מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פסק דין בעניין אופציה לרכישת מניות

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשת הרשות להיתגונן העלה המערער טענת קזוז בכל הנוגע לתמורה שלא שולמה לו בעבור אותן מניות צירון (1.95% נושא האופציה) שהעביר למשיבה ביישום הסכם 2013, שהמשיבה קיבלה ולא השיבתן, באופן שיש לראותה כמי שמימשה את האופציה שניתנה לה, אך לא שילמה תמורתן.
פסק הדין בהקשר לטענת הקזוז המתייחסת ל1.95% ממניות צירון נושא הסכם 2013, קבע בית משפט קמא את הממצאים הבאים: "מניות האופציה כבר הועברו אל התובעת והוחזקו על ידה"; כי "התובעת לא שילמה לנתבע עבור אותן מניות"; "לא שלחה הודעת מימוש האופציה או סרוב לממשה"; גם "לא החזירה את המניות לנתבע"; המערער גם לא דרש השבתן.
מסקנת בית משפט קמא הייתה כי "לא עלה בידי הנתבע להוכיח זכות קזוז בגין מניות האופציה", וזאת מכיוון ש"למעשה הנתבע אכן ראה בעצמו עדיין הבעלים של מניות האופציה ונהג בהן מנהג בעלים"; כי "התובעת הפעילה למעשה זכות עיכבון על המניות נוכח קיומו של חוב כלפיה" וכי "העברת מניות האופציה אל התובעת לא נועדה להקנות לתובעת בעלות במניות אלא היא נועדה לשרת את ענייניו של הנתבע שבקש שלא להחזיק ב- 5% ממניות חברת צירון על מנת שלא להחשב בעל עניין בתאגיד. על כן אני סבורה כי במקרה זה, על מנת לממש את האופציה היה על התובעת להודיע כי היא מבקשת לעשות כן ואין די בהחזקת המניות כדי ללמד כי רכשה בעלות בהן". בית משפט קמא הוסיף וקבע כי בכל מקרה "לא עלה בידי הנתבע להוכיח את ערך מניות האופציה". גם טענתו הנוספת של המערער המתייחסת להסכם 2014 ולפיה מכירת 4% ממניות קמן לבעלי עניין במשיבה מעבר ל-2% שהועברו אליה ישירות, מהוה קיום ההסכם – נדחתה.
בית המשפט העליון הסביר את התוצאה האופרטיבית של דחיית בקשת רשות העירעור ב"נסיבות המיוחדות של העניין", מש"גם אם תדחה על הסף תביעתה של ע.מ.ש ייאלצו המבקשים להיתגונן בפני תביעת אריאל", עת "עילת התביעה של המשיבות היא משותפת או זהה וכאלה הם כנראה גם הראיות שמובאות מטעמן", אף משעיכוב בניהול התביעה בגין הגשת בקשת הסילוק על הסף "חוטא חטא של ממש" לתכלית ייעול הדיון.
כפי שציין בימ"ש קמא, אכן, בהעברות הקשורות להסכם 2014 "רב הנסתר על הגלוי"; עת "לשני הצדדים היה עניין שלא להביא את התמונה המלאה אודות רכישת מניות חברת קמן על ידי מר מימון ועו"ד אדרי בפני בית המשפט". אלא שהנטל להוכיח כי בפועל נהגו הצדדים בנגוד לאמור בהסכם - מוטל על המערער, ומקובל עלי, כפי שקבע בית משפט קמא, שהוא לא עמד בו, זאת מהצטברות הסיבות הבאות: המניות למימון ולאדרי כלל לא הועברו להם ע"י המערער כי אם ע"י מר עצמון שהמניות היו על שמו; המערער לא הוכיח כי מימון ואדרי לא שילמו לעצמון עבור המניות; המערער לא זימן לעדות את מר עצמון; המערער לא זימן לעדות את מימון ואת עו"ד אדרי.
...
כן התחייב המערער כי "בנוסף לכל האמור לעיל שלומי יעביר לזאוספורט קלאב בע"מ... במועד השלמת העסקה עוד 1.95% ממניות החברה הממוזגת מעבר ל 3% עליהם התחייבו הצדדים, ולזאוספורט קלאב... תהיה אופציה לארבעה חודשים לרכוש המניות הנוספות בהנחה של 40% מהממוצע של מחיר השוק בשלושים הימים האחרונים למועד האופציה. במידה וזאוספורט קלאב לא תממש האופציה יוחזרו לשלומי או מי מטעמו המניות בעסקה מחוץ לבורסה ללא תמורה ולצדדים לא תהיה טענה אחד כלפי השני" (להלן – הסכם 2013).
בסופו של דבר עסקינן בחברה שנרשמה למסחר ובוצעו עסקאות במניותיה ע"י גורמים אחרים, באופן המקנה למניותיה מחיר שוק ידוע; גם מסגרת הזמן המצומצמת של תקופת האופציה - ארבעה חודשים, שאין חולק שתחילתם ברישום למסחר ב-10.07.2014 ושבסופה המשיכה המשיבה להחזיק במניות, מאפשרת חישוב ממוצע; וידוע המנגנון לקביעת מחיר הרכישה על פי האופציה – "הנחה של 40% מהממוצע של מחיר השוק בשלושים הימים האחרונים למועד האופציה". המשיבה טענה כי "המחיר הממוצע של מנית חברת צירון בין 10.10.14 למועד פקיעת האופציה עמד על 3.6296 ש"ח למניה (מחיר מניית חברת צירון בבורסה צורף כנספח ב' לתצהיר התובעת וחישוב המחיר הממוצע בהתאם לנספח א לסיכומי התובעת) ולכן, הנתבע זכאי לכל היותר לקיזוז בשווי של 217,770 ₪" (פסקה 30 לפסק דינו של בימ"ש קמא).
הנטל כאמור, רובץ על המערער, ומשנטל זה לא הורם, דינה של הטענה המתייחסת להסכם 2014 - להידחות אף היא.
שלומית יעקובוביץ, שופטת התוצאה הערעור מתקבל חלקית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 8223/22 לפני: כבוד השופטת ר' רונן המבקשת: כוכב הצפון יזמות בע"מ נ ג ד המשיבה: גלילאו טק בע"מ בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו מיום 20.10.2022 בת"א 30240-04-22 שניתנה על ידי כב' השופטת ס' יעקבי בשם המבקשת: עו"ד זיו ערוני; עו"ד סנדרה ליכטנטל גלנץ בשם המשיבה: עו"ד עופר צור; עו"ד **** כהן ][]פסק-דין
לכן ברור כי סעד הצהרתי וצו עשה בנוגע לזכות לקבלת אופציות לרכישת מניות לא ייחשבו לסעדים כספיים, שכן לא ידוע מה יהיה מועד המימוש שלהן ומה יהיה שווי המניה העתידי בעת המימוש.
כפועל יוצא, תוצאת פסק הדין, ככל שתתקבל התביעה, תהיה תשלום של מיליוני ש"ח לזכות המבקשת.
נראה אם כן שהמסקנה המתבקשת היא כי כפיית מימושן של האופציות איננו סעד שנתבע על-ידי המבקשת, שכן ככל שלא תהיה כדאיות כלכלית במימוש האופציות לרכישת מניות הרי שהמבקשת לא תממשן (המבקשת אף מבהירה זאת בסעיף 24 לבקשת רשות העירעור שלפניי).
...
מתן סעד כאמור משמעו כי יהיה על המשיבה להעביר לבעלות המבקשת מניות בשיעור מסוים שנקבע, בכפוף לכך שהמבקשת תשלם בעבורן את התמורה שנקבעה בהסכמים.
כלומר, בסופו של דבר המבקשת תקבל לרשותה מניות ולא תמורה כספית.
עם זאת, משהגעתי למסקנה כי ממילא אין בסעדים המבוקשים משום כפיית מימוש האופציות, לא ראיתי צורך להכריע בסוגיה זו. סוף דבר – לאור כל האמור לעיל אני מקבלת את בקשת רשות הערעור ואת הערעור וקובעת כי האגרה ששולמה במועד הגשת התביעה מספקת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת חלפון אושרה ביום 26.10.2016 (כב' השופטת דניה קרת מאיר) והקבוצה המיוצגת הוגדרה כ"בעלי מניות וניירות ערך אחרים של חברת שמן שהחזיקו אופציות מסדרה 4 ומימשו אותן בתקופה 22.9.2013-26.8.2013" (להלן: תביעת מממשי האופציות). בצד אישור הבקשה ביחס לתביעת מממשי האופציות, לא אישר בית המשפט את הכללת המשקיעים שרכשו מניות של שמן בהקצאה פרטית בימים 22.9.2013-23.9.2013 (להלן: המשקיעים הפרטיים). בקשת חלפון שהוגשה במהלך הליכי האישור, לצרוף קבוצה נוספת של רוכשי מניות שמן במסחר (להלן: בעלי המניות), נדחתה ביום 19.5.2014 ובקשת רשות העירעור שהגיש המבקש זה נדחתה אף היא (החלטת כב' הנשיא א' גרוניס, רע"א 4253/14).
באשר לטענה בדבר הצעת כב' השופט אלטוביה, הרי שהנתבעים אינם זוכרים אמירה מעין זו, אך לכל היותר נישאל המבקש אם ביקש (או מדוע לא יבקש) מעורכי הדין המייצגים להצטרף אליהם לניהול ההליכים בהסכמה.
אך כאמור, בתביעת מממשי האופציות היה המבקש תובע מייצג, ועד לאישורה גם בא כוח מייצג (ביחד עם עו"ד בתיה חלפון), ועל יסוד זה נפסק שכר טירחתם (פסק הדין בעירעור על הסדר הפשרה, פסקות 84-82).
...
בקשת עורך דין שאינו צד בהליכים הייצוגיים שבפניי להצטרף כבא כוח מייצג וכתובע מייצג לתובענות אלה, שבהעדר בסיס להגשתה דינה להידחות.
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות.

בהליך רשות ערעור על הוצאה לפועל (רצ"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב יפו מיום 11.10.2021 (כבוד השופט עמית יריב), לפיו נדחה ערעורם של המבקשים על החלטת רשמת ההוצל"פ מיום 06.05.2021 (כבוד הרשמת יעל טימנס), שדחתה את טענת "פרעתי" בה טענו המבקשים שבפסק הבוררות שאושר כלל לא חויבו להעביר למשיבים 70% ממניות המערערת 1.
היחסים העיסקיים בין הצדדים בקשר לאולמות החלו בהסכם שכירות מיום 17.02.2003, לפיו שכרו המשיבים את האולמות, והתפתחו לאופציית רכישה כקבוע בזכרון הדברים שנכרת ביניהם ביום 04.01.2006 (להלן – זכרון הדברים).
ונוסיף: כבוד רשמת ההוצל"פ הייתה ערה להלכה המאפשרת קבלת הבהרה מבית המשפט גם עת עסקינן בפסק בוררות שאושר, אך סברה שאין צורך בהבהרה, משפסקי הבוררות, הן זה שניתן ע"י הבורר בוסקילה והן זה שניתן ע"י הבורר גורן- ברורים ואינם זקוקים להבהרה, שכן לטעמה עת נקבע שזכרון הדברים תקף ובר אכיפה "אין צורך בהוראה מפורשת בפסק הבוררות המורה על קיום כל אחד מסעיפי זכרון הדברים". הסתמכות המבקשים על ההיגד "חלקית" שבקביעה שבסעיף 39.1 בפסק הבוררות החלקי לפיה "תביעת הנתבעים לאכיפת זכה"ד מתקבלת (חלקית) בכפוף לאמור להלן" היא משענת קנה רצוץ, שהרי ברור על פניו כי הבורר כיוון לכך שהאכיפה מותנית בהמשכת המשיבים לשלם לבנק הפועלים את התשלומים החודשיים בסך 100,000 ₪ כל אחד עד גמר החוב ועד גמר תשלום מלוא תמורת האולמות לרבות תשלומי המיסים לרשויות השונות, שלצורך כימותם ניתן הפסק המשלים.
כבוד הרשמת קבעה כי בבוררות המבקשים "לא טענו טענה כלשהיא באשר למניות במסגרת פסק הבוררות ולא ניתן כעת לאחר ששלוש(ה) ערכאות קבעו כי זכרון הדברים, על כל סעיפיו, תקף, לעורר טענות חדשות" וכי "לא נטענו כל טענות בנוגע לחיוב בהעברת המניות ועל כן ברור מדוע לא קיימת היתייחסות לחיוב זה בפסקי הבוררות ובפסק הדין". אף המשיבים טענו בתשובתם לבקשת רשות העירעור כי גם בכתב הגנתם, וגם בהליך הבוררות בפני הבורר בוסקילה, גם בהליך העירעור בפני הבורר גורן, וגם בבקשת הביטול שנדונה בפני השופט ואגו המבקשים כלל לא טענו "כי אכיפת ההסכם אינה כוללת העברת המניות"; "לא העלו כל טענה כאילו הממכר שאכיפתו נידרשת אינו כולל את המניות", וכי "הפעם הראשונה בה נטענה הטענה כאילו המניות אינן חלק מהממכר הנה בטענת 'פרעתי' ...". המבקשים לא הכחישו את האמור לעיל, ולא הצביעו על מקום כלשהוא בו טענו להפרדה לעיל בין האולמות לבין המניות טרם ההליך בהוצל"פ, או שטענו שראוי לאכוף רק את ההיתחייבות הקשורה לאולמות.
...
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב יפו מיום 11.10.2021 (כבוד השופט עמית יריב), לפיו נדחה ערעורם של המבקשים על החלטת רשמת ההוצל"פ מיום 06.05.2021 (כבוד הרשמת יעל טימנס), שדחתה את טענת "פרעתי" בה טענו המבקשים שבפסק הבוררות שאושר כלל לא חויבו להעביר למשיבים 70% ממניות המערערת 1.
אין אפוא כל מקום לטענה כי הבורר נעתר לטענה שכלל לא נטענה בפניו.
הבקשה נדחית אפוא.
בהינתן זאת - אפשר לוותר על פסיקת הוצאות בהליך בקשת רשות הערעור, כך שאנו מורים כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 31/24 לפני: כבוד השופט ח' כבוב המבקשים: 1. פלוני 2. פלוני נ ג ד המשיבים: 1. מדינת ישראל 2. פלוני 3. פלונית 4. חברה פלונית 5. חברה פלונית בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בעבא"פ 7711-08-23 (כבוד השופטת א' פינק) שניתן ביום 24.12.2023; בקשה לעיכוב ביצוע תאריך הישיבה: ח' בשבט התשפ"ד (18.01.2024) בשם המבקשים: עו"ד רון דרור; עו"ד שלומי כהן; עו"ד קרין ויינשטיין בשם משיבה 1: עו"ד יורם הירשברג בשם משיב 2: עו"ד אסף קליין בשם משיבה 3: עו"ד אורי סטנסקו בשם משיבות 5-4: עו"ד עדי פרמדר; עו"ד אוריאל רוזנברג ][]החלטה
בגדריו של פסק הדין היתקבל ערעור משיבה 1 (להלן: המדינה) על החלטת בית משפט השלום בראשון לציון (בש"ע 61655-07-23, בש"ע 61656-07-23, בש"ע 61647-07-23, בש"ע 61676-07-23) (כבוד השופטת ר' הירש) שניתנה ביום 26.07.2023, כך שהוסר צו איסור הפירסום שהטיל בית משפט השלום על שמם של המבקשים, נושאי משרה במשיבה 5 (להלן: החברה), החשודים יחד עם החברה ומשיבים 3-2 (להלן בהתאמה: פלוני ו-פלונית) בבצוע עבירות מס שונות.
עיקר החשדות הם כי פלוני רכש מהמבקשים את המניות שהומרו מאופציות בחברת ההחזקות, וזאת קודם למועד ההבשלה הקבוע בסעיף 102 לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] – לפיו אלו מבשילות בתום שנתיים מיום מימוש האופציות.
בתוך כך, בית משפט קמא הורה על עיכוב ביצוע פסק דינו עד ליום 27.12.2023, זאת על מנת לאפשר למבקשים להגיש בקשת רשות ערעור ולבית משפט השלום לקיים דיון בעיניינה של החברה.
...
למעלה מן הצורך, אעיר כי מקובלת עליי מסקנת בית משפט קמא לפיה נוכח העובדה שהפרשה בכללותה מותרת בפרסום, לרבות חלקו היחסי של כל חשוד בה, החשש האמור, שמא ייוחס למבקשים חלק גדול מדי בפרשה, מצטמצם עד מאוד, וזאת – בבחינת 'יראה הציבור וישפוט'.
סבורני, אם כן, כי ראוי שהמחוקק יתן את דעתו לקשיים המעשיים שמעוררים הדינים החלים בענייננו, דהיינו – הדינים החלים על צווי איסור פרסום או הסרת פרסומים, בעולם הטכנולוגי ובעידן הרשתות החברתיות; זאת, על מנת לאפשר לבית המשפט ליישם את התוצאה המעשית ההולמת ביותר, באופן המגשים באופן מיטבי את תכליות הדין.
סוף דבר נוכח כל האמור, נחה דעתי כי דין בקשת רשות הערעור ועמה הבקשה לעיכוב ביצוע – להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו