מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פיצוי בגין מסרוני פרסומת

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות בבת ים (כב' הרשם הבכיר מיכאל שמפל) מיום 23.4.23 בת"ק 7247-01-23 לפיו התקבלה במלואה תביעת המשיב- התובע נגד המבקשת – הנתבעת לפיצויים מכוח סעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושירותים), התשמ"ב – 1982 (להלן: "החוק" או "חוק התיקשורת").
עניינינו בתביעה קטנה לקבלת פיצוי על סך 29,000 ₪ בגין שיגור 40 מיסרוני פירסומת לטלפון הנייד של המשיב מטעמה של המבקשת.
...
אני סבורה כי בנסיבות הקונקרטיות של המקרה דנן, בימ"ש קמא צדק כאשר קבע כי היה די בהודעות הסירוב של התובע על מנת לענות אחר דרישת חוק התקשורת.
אני סבורה כי התשובה על כך בחיוב.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב (כב' השופט נמרוד אשכול) מיום 27/7/20 בת"ק 54874-02-20 ולפיו נדחתה תביעת המבקש לפצוי בהתאם לחוק הספם.
המבקש מפנה לפסק דינו מיום 14/7/20 של בית משפט השלום ברחובות שניתן בתא"מ 32289-06-19 טל ריטרסקי נ' קוד נדל"ן בע"מ. המבקש מפנה בסעיף 19 לבקשת רשות העירעור לדברי יו"ר ועדת הכלכלה בכנסת, ח"כ איתן כבל, בישיבה מיום 3/8/16 אז דנו בתיקון לסעיף 30 א' (ב) לחוק הספם, על מנת להמחיש כי כוונת המחוקק היתה לאסור משלוח מיסרון פירסומת שכזה בטלפון סלולארי ולכן פסק הדין שגוי.
...
דין הערעור להתקבל לגופו.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל יש ליתן רשות ערעור ולקבל הערעור לגופו.
ב) המשיבה תשלם למבקש סך 1,000 ₪.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה בשיגור 21 מיסרוני פירסומת לטלפון הנייד של המבקש בין החודשים יוני 2014 עד אוגוסט 2015 מטעם המשיבה כאשר בכותרת המסרונים מופיע השם "KIWI" (להלן: "רשת קיווי") שהנו מותג האופנה של המשיבה, תוך הפרה נטענת של הוראות חוק התיקשורת.
המשיבה טענה בכתב ההגנה כי למבקש לא מגיע כל פיצוי בגין משלוח ההודעות שנשלחו אליו לאחר קבלת הסכמה מרעייתו, וכן מהטעם שבחר באופן מכוון שלא להסיר עצמו מרשימת התפוצה של המשיבה, חרף העובדה שפעולת ההסרה עומדת בדרישות הדין.
בבקשת רשות ערעור מבוקש ליתן רשות ערעור, לידון בבר"ע כבערעור, להורות על ביטול פסה"ד של בימ"ש קמא ולקבוע כי המבקש זכאי לפצוי סטאטוטורי והוצאות משפט.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות ערעור ובנספחיה, הגעתי למסקנה ולפיה דין הבקשה להדחות אף ללא צורך בתגובה וזאת מהנימוקים כדלקמן: הלכה היא כי "ההליך המשפטי בבית המשפט לתביעות קטנות נועד להיות הליך פשוט ומהיר, וכדי לשמור על תכלית זו נקבעה ההלכה לפיה אמת המידה למתן רשות ערעור על פסקי דינו היא מחמירה במיוחד, כשרשות זו תנתן רק במקרים חריגים ביותר בהם נפל פגם מהותי הדורש את התערבותה של ערכאת העירעור (רע"א 1196/15 צח בר נ' פורטל (פורסם בנבו) (18.3.2015)). רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות לא בהכרח תנתן אף כאשר מתעוררת שאלה משפטית בעלת חשיבות החורגת מעניינם הישיר של הצדדים למחלוקת..." (רע"א 2095/15 אולמי נפטון בת ים בע"מ נ' משיח, פסקה 4 לפסק דינו של כב' הש' צ' זילברטל (20.5.15)).
...
בהתאם לאמור לעיל, ביהמ"ש לתביעות קטנות בחן את הראיות שעמדו בפניו והגיע למסקנה כי מכלול הנסיבות שלפניו מצביע על כך שמשלוח ההודעות נעשה עפ"י דין ואין בהן הפרה של הוראות החוק.
במקרים מתאימים בימ"ש רשאי שלא לפסוק פיצוי אם הוא מגיע למסקנה שאין הצדקה לפסיקת הפיצוי כמבוקש.
סיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות ערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 3690/18 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן המבקש: רגב בר נ ג ד המשיבה: קסטרו מודל בע"מ בקשת רשות לערער על פסק הדין בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופטת ת' בר-אשר) בע"א 2526-12-17 מיום 8.4.2018
בחודש נובמבר 2015 הגיש המבקש תביעה לבית משפט השלום בירושלים במסגרתה תבע את המשיבה לפצוי בגין 24 מסרונים שיווקיים שנשלחו לטלפון הנייד שלו, לטענתו שלא בהסכמתו ותוך הפרת סעיף 30א(י) לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (להלן: המסרונים והחוק).
עוד נקבע כי הוכחו גם התקיימותם של התנאים המנויים שקבוע בסעיף 30א(ג) לחוק המתיר משלוח הודעות פירסומת אף ללא קבלת הסכמת הנמען.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובצרופותיה באתי למסקנה כי דינה להידחות.
[ הבקשה נדחית אפוא.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות בתל אביב – יפו (כב' הרשמת הבכירה נעמה ניר) מיום 24.4.24 בת"ק 18511-06-23 ולפיו התקבלה תביעת המשיבים לפצוי בגין משלוח "דבר פירסומת" כמשמעותו בסעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושירותים), התשמ"ב – 1982 (להלן: "החוק" או "חוק הספם").
נטען כי סמוך לאחר מתן פסה"ד הוגשה תביעה דומה נגד המבקשת בביהמ"ש לתביעות קטנות (ת"ק 54177-04-24 שני נ' נייטס אנטרטיימנט) ויש בכך כדי לחזק את הטיעון ולפיו הותרת פסה"ד השגוי תוביל להגשת תביעות נוספות נגד המבקשת על לא עוול בכפה, בגין מסרונים שלא שיגרה, שאינה קשורה אליהם ואינם בשליטתה.
...
כך נלמד מסעיף 5 לפסה"ד: "העובדה לפיה כל ההודעות נשלחו אל התובעים מהאתר אותו מפעילה הנתבעת ולא מהספקים השונים, מצביעה על כך כי פרטיהם של התובעים הוחזקו במאגר הנתבעת, ולא במאגר של אותם הספקים". אולם, בהקשר זה, מקובלת עלי טענת המבקשת לפיה העובדה שהמסרונים מובילים לאתר המבקשת כשלוחצים על קישור במסרון, אינה מובילה למסקנה שההודעות נשלחו מהאתר שלה.
אינני מקבלתאת טענת המבקשת בבקשת רשות הערעור לפיה פרטי המשיבים לא מצויים כלל במאגר המידע של המבקשת.
בהקשר זה מקובלת עלי קביעת בימ"ש קמא בסעיף 6 לפסה"ד. המבקשת מנסה להסתמך בהקשר זה על הצהרת המשיבים עצמם שטענו כי לא מסרו את פרטים למבקשת; אולם מדובר בטענה מיתממת שאין לקבלה.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו