בנוסף, סעיף 145(א) בחוק קובע כי כל עבודה הנעשית צריכה להעשות אלא בכפוף לתנאי היתר:
לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו רשות הרשוי המקומית היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר:
(1) התווייתה של דרך, סלילתה וסגירתה;
(2) הקמתו של בנין, הריסתו והקמתו שנית, כולו או מקצתו, הוספה לבנין קיים וכל תיקון בו, למעט שינוי פנימי בדירה;
(3) כל עבודה אחרת בקרקע ובבנין וכל שימוש בהם שנקבעו בתקנות כעבודה או כשימוש הטעונים היתר כדי להבטיח ביצוע כל תכנית.
הואיל ולא ניתן היתר בניה למבנה בכללותו, אף לא ניתן לקבל את טענת המבקשת כי יש להעניק לה את הזכות להנות מתחולת תקנות הפטור בעיניינה, וזאת אף מבלי להדרש לשאלה האם בכלל ניתן לראות את החלפת הגג בשלמותו כ"החלפת רכיב בבניין", כאמור בתקנה 20(א) לתקנות הפטור (רע"פ 4833/18 בן עזרא נ' יו"ר הוועדה המקומית לתיכנון ובניה עכו, [פורסם בנבו], (14.8.2018)).
מכל מקום, מדובר, כאמור, בטענה המחייבת הצגת תשתית ראייתית ועל הטוען לה להצביע על חריגה שיטתית ולאורך זמן ממדיניות האכיפה של הרשות, באופן המערער את חזקת התקינות המנהלית (רע"פ 2958/13 סבאח נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (8.5.2013); ע"פ 3507/19 בורקאן נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (3.12.2020)).
ודוק, גם אם נמצא כי הרשות המקומית לא פעלה כנגד מוסדות אחרים שפעלו במבנה בעבר, או שישנם בתי כנסת אחרים ביישוב שפועלים במקרקעין שאינם לצרכי ציבור, כפי שנטען בבקשה, הרי שאין בכך כדי לסייע למבקשת, שכן ההשוואה צריכה להתייחס לקבוצת השווים, כלומר, לשימוש חדש במבנה ללא היתר, שבוצעה בו בנייה "טריה". מטעם זה, אף לא מצאתי לנכון להתיר למבקשת להעיד את העדים, כמפורט לעיל, שכן שעל פני הדברים, על פי תמצית דבריהם שהובאה במסגרת הבקשה, אין בידיהם מידע ועובדתי בעל רלוואנטיות לדיון.
אינני מיתעלמת מהקושי הנילווה לפינוי בית הכנסת ממבנה "בית הרופא" ואולם, המבקשת היא שבחרה, תוך מודעות מלאה, אך לאחרונה, להעתיק את פעילות בית הכנסת באופן חד צדדי, למרות שידוע לה היטב שלא ניתן לה לכך היתר, ועל אף ההחלטות שניתנו על ידי וועדת הערר והועדה המחוזית, ובכך ביקשה לקבוע מסמרות ולבסס את פעילותה במבנה.
בנסיבות אלה, משלא מצאתי כי היתקיימה איזו מהעילות המצוינות בסעיף 229 בחוק, הבקשות שתיהן נדחות וכפועל יוצא מכך, אני מורה על ביטול עיכוב הבצוע.
...
כן מצאתי כי לא נפל פגם בצווים ולפיכך דין הבקשות להידחות.
עיון בצווים ובהתכתבויות שצורפו לתגובת המשיבה מעלה כי הרב נוימן קיבל את הצווים לידיו ואף התכתב ארוכות עם המפקח מר נפתלי קליין, כך ששוכנעתי כי מבחינת מהותית הצווים הומצאו.
בנסיבות אלה, משלא מצאתי כי התקיימה איזו מהעילות המצוינות בסעיף 229 בחוק, הבקשות שתיהן נדחות וכפועל יוצא מכך, אני מורה על ביטול עיכוב הביצוע.