מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על מתן סעדים זמניים בחוזה נאמנות

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 5456/21 רע"א 5494/21 לפני: כבוד השופטת י' וילנר המבקש ברע"א 5456/21 והמשיב 2 ברע"א 5494/21: דוד אשד המבקשת ברע"א 5494/21 והמשיבה 2 ברע"א 5456/21: מזל אשד נ ג ד המשיב: שמעון כהן בקשת רשות ערעור (5456/21) על החלטת בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (כב' השופטת ט' לוי) מיום 27.07.2021 בתיק א 002626-02-21; בקשת רשות ערעור (5494/21) על החלטתו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בת"א 2626-02-21 מיום 27.7.2021, שניתנה על-ידי כב' השופטת ט' לוי-מיכאלי בשם המבקש ברע"א 5456/21 והמשיב 2 ברע"א 5494/21: עו"ד פיני יניב בשם המבקשת ברע"א 5494/21 והמשיבה 2 ברע"א 5456/21: עו"ד הדס גרניט; עו"ד רעות צומעי בשם המשיב 1: עו"ד עופר צור ; עו"ד **** בר לב; עו"ד רחמים כהן ][]פסק-דין
אשר לטענת המבקשים שלפיה שווי המקרקעין עולה עשרות מונים על שווי התביעה, בית המשפט המחוזי ציין כי הציע לצדדים לייצר מנגנון המאפשר למבקשים למכור את הפרויקט, תוך הפקדת סכום התביעה מתוך כספי המכירה בחשבון נאמנות.
בפתח הדיון הובהר לצדדים כי לא מצאתי להתערב בקביעות בית המשפט המחוזי בכל הנוגע לסכויי התביעה ולמאזן הנוחות, אשר התבססו, בעקרו של דבר, על מימצאי מהימנות ועובדה לאחר שהצדדים נחקרו בפני בית המשפט המחוזי, ואשר ממילא אין ערכאת העירעור נוטה להתערב בהן במסגרת בקשות רשות ערעור על מתן סעדים זמניים.
על אף האמור בסעיף א, וככל שהמבקשים לא יפקידו את הסכום האמור, המבקשים יהיו רשאים לבצע דיספוזיציה במקרקעין ובילבד שבכל הסכם שייערך עם צד שלישי, ההסכם יכלול תנאי לפיו הצד השלישי יפקיד סך של 8 מיליון ליש"ט (או את ערכם בשקלים חדשים על פי השער היציג) ישירות לקופת בית משפט המחוזי בתל אביב-יפו, וזאת בתוך שישה חודשים ממועד החתימה על ההסכם (להלן: סכום הפקדון), שאם לא כן ההסכם לא ייכנס לתוקפו.
...
אקדים ואציין כי דין הערעורים להתקבל בחלקו, כמפורט להלן.
משכך, מצאתי כי יש להיעתר לבקשות רשות הערעור, כך שצו המרווה יהיה מידתי ומוגבל, באופן שמחד גיסא לא ישלול לחלוטין כל אפשרות למכירת המקרקעין (אשר שוויים כאמור עולה באופן ניכר על שווי התביעה), ומאידך גיסא יש בו כדי להבטיח את אפשרות הפירעון של המשיב אם יזכה בסופו של יום בתביעתו.
סוף דבר: הערעורים מתקבלים כמפורט לעיל.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד ביקשו כי בית הדין יתן צו זמני לפיו עד להכרעה בתובענה, המשיבים 2-4 לא יהיו מוסמכים לנהל מגעים עם הנהלת קק"ל או לקבל החלטות בשם גימלאי קק"ל, בכל הנוגע להסדר הבטחת כספי הפנסיה התקציבית של גימלאי קק"ל וליישומו וכי בית הדין יתן צו שיורה לקק"ל להכנס למו"מ רציף ואינטנסיבי עם המבקשים או נציגיהם, בפקוח בית הדין, עד ליישום הסדר הבטחת כספי הפנסיה התקציבית של גימלאי קק"ל, בהתאם להסכמים הקבוציים המיוחדים שנחתמו בעיניין זה. בתאריך 24.3.19 ניתנה החלטת בית הדין לפיה ההליך כולו יועבר לרשות השיפוט של ההסתדרות וידון שם, וההליך בבית הדין הסתיים.
בהחלטה זו נקבע כך: "ממה שנשמע לפנינו ומהעולה מנספחי כתבי טענות הצדדים ובעיקר בנספחי הבקשה, וכן מנספחי תגובת המשיבה 1, החשש הראשוני שעלה לכאורה בבקשה בדבר רמז לסכנה של זילזול או אי שמירה על כספי הגימלאים, נמוג לאחר שראינו את כלל כתבי הטענות ונספחיהם. אין בכך לגרוע מחובתו של המעסיק לשמור על כספי הפנסיה של גמלאי קרן קיימת. לעניין זה יודגש כי בנספח 1 לתגובת המשיבה 1 לבקשה למתן סעד זמנים דחופים (ישיבת דרקטוריון מיום 8.10.18) הוגדל הסכום שנשמר מ-90 מיליון ₪ ל-120 מיליון ₪. בקשה זו אושרה ע"י הדרקטוריון (סעיף 13 לישיבה). דהיינו בסמוך למחאתו של המבקש 1 על העידר זכות חתימה לו באופן אישי, פעל יו"ר עובדי הקק"ל להגדיל את הסכום המבטיח את גימלאות גמלאי הקק"ל בפנסיה תקציבית. כך גם צורף נספח 2 לתגובה הנ"ל אשר מצביע על עמידתו של המעסיק על המשמר בעיניין הבטחת הזכויות לפנסיה תקציבית של גימלאיה. עניין זה עלה בהרחבה בסכומי ב"כ המשיב 1 ואושש בנספח 3 לתגובה". התובעים הגישו בקשת רשות ערעור על ההחלטה.
בכתב התביעה הוגדרו הסעדים כך: "34. בית הדין מתבקש להורות על סעד של אכיפה, המורה כי על קק"ל לפעול לאלתר לבחירת חברת נאמנות, בדיוק בהתאם להתחייבות שנטלה על עצמה קק"ל בהסכם 2009; חברת נאמנות שזהותה תאושר על ידי נציגות העובדים, ואשר הסכם השירותים שייחתם בין קק"ל לבינה הנו בנוסח שאושר על ידי נציגות העובדים.
...
ממילא מדובר בשאלת דרך הבטחת המקורות, ולא שאלת מימוש ספציפי אישי כנדרש בפסיקה לעיל, משכך, דין הטענה להידחות.
לטענת הנתבעת, גם כתב התביעה המתוקן נועד להוות אך כלי ניגוח בידי הגמלאים במסגרת המאבק הפנים ארגוני בין הסתדרות הגמלאים לנציגי העובדים, ולפיכך מקומם להידון ברשות השיפוט של ההסתדרות, כפי שכבר נפסק על ידי בית הדין בהליך זה. התובעים טענו כי דין הטענה להידחות.
ממכלול הנושאים והשאלות לעיל, הפסיקה הרלוונטית, ומהות התביעה עולה כי דינה להידחות על הסף.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה במחוז תל-אביב (כב' השופט ש. בר יוסף בתמ"ש 25037-07-22), מיום 15.9.2022, במסגרתה התקבלה בקשת המשיבה למתן סעד זמני האוסר על המבקש לתפוס חזקה, לעשות שימוש, לבצע עסקה , להעביר זכויות, לשפץ או להכנס ללא רשות המבקשת לדירה ברח' X בעיר Z (להלן:הדירה).
במסגרת ההליכים האמורים, ניתן על-ידי ביהמ"ש קמא ביום 20.4.2017 (במסגרת תמ"ש 31431-03-17) תוקף של פסק דין להסכם נאמנות בין המשיבה, מצד אחד, לבין המבקש ואחיו (להלן: האח, הבנים) מצד שני (להלן: הסכם הנאמנות).
...
על רקע פרשנות זו אותה אימץ ביהמ"ש קמא בשלב זה, כמו גם לאור גילה ומצבה הבריאותי של המבקש אותו טרחו הצדדים ופירטו בהסכם הנאמנות ("הואיל והנהנית בת 85 (כיום כבת 89 ש'ש') כאשר מצבה הבריאותי הפיזי מתדרדר") מצא ביהמ"ש קמא כי מתחייבת בשלב זה המסקנה לפיה מדובר בזכות מגורים בלעדית בה לא ניתן לפגוע גם על דרך של שיפוץ לא מוסכם של הדירה.
על רקע האמור, ובהינתן הדעת אף "למקבילית הכוחות" בין עוצמת עילת התביעה הלכאורית, לבין מאזן הנוחות, מקובלת עלי מסקנת בהמ"ש קמא, לפיה הכף נוטה לקבלת בקשת המשיבה, כפי שהורה ביהמ"ש קמא בהחלטתו.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

] לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופטת ע' רביד) מיום 7.12.2023 בת"א 36251-07-22, בגדרה נדחתה בקשת המבקשת למתן סעד זמני האוסר על המשיב 1 לחתום על הסכם למכירת מחצית מנכס מקרקעין המצוי בגרמניה.
מנגד, הנאמן ביקש בתביעתו ליתן שורה של סעדים, בהם סעד המורה על חלוקת כספי התשואה המצויים בחשבונות הנאמנות למשקיעים, וכן סעדים נוספים הנוגעים להמשך הפעילות בנכסים מושא ההשקעות.
...
בדומה לבית המשפט המחוזי, אף אני סבורה כי נזקם של המשקיעים עולה בחומרתו על הנזק שעלול להיגרם למבקשת.
מסקנה זו נטועה בראש ובראשונה בחלוקת הסיכונים שנקבעה בין הצדדים על פי הסכם הרכישה, עת שזכויות המשקיעים הן העומדות למכירה וכספם הוא המונח על קרן הצבי.
לנוכח כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית, ללא צו להוצאות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 1227/24 לפני: כבוד השופט ח' כבוב המבקשת: צרפתי צבי ושות' חברה לבניין לקבלנות בע"מ נ ג ד המשיבים: 1. גמול יהוד בע"מ 2. י.ר. אחים עזרא חברה לבניין בע"מ 3. אלוני אלון רענן 4. שי שלמה 5. רשות מקרקעי ישראל בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בת"א 36206-01-24 שניתנה ביום 07.02.2024 על ידי כבוד השופט ע' ניר נאוי; בקשה לסעד זמני בעירעור בשם המבקשת: עו"ד גיל דפני ][]החלטה
ודוק: כפי שציינתי לעיל, דומה כי לו יעלה בידי המבקשת להוכיח כי ההסכם אשר גיבשו הצדדים מעורר חשש מפני הברחת נכסים, באופן שיקשה על יכולתה לקבל פיצוי בגין נזקים שעלולים להגרם לה מהפרת הסכם גמול-צרפתי, הרי שראוי יהיה לבחון מחדש את האפשרות ליתן בידה סעדים זמניים נוספים.
...
אשר על כן, מקובלת עליי קביעת בית משפט קמא כי הדבר מפיג, במידה לא מבוטלת, את החשש שהביעה המבקשת לפיו ההסכם הנרקם צפוי לקפח את זכויותיה; זאת, לכל הפחות, ככל שהדבר נוגע לזכויות הנתונות בידה מכוח הסכם הנאמן-צרפתי, כמחזיקת אג"ח. במובן זה סבורני, כי אכן, לא ניתן היה להסתפק בהצהרות המשיבים המוזכרות, אילו הן היו עומדות לבדן.
סבורני, כפי שקבע בית משפט קמא, כי שיקולים אלה הם שמטים את הכף לעבר דחיית הבקשה.
סוף דבר בקשת רשות הערעור, ועמה ה"בקשה לסעד זמני בערעור" – נדחות בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו