מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פסילת מומחה רפואי

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 4220/22 לפני: כבוד השופט י' עמית המבקשים: 1. פלוני 2. פלוני 3. פלוני 4. פלוני נ ג ד המשיבים: 1. ד"ר יפעת וינר 2. מדינת ישראל- משרד הבריאות בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטת ע' כהן) בת"א 32929-09-17 מיום 27.4.2022 בשם המבקשים: עו"ד אהרון רף החלטה
] בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטת ע' כהן) בת"א 32929-09-17 מיום 27.4.2022, שבמסגרתה נדחתה בקשת המבקשים לפסול את חוות דעתו של מומחה בית המשפט בתחום המיילדות והגניקולוגיה ולמנות מומחה אחר תחתיו.
...
במקרה דנן, לאור הקביעות העובדתיות של בית המשפט קמא, ולאחר שעיינתי בחקירתו של פרופ' שיינר, ספק אם גם על פי הוראות תקנה 89 הנ"ל, היה עליו להצהיר על קרבה לפרופ' יוגב.
לנוכח כל האמור, לא מצאתי עילה להתערב בהחלטתו המנומקת של בית משפט קמא.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בירושלים (כב' הרשמת הבכירה ס' סאבר מסארוה) מיום 4.10.2021 בת.א. 13629-05-20, בה נדחתה בקשתה של המבקשת לפסילת המומחה הרפואי שמונה לבדיקתו של המשיב 1 (להלן: המשיב) בתחום הנוירולוגיה.
...
סיכומו של דבר, נקבע בהחלטה כי "בשלב זה ובהתאם לשיקול דעת בית המשפט הנתון לשיקולו הוא במקרים כגון דא, לא מצאתי טעם ממשי לפסילת המומחה". עיקרי הטענות המבקשת טוענת כי בחוות הדעת חרג המומחה מסמכותו, ועל כן היה מקום לפסול את חוות הדעת.
דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי בכפוף להבהרות שלהלן – דין הבקשה להידחות.
סיכום בכפוף לאמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בשם המבקשת: עו"ד אורנה ברמן, עו"ד גלעד ברמן ][]החלטה בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כבוד השופטת י' אילני) בת"א 61263-01-19 מיום 7.11.2021, בה נדחתה בקשת המבקשת לפסול את חוות דעתו של המומחה הפסיכיאטרי מטעם בית המשפט ולמנות מומחה אחר תחתיו.
הלכה ידועה היא, כי פסילת מומחה רפואי שמונה על ידי בית המשפט, תתקיים אך במקרים נדירים, בהם נפל בחוות הדעת פגם היורד לשורש העניין, העלול לגרום לעיוות דין לאחד הצדדים (ראו, מיני רבים, רע"א 5603/21 פלוני נ' אוניברסיטת בן גוריון בנגב, בפיסקה 7 והאסמכתאות שם (29.8.2021); רע"א 1867/20 פלונית נ' בית חולים העמק, בפיסקה 12 והאסמכתאות שם (3.5.2020); רע"א 1834/18 שירותי בריאות כללית נ' פלונית, בפיסקה 13 והאסמכתאות שם (3.5.2018)).
...
דין הבקשה להידחות אף ללא צורך בתגובה.
באשר לבקשה החלופית, למינוי מומחה פסיכיאטרי נוסף, הרי שלנוכח המסקנה כי לא נפל כל פגם בעבודת המומחה, לא נדרש מינוי מומחה נוסף.
סוף דבר, שבקשת רשות הערעור נדחית, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עקרי ההחלטה חזרו שוב גם בהחלטה שניתנה ביום 4.12.22, בבקשה לעכב את הדיון עד להגשת בקשת רשות ערעור על ההחלטה שלא להתיר שמיעה מחודשת של הראיות.
הדברים נאמרו באשר למומחה רפואי, אך זהים באשר לטענת פסילת כל מומחה מטעם בית המשפט: "להוי ידוע כי פסילת מומחה רפואי מטעם בית המשפט שמורה למקרים חריגים בלבד שבהם נפל פגם היורד לשורש ההליך העלול לגרום עוות דין או במקרים שבהם פעל המומחה בחוסר תום לב (ראו מיני רבים רע"א 7352/21 פלוני (קטין) נ' קרנית, קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים, פסקה 9 והאסמכתאות שם [פורסם בנבו] (17.11.2021) (להלן: עניין פלוני)). הדברים יפים בפרט כאשר בקשת הפסילה הוגשה לאחר הגשת חוות דעת המומחה (ראו רע"א 5603/21 פלוני נ' אוניברסיטת בן גוריון בנגב, פסקה 7 [פורסם בנבו] (29.8.2021)), הואיל וקיים חשש כי הגשתה נבעה מתוכן חוות הדעת (ראו עניין פלוני, שם; רע"א 256/22 פלוני נ' בית החולים הדסה עין כרם, פסקה 5 [פורסם בנבו] (21.1.2022)). כמו כן, בהנתן חזקת התקינות המקצועית שעומדת למומחה לא די בקיומם של קשרים בינו לבין אחד הצדדים בתיק על מנת שהמומחה ייפסל אוטומאטית (ראו רע"א 6234/09 חיות נ' הדר-חברה לביטוח בע"מ, פסקה 5 [פורסם בנבו] (17.11.2009); עניין פלוני, שם). חזקה זו תיסתר רק מקום שיתקיימו אינדיקאציות ברורות לניגוד עניינים ולשם כך נידרש לכל הפחות להוכיח זיקה מהותית על פני פרק זמן משמעותי בין המומחה לבין הצד שכנגד (ראו רע"א 8869/13 פאור נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פסקה 6 [פורסם בנבו] (19.1.2014) (להלן: עניין פאור))." מומחה בית המשפט הסביר בחקירתו, שלא סבר שמדובר בנכס בבניין הנידון, שכן מדובר בחלקה אחרת, בבניין שכתובתו חבצלת 2 ולא 4.
...
נוכח האמור, אני מקבלת את קביעת מומחה בית המשפט לעניין שווי הגלריה.
אשר על כן, התביעה מתקבלת ואני מורה על פינוי הנתבעת מהמושכר.
התובעת תשלם לנתבעת עד ליום 11.7.23 סך של 2,900,894 ₪ בצירוף מע"מ, כחוות דעת מומחה בית המשפט, בסה"כ – 3,394,046 ₪.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה במחוז תל-אביב (כב' השופט יהורם שקד, בת"ע 51995-04-19 ות"ע 1728-06-19), מיום 22.5.22, שדחתה בקשה של המבקש למינוי מומחה לבדיקה כימית באשר לגיל נייר ודיו.
נתאר לעצמנו מקרה שבו בית-המשפט אינו מוצא לנכון לפסול מומחה רפואי שמונה על-ידיו, אך מיתקיים אצלו חשש שבסופו של ההליך לא יוכל לסמוך על חוות-דעתו ולא יגיע לחקר השאלות הרפואיות שבפניו.
...
לאחר עיון בבקשה ובנספחיה אני מחליט לדחות אותה ללא צורך בקבלת תשובה, מהנימוקים הבאים: ביום 10.10.2021 לאחר הליך היוועצות שקיים ביהמ"ש קמא (בעקבות בקשת רשות ערעור שהגיש המבקש על החלטת ביהמ"ש קמא למנות מומחה קודם, בקשה שהתקבלה) מינה ביהמ"ש קמא את הגב' טל חגג רוקח (להלן: "המומחית") למתן חוות דעת מקצועית במספר עניינים: בחינת אותנטיות חתימות על גבי מסמכים מסוימים, כמו גם בדיקת מועד משוער בו נערכו מספר חתימות ואת גיל הנייר.
באותו עניין התייחסתי, כשופט של בית-המשפט המחוזי, לשיקולים הנדרשים לעניין זה. מאחר שלאחרונה חוזרת ועולה השאלה אם ומתי ראוי למנות מומחה רפואי נוסף, אני רואה להביא את הדברים האמורים שם לעניין מינוי מומחה נוסף, ולהם אני מסכים גם היום: "נראה לי ברור, שבעיקרו של דבר, השיקול שצריך לעמוד בפני ביהמ"ש הוא הצורך להגיע למסקנה אשר יהא בה כדי לשקף נכונה את מצבו הרפואי של התובע. שהרי, בסופו של דבר, מנויו של מומחה רפואי לא בא אלא כדי לסייע לביהמ"ש להגיע למסקנה נכונה בנידון. לפיכך, יטה ביהמ"ש למנות מומחה רפואי נוסף כל אימת שהתרשמותו מהמומחה הרפואי שמינה – בהתייחס לחוות דעתו ולעדותו בפניו – תהיה מצדיקה שמיעת חוות דעת רפואית נוספת, כדי להשתכנע במצב הרפואי לאמיתו. כך הוא, למשל, כשקיימות גישות רפואיות שונות ומתברר שהמומחה הרפואי שמונה מתבסס על אחת מהן בלבד, מבלי שביהמ"ש משתכנע שאותה גישה של המומחה הרפואי משקפת את דעתם של מרבית מומחי הרפואה באותו שטח רפואי. מטבע הדברים, אין ביהמ"ש מצוי בשטח הרפואה ובגישות ובהשקפות השונות שבו. כשקיימות גישות שונות בנושא הרפואי הנידון בפניו, אין ביהמ"ש יודע בד"כ מראש את השקפתו של אותו מומחה המתמנה על ידו, ואף לא את העובדה בדבר קיום השקפות וגישות שונות בנושא. כך עלול לקרות, שיד המקרה שבמנוי רופא פלוני תהא מכרעת לגבי תביעתו של התובע. לעתים, עלול להיגרם נזק או עוול למי מהצדדים, אך בשל זאת שנבחר, בדרך מקרה, מומחה רפואי בעל השקפה פלונית, אף שאין זו ההשקפה הרפואית הרווחת או השלטת. ומקרה אחר, שבו יתעורר צורך במינוי מומחה רפואי נוסף, יכול ויתקיים, כשספק קיים לבית המשפט אם התייחס המומחה הרפואי נכונה אל התובע בשאלת המהימנות שיחס לתלונותיו של התובע" בענייננו עותר המבקש למעשה למינוי מומחה נוסף מטעם ביהמ"ש, שיחווה דעתו בחלק מהשאלות המקצועיות שהופנו למומחית וזאת על בסיס בדיקות מסוג אחר (בדיקות כימיות).
לאחר שביהמ"ש קמא יתרשם מהמומחית שמינה, בהתייחס לחוות דעתה ולעדותה בפניו, אם יסבור כי מסקנותיה בכל הנוגע לגיל החתימה והניירות אינן מסייעות לו באופן מספיק להגיע למסקנה נכונה במחלוקות העומדות לפתחו (מחלוקות שהן רחבות יותר, כשחוות דעת המומחית בעניין גיל החתימות והנייר, בדומה לחוות דעתה בקשר לאותנטיות החתימות, מהווה רק ראייה אחת ממגוון הראיות שנפרשו לפניו), ישקול את מינוי המומחה הנוסף ואת התרומה שיכולה לקום ממינוי חריג שכזה.
סוף דבר בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו