מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על הרשעה וגזר דין בעבירות תעבורה

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ברע"פ 54/20 שחר נקש נ' מדינת ישראל (נבו 06.01.2020), נדחתה בקשת רשות ערעור על גזר דינו של נאשם אשר הורשע בנהיגה בזמן פסילה ונהיגה ללא ביטוח.
הנאשם לא ניצל את ההזדמנות שנתנה ותחת זאת כשנה וחצי בלבד לאחר מתן גזר הדין בבית המשפט הקהילתי הוא שב לבצע את אותן עבירות תעבורה תוך סיכון משתמשי הדרך.
...
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 11 חודשים מיום מעצרו.
אני מורה על הפעלת עונש מאסר למשך 4 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש הקהילתי בירושלים בתיק 27774-01-21 ביום 23.06.2021, לריצוי באופן מצטבר .
אני מורה על הפעלת עונש פסילת רישיון למשך 3 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש הקהילתי בירושלים בתיק 27774-01-21 ביום 23.06.2021, לריצוי באופן מצטבר כך שירצה הנאשם פסילה למשך 10 חודשים ו-3 חודשים.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה בעכו פל"א 7926-12-20 מדינת ישראל נ' חמדאן 24 יולי 2022 לפני כבוד השופטת אסתר טפטה גרדי בעיניין: 1 מדינת ישראל באמצעות עו"ד מערוף סעב המאשימה 1 עלאא חמדאן באמצעות עו"ד סלים אבו חרפה הנאשם גזר דין
מדיניות הענישה בעפ"ת 59810-07-12 דרור אביטל נגד מדינת ישראל (9.10.12), בהתייחסה למיתחם הענישה, בעבירות של נהיגה בפסילה, ציינה כב' השופטת ט' חיימוביץ': "מיתחם הענישה הקבוע לעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נע בין מאסר על תנאי בנסיבות קלות באופן מיוחד, עד לתקופת מאסר בת שנה." בעפ"ת (ב"ש) 43966-08-13 חאלד זידאן נגד מדינת ישראל (21.1.14), צוין מיתחם הפסילה בעבירה של נהיגה בפסילה: "הטווח של עשרים וארבעה חודשי פסילת רישיון הנו בתוך מיתחם העונש ההולם, אשר נע בין 6 חודשים ועד לחמש שנים." ברע"פ 2421/12 ברנס נ' מדינת ישראל, בעבירות של נהיגה בפסילה, ללא רישיון נהיגה תקף וללא ביטוח, בעבירה ראשונה של נהיגה בפסילה, כשלחובתו 54 הרשעות קודמות, לרבות, שתי תאונות דרכים, נדחתה בקשת רשות ערעור על עונש שכלל פסילה לשנתיים, מאסר מותנה וקנס בסך 5,000 ₪, בהיותו איש קבע, שתרם לצבא, והיעדר עבר פלילי.
הודעה לנוכחים הזכות לערער על גזר הדין תוך 45 יום.
...
לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים, את מתחם העונש ההולם, ואת עברו של הנאשם, אני סבורה שבמקרה שלפני, אין מקום לגזור רכיב של מאסר על הנאשם.
בנסיבות האמורות, אני סבורה שיש לעודד את הנאשם להמשיך בדרך זו. החברה תצא נשכרת מכך שלנאשם יינתן אופק שיקומי, שיאפשר לו לשנות את דפוסי התנהלותו בכביש ולהשתלב באופן המיטבי בעתיד בחברה.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני דנה את הנאשם ל-3 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים, לבל יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה, או של נהיגה בזמן פסילה.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע על פי הודאתו ב-3 כתבי אישום מצורפים בעבירות כדלקמן: · נהיגה בזמן פסילה, בנגוד לסעיף 67 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א – 1961 (2 עבירות).
ראו למשל: · רע"פ 5697/21 ג'מאל ג'ראחי נ' מדינת ישראל (25.08.21) המבקש הורשע, על פי הודאתו, בעבירות של נהיגה בזמן פסילה (2 פסילות אשר הוטלו בשני גזרי דין לתקופות של 10 שנים ו-4 שנים), ללא רישיון נהיגה תקף (בלתי מורשה) וללא ביטוח.
בקשת רשות ערעור נדחתה.
אציין כי השיקול המרכזי בבסיס החלטתי זו נוגע בראש ובראשונה לעיקרון ההדרגתיות בענישה כאשר בשתי הרשעותיו הקודמות של הנאשם ניתנו גזרי הדין בהיעדרו, וטרם נגזר דינו בעבירות תעבורה ולו לרכיב מאסר על תנאי.
...
לאור כל האמור, אשר לשאלת משך המאסר ואופן ריצויו – מצאתי להעתר לבקשת בא כוח הנאשם ולהסתפק ב-9 חודשי מאסר בפועל, לריצוי בדרך של עבודות שירות.
אציין כי השיקול המרכזי בבסיס החלטתי זו נוגע בראש ובראשונה לעקרון ההדרגתיות בענישה כאשר בשתי הרשעותיו הקודמות של הנאשם ניתנו גזרי הדין בהעדרו, וטרם נגזר דינו בעבירות תעבורה ולו לרכיב מאסר על תנאי.
סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל מאסר בפועל לתקופה של 9 חודשים.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

" מדיניות הענישה הנהוגה בעפ"ת 59810-07-12 דרור אביטל נגד מדינת ישראל (9.10.12), בהתייחסה למיתחם הענישה, בעבירות של נהיגה בפסילה, ציינה כב' השופטת ט' חיימוביץ': "מיתחם הענישה הקבוע לעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נע בין מאסר על תנאי בנסיבות קלות באופן מיוחד, עד לתקופת מאסר בת שנה." בעפ"ת (ב"ש) 43966-08-13 חאלד זידאן נגד מדינת ישראל (21.1.14), ציין בית המשפט את מיתחם הפסילה ביחס לעבירה של נהיגה בפסילה : "הטווח של עשרים וארבעה חודשי פסילת רישיון הנו בתוך מיתחם העונש ההולם, אשר נע בין 6 חודשים ועד לחמש שנים." ברע"פ 2421/12 ברנס נ' מדינת ישראל, בעבירות של נהיגה בפסילה, ללא רישיון נהיגה תקף וללא ביטוח, בעבירה ראשונה של נהיגה בפסילה, כשלחובתו 54 הרשעות קודמות, לרבות, שתי תאונות דרכים, נדחתה בקשת רשות ערעור על עונש שכלל פסילה לשנתיים, מאסר מותנה וקנס בסך 5,000 ₪, בהיותו איש קבע, שתרם לצבא, והיעדר עבר פלילי.
בפ"ל 7742-09-17 מדינת ישראל נ' דאוד (25.9.17) - בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, וללא תעודת ביטוח תקפה, בהיתחשב בותק נהיגתו ובעברו התעבורתי - הנאשם הוציא רישיון נהיגה בשנת 2006, לחובתו 16 הרשעות קודמות, מרביתן ברירות משפט, זוהי הרשעתו הראשונה בנהיגה בזמן פסילה, ואין בעברו עבירות תעבורה חמורות – נגזרו עליו מאסר מותנה בן 6 חודשים, פסילה לשנה, פסילה מותנית, בת 5 חודשים, וקנס בסך 4,000 ₪.
הודעה לנוכחים הזכות לערער על גזר הדין תוך 45 יום.
...
לאחר שבחנתי את מכלול הנתונים שלפני, אני סבורה שאין מקום להטיל על הנאשם רכיב של מאסר.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 4 חודשים מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה בזמן פסילה או עבירה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה.
אני מורה לנאשם לחתום על התחייבות כספית על סך 2,500 ₪ להימנע מלבצע עבירה של נהיגה בזמן פסילה או עבירה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה, למשך שנתיים מהיום.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ראו למשל: רע"פ 3799/13 שאדי והאדנה נ' מ"י (פורסם בנבו, 25.07.13) נדחתה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט המחוזי בירושלים, אשר דחה ערעור שהוגש על פסק הדין של בית משפט לתעבורה בירושלים כבוד השופט ריבלין אשר השית על הנאשם אשר מחזיק ברישיון נהיגה פלסטיני תקף, קנס בסך 500 ₪ ו- 21 ימי מאסר על תנאי למשך שנתיים.
המערער הורשע בעבירה על תקנה 578ב. לחובתו 4 הרשעות דומות בשנתיים שקדמו למועד גזר הדין.
...
סיכומו של דבר, אני קובעת כי בשים לב לנסיבות ביצוע העבירה ועל רקע המצב הבטחוני הנוכחי – מצב של מלחמה, מתחם העונש ההולם כולל פסילה בת מספר חודשים ועד פסילה ממושכת, וענישה נלווית לרבות מאסר מותנה ועד מאסרים קצרים בפועל.
בנסיבות לעיל, ובהינתן שלא מדובר בשב"ח, הנאשם מורשה לנהיגה במקור (אף שהיה נעדר אישור מפקד האיזור) , אין לחובתו עבר פלילי והוא הודה בעבירה שבוצעה לפני יום 7.10.23, ובהינתן כי מדובר בעבירה שנייה זהה בסמיכות זמנים, אני סבור כי ענישה הכוללת תקופת פסילה בת 8 חודשים בפועל לצד קנס, ופסילה מותנית מרתיעה תענה בנסיבות על עקרון ההלימה.
לפיכך, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים: קנס בסך 1000 ₪ או 10 ימי מאסר תמורתו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו