מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על התליית רישיון רפואת שיניים

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בגדרי פסק הדין נדחה ערעור שהגיש המבקש על החלטת המשיב 2 מכוח סעיף 41(1) לפקודת הרופאים להתלות את רישיון הרפואה של המבקש לתקופה של שמונה שנים.
מאפייניו של ההליך הערעורי על החלטות משמעתיות מכוח פקודת הרופאים הבקורת השיפוטית על החלטה מכוח סעיף 41 לפקודת הרופאים ליתן צו המורה על ביטול רישיונו של רופא או התלייתו (להרחבה בנוגע לסמכות זו ראו: רע"א 1639/15 זקוטסקי נ' (בדימוס) אמנון סטרשנוב, פיסקאות 14-12 (21.4.2015)) נתונה לבית המשפט המחוזי, וזאת על-פי סעיף 47 לפקודת הרופאים אשר תוקן בשנת 2005 באופן עקיף (בחוק בתי משפט לעניינים מנהליים (תיקון מס' 15), התשס"ה-2005 (להלן: תיקון מס' 15 לחוק בתי משפט לעניינים מנהליים)).
בפסיקה נקבע כי הדרך להשיג על פסק דין של בית המשפט המחוזי בהליך האמור היא הגשתה של בקשת רשות ערעור לבית משפט זה (ראו: רע"א 8074/06 זיידאן נ' שר הבריאות, פיסקה 9 (6.2.2007); ע"א 3730/07 לומקין נ' מדינת ישראל (12.11.2007)).
בע"א 3786/90 ד"ר יעקב ברון נ' שר הבריאות (21.1.91) (להלן: עניין ברון הראשון) קבע כבוד הרשם ש' צור כי לא ניתן להחיל את תקנות סדרי הדין האזרחי על הליכים לפי פקודת רופאי השיניים בעיניין משמעתי, וכי בהעדר תקנות רלוואנטיות לא ניתן לחייב בהפקדת ערבון בהליכים אלה (ערעור על החלטה זו נדחה בגדר עניין ברון השני הנ"ל).
...
אף אני סבורה כי לא ניתן לקבוע חובת עירבון בהליכים כגון דא, וממילא בהליך שבכותרת, ללא חיקוק מפורש.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המתלונן לא השלים גם עם פסק דין זה, אך בקשת רשות ערעור שהגיש לבית המשפט העליון נדחתה ביום 10.4.18, במסגרת רע"א 2164/18 (כב' השופט ניל הנדל).
בין השאר נאמר כך: "לאור האמור לעיל הועדה סבורה כי מערכת פינאנסית, עסקית, תגרנית של תן וקח, מלווה ולווה, בסכומי עתק, שנמשכה על פני שנים, כחמש שנים, בהן, במקביל, טיפל, רופא בחולה, הנקבל במטופל – הינה מערכת בלתי נאותה, פגומה בעיקרה, אינה לכבוד המיקצוע, ואינה תואמת את הערכים והתפישות שראוי שיחולו במקצוע הרפואה... יש לזכור כי אין מדובר ברופא מתחום הרפואה הרגילה, כירורגיה, פנימית, שיניים ועוד, הגם שבתחומים אלה לא ראויה מערכת קשרים כזאת, אלא ברופא פסיכיאטר הנותן טיפולים הפסיכיאטריים, במערכת שבין רופא פסיכיאטר לבין מטופל הנידרש לטפול נפשי. בשל כך ראוי היה שהנקבל יגביל את קשריו ועיסוקיו בטיפול רפואי בלבד". (ר' עמ' 18 להכרעת הדין).
בסופו של יום, נדחתה בקשה של המערער שלא לפרסם את שמו ובאשר לאמצעי המשמעת, הומלץ כאמור על התליה של רישיונו למשך 30 יום.
המערער יפקיד את רישיונו לתקופת ההתליה, באגף לרשוי מקצועות רפואיים ברחוב ירמיהו 39 ירושלים.
...
המערער טוען כי אף אם תעמוד ההכרעה בעינה, יש מקום להתערב באמצעי המשמעת שהושת עליו, ולהקל בו. לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ועיינתי במלוא החומר שהונח בפניי, אני מוצאת שאין מקום לקבל את הערעור והדברים יפורטו להלן: העובדות וההכרעות הנדרשות לדיון בערעור: המערער עבד במרכז לבריאות הנפש של שירותי בריאות כללית ברמת חן. מתחילת שנת 2000 הוא טיפל במר ד"ל (להלן: "המתלונן"), אשר הוכר כסובל מהפרעת דחק פוסט טראומתית בעקבות השתתפותו במלחמת יום כיפור.
למען הבהירות נוסיף ונאמר, כי כל האמור לעיל, שמוסד ההתיישנות אינו חל על עבירות משמעתיות מקצועיות, יפה הוא אך ורק לעניין עצם ההעמדה לדין על העבירה המשמעתית, שזו אינה מתיישנת, אך ברור ואין צריך לומר, כי חלוף העתים יכול שתהא לו השפעה על מידת הענישה ושיעורה, ובכך עוד ידובר להלן".
אעיר כי הצורך לשקול תחימת זמן, בולט במיוחד במקרים כמו המקרה שלפני; עת שבסופו של דבר לא מדובר בהתנהגות מקצועית לקויה באופן מהותי, עת מדובר באיש מקצוע, אשר במשך שנים רבות מילא עבודתו בצורה מקצועית ללא כל מעידה ועת שלא ניתן להקל ראש בטענתו כי התלונה הוגשה ככלי ניגוח כדי לגרום לו לוותר על חוב כספי.
בהמשך לכל האמור הערעור, אפוא, נדחה.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטה מיום 24.10.2021 שניתנה בהתאם לפקודת הרופאים [נוסח חדש], התשל"ז-1976 (להלן: "הפקודה"), להתליית רישיון הרופא של המערער למשך עשרה חודשים (להלן: "ההחלטה").
ומיים לאחר מכן, ביום 16.4.2018, המערער פנה בכתב אל המחלקה לרשוי כלי ירייה של המשרד לבטחון פנים במחוז חיפה, בבקשה לשלילת רישיון הנשק של המתלונן (להלן: "הפניה לגבי רישיון הנשק").
היתייחסות לאירועים שהתרחשו לאחר המעשים נשוא כתב הקובלנה – נזכיר כי כתב הקובלנה מתייחס לשתי הפניות של המערער לרשויות לגבי רישיון הנהיגה של המתלונן ולגבי רישיון הנשק שלו (להל ביחד: "הפניות הראשונות").
בהחלטה בעיניין משרד הבריאות נ' ד"ר וייסלר (ניתנה ביום 18.2.2016 ומופיעה באגד הפסיקה שצורף לערעור), רופא ביצע השתלת שיניים למרות שאינו מומחה בתחום, תוך שהוא מציג עצמו במירמה כרופא המורשה לערוך השתלות שיניים על ידי חברת הביטוח - ורישיונו הותלה לחודשיים בלבד.
...
אני סבורה כי המלצה זו, אשר אינה אחת מאמצעי המשמעת המפורטים בסעיף 41 לפקודה, הינה בבחינת "עונש" נוסף, שחורג במובן מסוים ממנעד אמצעי המשמעת שהתבקשו בכתב הקובלנה, והמשמעותיות שלו עשויות להיות חמורות ומעל הרף ההולם.
אמנם, מעמדו של המל"ל אינו כשל כל מעסיק פרטי אחר, אך סבורני כי ההמלצה, כפי שנוסחה, מחמירה יתר על המידה עם המערער, בהינתן נכותו, גילו ותעסוקתו.
סיכום – נוכח כל האמור מעלה במצטבר, הערעור לגבי משך ההתליה נדחה, בכפוף לתיקון ההחלטה בנוגע להמלצה למנכ"ל המל"ל, כמפורט בסעיף 45 לעיל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 1518/17 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן המבקש: ד"ר עמוס בוחניק נ ג ד המשיב: המשנה למנכ"ל משרד הבריאות בקשת רשות לערער על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופטת ש' דותן) בעש"א 43930-10-16 מיום 31.1.2017
ביום 5.10.2016 אימץ השופט (בדימוס) א' סטרשנוב – שלו הואצלו הסמכויות המוקנות לשר הבריאות בעינייני משמעת לפי סעיף 45 לפקודה – את המלצת הועדה, וקבע כי רישיונו של המבקש יותלה לתקופה של שלושה חודשים החל מיום 15.11.2016.
טענות המבקש נוגעות לנסיבותיו הפרטניות והן מופנות כלפי חומרת העונש המשמעתי שהושת עליו וזאת בשים לב לפרק הזמן שחלף מאז שביצע את המעשים שבגינם הורשע, ולכך שאלה לא היו קשורים בתפקידו כרופא שיניים.
...
בנתון לכך נדחה הערעור.
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה הגעתי למסקנה כי דינה להידחות.
משכך, לא ראיתי ליתן רשות לערער ב"גלגול שלישי" לפני בית משפט זה. הבקשה נדחית אפוא ובצידה נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בתקופה הרלוואנטית לענייננו הוא הפעיל במיתחם ביתו שבחבצלת השרון "מרכז ללידה טבעית". ביום 17.10.17 מינה מנכ"ל משרד הבריאות דאז ועדה מיוחדת לפי סעיף 44א' לפקודה, אשר התבקשה להמליץ למנכ"ל האם לנקוט כלפי התובע באמצעים לפי סעיף זה. סעיף 44א' לפקודה מעניק למנכ"ל משרד הבריאות, במקרים המנויים באותו סעיף, סמכות להתלות את רישיונו של רופא או להגביל אותו, עוד לפני שהוגשה נגד הרופא קובלנה לפי הפקודה או עוד לפני שהדיון בקובלנה הסתיים.
אף שקבעתי בפסק הדין כי "לכאורה, הצעד שננקט נגד המערער הוא מידתי ואין הוא מצדיק את התערבותה של ערכאת העירעור", מצאתי לקצר בחצי את תקופת ההגבלה שנקבעה על ידי המשנה למנכ"ל, והחלטתי להעמיד אותה על שלושה חודשים במקום תקופת ששת החודשים שנקבעה בהחלטת המשנה למנכ"ל. וכך נכתב בעיניין זה בפסק הדין: "28... בחוות דעתה מצאה הועדה להמליץ לנקוט כלפי המערער באמצעי שפגיעתו בו פחותה, ולכן היא לא המליצה על התליית רישיונו של המערער, אלא על כך שהמערער יוכל להמשיך ולעסוק כרופא וכמיילד, ואולם זאת רק במסגרת מוסד רפואי מוכר ובפיקוח של רופא בכיר.
התובע פנה לבית המשפט העליון בבקשה למתן רשות לערער על פסק הדין שניתן על ידי, ובקשתו נדחתה ביום 28.8.18 (החלטת כב' השופט ע' פוגלמן ברע"א 6064/18 ד"ר אילן הלוי נ' ועדה לפי סעיף 44א לפקודת הרופאים).
לאור מינויו של מר משה בר סימן טוב לתפקיד מנכ"ל משרד הבריאות; לאור תפקידי כנציגת היועץ המשפטי לממשלה בועדות המשמעת בבית הדין המשמעתי ולאור הנחית היועצת המשפטית למשרד הבריאות, ידוע לי כי על מנת להסיר כל חשש לניגוד עניינים, לא אמונה לועדות לעניין סיעוד וטכנאי שיניים הפועלות בהתאם לתקנה 15 לתקנות בריאות העם (צוות סיעודי במרפאות), התשמ"ה-1981 ותקנה 26 בתקנות רופאי שיניים (הגדרת תחום עבודתם של טכנאי השניים והסדרתה), תשמ"ו-1986 ובועדות לעניין התליית/הגבלת רישיון, הפועלות בהתאם לסעיף 44א' לפקודת הרופאים [נוסח חדש], תשל"ז-1976, אולם אוסיף לכהן כנציגת היועץ המשפטי לממשלה בועדות משמעת של רופאים, רופאי שיניים ורוקחים, וזאת נוכח העובדה כי הסמכויות ביחס בועדות אלו הועברו למשנה למנכ"ל. בועדות לעניין פסיכולוגים הפועלות בהתאם לחוק הפסיכולוגים, התשל"ז-1977, החלטת הועדה הנה סופית ללא מעורבות המנכ"ל. לפיכך לא אהיה מנועה מלעסוק בועדות אלו.
...
סוף דבר כאמור, לצורך הדיון בבקשה לסילוק על הסף המונחת לפניי, יצאתי מנקודת הנחה – מבלי לקבוע עמדה לכאן או לכאן – שאם ההליך יתברר עד תום, יעלה בידי התובע להוכיח שנפל פגם במינויה של נתבעת 3.
מהטעמים שהבאתי לעיל הגעתי לכלל מסקנה שגם אם התובענה שהתובע הגיש תתברר עד תום והתובע יוכיח את טענותיו, לא יהיה בכך כדי להצדיק את ביטול פסק הדין ועריכת משפט חוזר.
התוצאה היא אפוא, שאני מורה על מחיקת התביעה שהתובע הגיש בתיק זה. בנסיבות העניין, מצאתי שלא לעשות צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו