסך כולל של 158,585 ₪, אגרת הבקשה ששולמה לביהמ"ש העליון בסך 2,500 ₪, וכן פיצוי לא ממוני נוסף בגובה של 50,000 ₪.
הטענות לגופה של בקשת רשות העירעור התובעת טוענת כי רשלנותה של הנתבעת באה לידי ביטוי בפנייה לצדדים האחרים להליך בבקשה לקבלת עמדתם לבקשת הארכה להגשת הבר"ע, וכן בכך שכלל לא היה ניתן להגיש בקשת רשות ערעור על ההחלטה מושא הבקשה בהתאם לצוו נאמן, וכי היא אף לא יידעה אותה על כך. ביחס לפנייתה של הנתבעת לצדדים האחרים להליך, אקדים ואומר, כי לא מצאתי כל פסול או פגם בהתנהלות זו. הפנייה לצדדים האחרים, התרחשה יומיים לאחר חתימת התובעת על ייפוי הכוח, בתאריך 18.11.10, כאשר הנתבעת פונה בשמה של התובעת ואף מחוייבת לעשות כן בהתאם לסעיף 4 להנחיית נשיאת בית המשפט העליון מיום 1.11.2010 בנושא "נוהגים במזכירות בית המשפט העליון", ולנוהג המקובל בעיניין בקרב עורכי דין.
יתר על כן, הוכח כי התשלום בסך של 2800 ₪ שולם עוד קודם לחתימת ההסכם וביחס לתלונה הראשונה שהוגשה לנציב התלונות על השופטים ולא הייתה חלק מהתשלום בגין שכר הטירחה שנקבע בהסכם הייצוג בגין הגשת הבר"ע. הטענה לעושק, מירמה, זיוף והטעייה סעיף 18 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973 (להלן: "חוק החוזים") , קובע את שלושת היסודות המצטברים לקיומו של עושק בדיני החוזים.
...
מקובלת עליי עדותה של הנתבעת שכנגד בעניין זה, לפיה המדובר בדרישה מאוחרת שלא הועלתה קודם לתביעתה זו, ומבחינה זו נראה כי המדובר בויתור שבהתנהגות מצידה של התובעת שכנגד, שאף מתקשר עם הסכומים שהיה על התובעת שכנגד להחזיר לנתבעת שכנגד במסגרת הסכם שכר הטרחה, ובמקומו ניתנו ייעוצים משפטיים שוטפים למיניהם.
סוף דבר לאור האמור לעיל, מצאתי לדחות את התביעה העיקרית להשבת שכר טרחה ולדרישה לפיצוי עונשי, משלא נמצא כי הייתה רשלנות של הנתבעת בניהול ההליכים, ומשנדחו יתר טענות התובעת בדבר הפרת הסכם שכר הטרחה שנחתם בין הצדדים.
כן, נדחית תביעת התובעת שכנגד לקבלת שכר טרחה בעניין תיק אלמגור.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסיכסוך גבריאל מיראלי (להלן – גבריאל) ומיכאל מירלשווילי (להלן – מיכאל) אחים הם. שניהם אנשי עסקים, עתירי ממון ונכסים, וכפי הביטוי המקובל, "מיליונרים". גבריאל היה במועדים הרלוואנטיים בעל השליטה בחברת Radius Union Limited (להלן – רדיוס) שהחזיקה ב-90% ממניות חברת Maxbet Entertainment Group Plc.
אף שלא הכחיש את קבלת ההלוואות, טען גבריאל כי חתם על ההסכמים תחת לחץ, כי מיכאל לא קיים את שהתחייבו כלפיו; אף טען כי מקצת מהחתימות על ההסכמים הנן מזויפות.
בקשת הביטול הראשונה שהוגשה ע"י גבריאל ביחס לפסק הבוררות מיום 06.10.2013 התקבלה מחמת אי מתן זכות טיעון ביחס לחוות הדעת הגרפולוגית, והתיק הוחזר לבוררים לצורך ההשלמה הנדרשת, שלאחריה ניתנו פסקי הבוררות עימם ממאן גבריאל להשלים.
בקשת רשות ערעור שהגיש גבריאל לבית המשפט העליון על פסק הדין לעיל, שכללה בקשה לצרוף ראיות חדשות, נדחתה ע"י בית המשפט העליון בפסק דינו מיום 06.01.2016 (רע"א 4226/15).
בעניינינו גבריאל היה חסום מלהעלות כל טענה לעניין עצם חיובו בהפקדת ערובה כתנאי לקיום הדיון, אף לעניין סכום ההפקדה, משההכרעה בעיניין זה, לאחר דחיית בקשת רשות העירעור, היא חלוטה, ובפניו מחסום בלתי עביר של השתק פלוגתא.
את בקשת הארכה להפקדה סמך על הודעת דוא"ל מבא כוחה של חברת Radco Investments Ltd (להלן – ראדקו) לפיה זו מוכנה "לסייע... לפנים מחובתה, באופן בו תעמיד למבקש ערבות בנקאית... על חשבון התשלומים בהתאם להסכם מיום 12.2.15...". במקביל הגיש גבריאל גם בתיק פשיטת הרגל וגם בהליך שבכותרת בקשה להמרת הערבות שנידרש להפקיד בערבות בנקאית שתועמד על ידי חברת ראדקו על חשבון חוב כלפיו המסתכם "... לכל הפחות על פי הסכם הפשרה (41 מיליון ש"ח...) ולשיטת המבקש –בסכום גבוה בהרבה...". אלא שהכל התברר עורבא פרח.
...
וכאמור בתגובתו מיום 08.01.2019 לבקשה לדחיית הדיון בהליך העיקרי שהגיש מיכאל ביום 01.01.2019 : "...הודאה זו מחייבת את המסקנה כי יש לברר את טענת המבקש ולבחון את טיבן ללא דיחוי, וזאת במנותק מהליך הפקדת הערובה" (סעיף 32) "... במצב דברים זה מן הראוי לקיים את הדיון במועדו" (סעיף 34).
אין היא מכוונת להפקדת כספי הערובה כי אם למשיכת הזמן במטרה להשיג בסופו של דבר את שמיעת ההליך והכרעתו ללא הפקדת ערובה וללא העמדת כספו של גבריאל בסיכון של חילוט בהינתן דחיית תביעתו.
סוף דבר הבקשה מיום 20.02.2019 לביטול פסק הדין שניתן ביום 22.01.2019 – נדחית בזאת.
משבערעור הרשם ובפסק הדין נושא עתירת הביטול לא נפסקו הוצאות לחובת גבריאל, ומשחוששני שהדבר מנוצל על ידי גבריאל שלא כהלכה, אין מנוס מחיובו בהוצאות בהליך אחרון זה. אני מחייבת את המבקש לשלם למשיב את הוצאות הבקשה בסך 150,000 ₪.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אחרת, מדוע היא ביקשה לשנות את ההסכם? התברר כי "ראיית הזהב" שהמערערת מבקשת להסתמך עליה היא מיסמך מזויף.
כב' סגן הנשיא השופט שוחט קבע בפסק דינו שניתן בבקשת רשות ערעור שהגישה המערערת על החלטת בית המשפט קמא שאסר על השמוש במסמכים עקב החשש שהם הושגו תוך פגיעה בפרטיות המשיב, ושנדחתה (רמ"ש 10250-11-19 מיום 30.12.19), כי בטענות האשה "אין היתייחסות קונקרטית לכל מיסמך ומסמך, לא באשר לאופן בו הושג ולא באשר לתרומה הנטענת להוכחת התביעה. אין גם כל הסבר מדוע לא ניתן יהיה להוכיח את אותן טענות באמצעות הזמנת עדים רלוואנטיים או במתן צוים מתאימים". אף לאחר מתן פסק הדין הנ"ל, המערערת לא פעלה כפי שהוצע לה ולא פירטה בתצהיר כיצד הגיע לידיה כל מיסמך ומה הרלוואנטיות שלו להוכחת תביעתה.
יודגש שוב, שהמערערת חזרה בה מתביעתה לביטול ההסכם מחמת פגמים בכריתה וביקשה את אכיפתו, כשהמחלוקת בין הצדדים הייתה רק ביחס לפרשנות סעיף 4.1 להסכם והמערערת לא עמדה על מתן פסק דין בתביעתה לביטול ההסכם מחמת טעות, הטעייה ועושק והיא הסכימה לדחיית תביעה זו. המערערת אישרה בחקירתה שעורכת דינה ייעצה לה שלא לחתום על ההסכם ולמרות זאת היא חתמה עליו (עמ' 22 לפרוטוקול מיום 2.10.19 שורות 20-24).
ברור כי אם ההסכם היה קובע משטר רכושי כפי שנקבע בחוק יחסי ממון, המערערת לא הייתה מבקשת את ביטול ההסכם ומכאן שהיא הבינה היטב בעת חתימת ההסכם ואישורו, שההסכם קובע משטר רכושי של הפרדה מוחלטת למעט ביחס לרכוש שיתקיימו לגביו ארבעת התנאים.
...
.האמת שבסופו של דבר אני באמת סומכת על פלוני ואני יודעת שהוא יהיה איתי הכי ישר שאפשר.
אין גם מחלוקת שבסופו של דבר הושמט הסעיף המחייב את הצדדים להפקיד את כל הכנסותיהם לחשבון המשותף.
סיכומו של דבר: אציע לחברותיי לדחות את הערעור ולחייב את המערערת בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מיסמך בכתב יד – צוואה? שלי פיקל רשמה מיסמך הנושא תאריך 18.8.11 ובו נרשם בין היתר כך: "הבית יועבר על שמו של שון. דוד יתגורר בבית עד מותו. הבית לא ימכר עד שימלאו לשון 40... 2 יחידות ההשכרה יושכרו. תמורה של יחידת חדר העבודה תועבר לדוד ותשמש לו כפנסיה עד מותו." בהיתחשב בעסקת המתנה שנחתמה 10 ימים קודם לעריכת מיסמך זה, ואשר לא בוטלה על ידי שלי, או לא שונתה באופן שהמתנה תהא מותנית בתנאים הנ"ל, ומקבל המתנה לא הצהיר כי הוא מקבל התנאים, ספק אם יש משמעות אופראטיבית למסמך זה. אף על פי כן, ביום 19.11.12 הגיש התובע בקשה לקיום צוואה בכתב יד. שון היתנגד וטען לזיוף התאריך וכי הצוואה האחרונה היא זו המודפסת מיום 25.7.11 שנערכה במשרד עו"ד מנדל ונחתמה בנוכחות עדים.
ביום 9.9.11 נפגש התובע עם עו"ד פלג (נתבע 1) וחתם על הסכם שכר טירחה הקובע כך: "מוסכם כי משרד עו"ד פלג יטפל בענין של תביעה לפסק דין הצהרתי + צו מניעה זמני נגד שלי פקל ושון אליק בנאי בענין הדירה ברחוב טהון 16 בירושלים.
"כפי שהערתי לפיקל בדיון שהתקיים בפני במעמד הצדדים, הרי שדומה שנימוקי תביעתו והעובדות להן הוא טוען אינם עולים בקנה אחד עם ניסוח הסעד לו הוא עותר והנורמה המשפטית עליה הוא נסמך. חרף שגגת פיקל עולה מכתב תביעתו, כי למעשה טענתו הנה לזכות בדירה מכוח דיני השתוף הכלליים להבדיל מזכות מכוח איזון משאבים. הדין הוא, כי גם לאחר חקיקת חוק יחסי ממון ודחיית אפשרות החלתה של חזקת השתוף במקביל להסדר איזון המשאבים הקבוע בו, עדיין ניתנת אפשרות לצד להוכיח כוונת שתוף בנכס מסוים על יסוד הדין הכללי, להבדיל מחזקת השתוף הכללית. ראו בע"מ 2948/07 פלונית נ' פלוני (פורסם במאגרים); בע"מ 10734/06 פלוני נ' פלונית (פורסם במאגרים). השאלה האם הוכחה כוונת שתוף ספציפית כאמור היא שאלה עובדתית הטעונה בירור." .
ביום 19.11.12 התובע הגיש בקשה לקיום צוואה בכתב יד מיום 18.8.11 ביום 25.7.12 נדחתה בקשת רשות ערעור על החלטתו של כב' השופט פלקס.
אין מחלוקת שערעור על החלטה או פסק דין אינם כלולים בהסכם שכר הטירחה.
...
תביעות מסוג זה מרבות התדיינויות, עלולות להביא לקביעות שיפוטיות סותרות - ובסופו של דבר פוגעות באמון הציבור בבתי המשפט.
השתק שיפוטי ואם לא די בכל האמור לעיל, הרי שהצהרותיו הקודמות של התובע בפני רשות שיפוטית מונעות ממנו לטעון אח"כ ההפך, גם כאשר בעל הדין שכנגד אינו זהה (נושים לעומת שון).
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי בקשת רשות ערעור המכוונת כנגד החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה באשדוד מיום 16.07.2023 בגדרה נדחתה עתירת המבקשת לחיוב המשיב בהעברת סך של 500,000 ₪ או סכום משמעותי אחר, כלשונה, על חשבון איזון המשאבים שייערך בין הצדדים בתום ההליך ובמסגרת ההכרעה בו. השאלה שבלב ההחלטה שלפנינו היא, איפוא, האם יש להתערב בהחלטת בית המשפט קמא ולקבוע, כי המבקשת זכאית לקבלת הכספים על חשבון איזון המשאבים שייערך בין הצדדים בסופו של יום ועוד טרם הבירור העובדתי ושמיעת ראיות בהליך, לרבות בשאלת תוקפו של הסכם שהוכתר כהסכם ממון ונחתם בידי הצדדים ערב נישואיהם ונפקותו.
בתוך כך מצביע המשיב על חולשת גירסתה של המבקשת בעיניין תוקפו של הסכם הממון נוכח שנויי הגרסה שלה תוך כדי ניהול ההליך ומדגיש, כי טענת הזיוף באה לעולם רק לאחר שנימצא הסכם הממון המאושר נוטריונית, והיא נטענה בעלמא תוך היתנגדות של המבקשת למינוי מומחה מתחום הגרפולוגיה כשם שנתבקש על ידו לצורך קידום ההליך.
כידוע, בסעיף 52(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984 שעניינו ערעור על החלטות ביניים בהליכים אזרחיים המתנהלים בבתי משפט השלום נקבע לאמור: "החלטה אחרת של בית משפט שלום בענין אזרחי ניתנת לערעור לפני בית משפט מחוזי, אם ניתנה רשות לכך מאת שופט של בית המשפט המחוזי. רשות כאמור בסעיף קטן זה לגבי החלטה אחרת תנתן אם שוכנע בית המשפט כי אם העירעור על ההחלטה יידון במסגרת העירעור על פסק הדין ולא באופן מיידי, יהיה בכך כדי להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים או שעלול להגרם לצד להליך נזק של ממש, או שעלול להתנהל הליך מיותר או בדרך שגויה". עינינו הרואות, כי המחוקק הראשי מורנו, שדרך המלך היא ערעור על החלטת הביניים במסגרת ערעור על פסק הדין, אלא אם מתקיימים התנאים שהותוו על ידו לסטייה מן הכלל האמור.
הינה כי כן וברוח הוראת החוק האמורה והרציונאל שבבסיסה, הלך ונתגבש בפסיקה הכלל לפיו, ערכאת העירעור לא תיטה להתערב בהחלטות ביניים של הערכאה הדיונית, וככלל ייעשה הדבר במסגרת העירעור על פסק הדין אלא אם עלה בידי מבקש רשות העירעור להראות, כי דחיית הבירור באותה השגה על החלטת הביניים לשלב העירעור על פסק הדין עלולה לגרום לו נזק ממשי, וכי הערכאה הדיונית טעתה טעות ברורה והתעלמה משיקולים מרכזיים שהייתה צריכה לתת דעתה עליהם [ראו למשל: רמ"ש (חיפה) 7867-03-14 פלוני נ' א.א, פורסם במאגרים האלקטרוניים].
על יסוד האמור בחינת העתירה לאיזון חלקי או לתשלום על חשבון האיזון הסופי תיעשה דרך הפריזמה של טיב והקף הזכות לאיזון משאבים; של מצבו הכלכלי של מבקש הסעד לרבות ביחס לזה של הצד שכנגד; ושל אופי ההליך, משכו הצפוי והתנהלות הצדדים בו עד כה. באשר לטיב ולהיקף הזכות לאיזון משאבים – כאמור, זהו סלע המחלוקת בין הצדדים, והיא טעונה, כמובן, הכרעה, ובית המשפט קמא מצא שיש להכריע בה תחילה וקודם להערכת שוים של הנכסים שבמחלוקת.
...
בסופו של דבר נדחתה הבקשה.
בהקשר זה יוער, כי בחירת המבקשת להקדיש חלק נכבד מטיעוניה בבקשה שלפנינו לפן העובדתי-ראייתי בשאלת תקפו של הסכם הממון, מחזקת המסקנה, כי בדין נקבע בהחלטה נושא דיוננו, שטענות הצדדים בסוגיה זו טעונות בירור עובדתי ושמיעת ראיות.
על יסוד כל האמור לעיל, לא מצאתי מקום להתערב בהחלטת בית המשפט קמא.
משבאתי לכלל מסקנה זו – דין בקשת רשות הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו