לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית-משפט השלום בחדרה (כב' הרשמת הבכירה טלי מרום) מיום 26.8.20 ב-תא"ק 66429-05-20, לפיה נדחתה בקשתו של המבקש למחיקת התובענה על הסף, נדחתה בקשת המבקש למחיקת כותרת, התקבלה בקשתו של המבקש למתן רשות להיתגונן, ובקשתו של המבקש לביטול העיקולים הזמניים שהוטלו על נכסיו התקבלה חלקית, באופן שהעיקול על בית המגורים שלו – בוטל ואילו העיקולים על שני נכסי המקרקעין האחרים נותרו על כנם.
נטען עוד, כי זכותו של המשיב מתמצית במימוש הבטוחה, משמע, רכישת מיגרש 1008 בהתאם לזכות הקדימה הנתונה למשיב, הגם ששוויו של מיגרש זה, עולה עשרות מונים על גובה החוב אשר לשיטת המבקש מסתכם ב- 84,950 ₪.
כמו-כן, אישור רישום מישכון על מיגרש זה לטובת המשיב אצל רשם המשכונות לא הוצג, ומכל מקום אין ברשום מישכון כדי לבוא במקום הערת אזהרה על הנכס, שעל רישומה לטובת המשיב התחייב המבקש בהסכם פרעון החוב.
דהיינו, כאשר החוב עמד על 1,348,000 ₪ הסתפק המשיב בבטחון של זכות קדימה על מיגרש 1008א', והצדדים המשיכו את יחסי המסחר ביניהם כשהמבקש רוכש רכבים מן המשיב, וללא קשר לכך, מקיים המבקש אחר הסכם פריסת החוב.
מוסיף ב"כ המבקש, שגם אם מדובר בחוב בסך של 1,000,000 ₪, הרי חלה על המשיב החובה לשכנע את בית-משפט קמא שחל שינוי בכל הנוגע לסכום התביעה, לעומת המצב ששרר במועד הסכם פריסת החוב, שהרי אם אז לא הייתה הצדקה להטלת עיקול, מדוע יצדיק סכום זה להטלת עיקול כיום?
י"ז באשר לריבוי נכסיו של המבקש, נטען בבקשת רשות העירעור, ששגה בית-משפט קמא משקבע (בפיסקה 34 של החלטתו) שריבוי נכסיו של המבקש אינו שולל חשש להברחת נכסים.
גם באשר לטענת המבקש, לפיה צומצם החוב מאחר והוא שילם למשיב סכומים גבוהים מן המקובל בגין כלי רכב שרכש מן החברה, טוען המשיב, שיש לדחות טענה זו, הואיל והעסקאות הנטענות בוצעו בחלקן עובר לחתימת ההסכם, חלקן לא בוצע כלל, ובחלקן האחר לא שולם על ידי המבקש מחיר הגבוה משווי הרכב, ולא צורפה על ידי המבקש אסמכתא בכתב לביסוס טענתו בדבר צימצום החוב.
בית-משפט קמא היה ער לכך שבכתב התביעה לא צוין שעילת התביעה של המשיב כנגד המבקש היא מכח היות המבקש ערב לחובותיה של החברה (ומוטב היה לעשות כן), ואולם חיובו של המבקש מעוגן בסעיף 8 של חוק הערבות הקובע כי החייב והערב חבים ביחד ולחוד כלפי הנושה, ולכן בצדק סבר בית-משפט קמא שעצם ההשמטה האמורה אינה מקעקעת את עילת התביעה.
...
על-יסוד התשתית כפי שהונחה בפני בית-משפט קמא, אינני סבור שיש להתערב במסקנה לפיה הימנעות מעיקול תכביד על ביצוע פסק הדין, לכשיינתן.
לסיכום: ולא מצאתי כי נפל בהחלטת בית-משפט קמא פגם שיש בו כדי להצדיק את התערבותה של ערכאת הערעור, ולפיכך אני דוחה את בקשת רשות הערעור.
אני מחייב את המבקש לשלם למשיב שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 2,500 ₪ (כולל מע"מ).