בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים
רע"א 343/21
לפני:
כבוד השופט ע' גרוסקופף
המבקשים:
1. אליהו יפרח
2. קרלה יפרח
נ ג ד
המשיבים:
1. רשות מקרקעי ישראל
2. מדינת ישראל – משרד הבינוי והשיכון
3. עריית אור עקיבא
4. ועדה מקומית לתיכנון ובנייה הברון
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה מיום 4.1.2021 בת"א 30504-12-20 שניתנה על ידי כב' השופטת אילת דגן; ובקשה לעיכוב ביצוע
בשם המבקשים:
עו"ד חנן כהן
בשם המשיבות 1 ו-2:
עו"ד אסנת קרויזר
][]החלטה
העובדות הצריכות לעניין
החל משלהי שנות ה-60 של המאה הקודמת, מתגוררים המבקשים, בני הזוג קרלה ואליהו יפרח (להלן: המבקשים), בשכירות מוגנת בצריף בן חדר וחצי בגודל 27 מ"ר ברח' הלח"י באור עקיבא, על המקרקעין הידועים כחלקה 76, גוש 12673 (להלן: הדירה).
לצד בקשת רשות העירעור, הגישו המבקשים בקשה למתן צו מניעה זמני עד להכרעה בה. בהחלטתי מיום 22.3.2021, קבעתי כי יינתן צו אירעי לפיו יוקפאו הליכי ההוצאה לפועל לפינוי המקרקעין הסמוכים עד למתן החלטה אחרת.
...
ביום 13.9.2020 נדחתה הבקשה למתן צו מניעה זמני (כב' השופט יהושע רטנר), ועל רקע האמור הודיע בא-כוח המבקשים באותה העת כי הם חוזרים בהם מהתביעה; והשלישי – הוא ההליך בו עסקינן – תביעה לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד רמ"י, משרד הבינוי והשיכון (המשיב 2.
עוד טוענות המשיבות כי דין הבקשה להידחות מחמת השיהוי הקיצוני שנפל בהגשתה, כמו גם בהגשתן של בקשות מקבילות בהליכים קודמים, המגלה התנהלות שיטתית של המתנה עד סמוך למועד הפינוי שנקבע, על מנת לדחות את הקץ, ולעכב את הפינוי.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור, בתשובות המשיבות לה, ובתשובה להן מטעם המבקשים, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית, והצו הארעי שניתן בהחלטתי מיום 22.3.2021 – מבוטל בזאת.