מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל בדבר הפחתת צו תשלומים

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל בתיק 2611602066.
מצאתי לידון בבקשת רשות העירעור כבערעור (והצדדים ממילא הציגו טענותיהם גם לעצם המחלוקת), כך ששאלת כותרת ההליך תבחן רק ככל שהדבר יידרש לצורך השלמת ההכרעה שלהלן.
בזיקה לבקשה לחיוב המבקשת בחוב הפסוק הורתה רשמת ההוצאה לפועל לצדדים להציג תחשיב מפורט של כספים שהועברו לחייב בנגוד לצוו העיקול.
בנוסף, לא הופחת מסכום החיוב של המבקשת סכום ששילמה המבקשת על חשבון החוב (כ-22 אלף ₪).
כן טען ב"כ המבקשת לחוסר תום לב מצד המשיבה, המתעלמת מסכום כסף ששולם לה. ב"כ המשיבה הצביע על מחדליה של המבקשת במסגרת הליך ההוצאה לפועל, וכי המומחה פעל וערך את חוות דעתו על סמך הנתונים שהיו לפניו.
...
לא ניתן לקבוע, כפי שעותרת המבקשת שייעשה, כי החלטות אלו חורגות ממתחם הסבירות – ומשכך, ובהנתן אף הטענות באשר לסוגיית המועד והשיהוי, התוצאה היא כי דין בקשת רשות הערעור להדחות.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה רשות ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל בתל אביב (כב' הרשם אוהד אשר) מיום 14.7.2022 בתיק הוצל"פ 517785-02-20 שבה הפחית הרשם את שכר טירחתו של המבקש, כונס נכסים למימוש משכנתה על דירת מגוריהם של המשיבים (להלן גם: "הכונס"), ב-10% (סך של כ-5,833 ש"ח) מהטעם שהמבקש לא קיים את ההוראות שניתנו לו בהחלטת המינוי.
כך, בפיסקה 17 נקבע שמכירה באמצעות תיווך טעונה אישור מראש; בפיסקה 19 נכתב שהכונס לא יקבל תשלום אלא אם כן ניתנה החלטה מראש; בפיסקה 21 נכתב, שוב, שלא יאושר תשלום עבור דמי תיווך אם לא ניתן אישור מראש; בפיסקה 26 נקבע שאם זכות של צד שלישי עלולה להפגע, על הרשם להגיש בקשה למתן הוראות.
אם לפני כל פעולה שמבצע הכונס – תהא זו פעולה מינורית ושולית כאשר תהא – יידרש אישור מראש, הדבר עלול להוביל להגשת בקשות רבות ומיותרות, להעמיס על רשם ההוצאה לפועל יתר על המידה, לעכב את ההליך שלא לצורך, ולהטריח את הצדדים (השוו לעניין שגב, בפסקאות 28-27).
בהעדר קביעה מפורשת בצו שהפעולות האמורות טעונות אישור של רשם ההוצאה לפועל, ובהעדר קביעה בהחלטה שלפיה מדובר בפעולות מהותיות שהיה על הכונס, ככונס סביר, לדעת שנידרש אישור מראש לביצוען ומדוע, נראה שהיה מקום להסתפק בהתראה לבאות תוך תיקון צו המינוי הגנרי באופן שיבהיר שיש לבקש אישור לבצע את הפעולות הללו מראש.
...
הן לנוכח הסכמת המשיבים, הן ללא קשר אליה, אני סבור שיש מקום לבטל את החלטת הרשם בדבר הסנקציה שהושתה.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, הערעור מתקבל.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל בתל אביב (כב' הרשמת הילה דקל צמח) בתיק 529976-05-02 מיום 7.12.2022 שבה נקבע כי אין עילה לעידכון נוסף של סכום החוב בעקבות קבלת ערעור על פסק הדין שלביצועו ניפתח התיק.
בתיק ננקטו הליכי הוצאה לפועל וניתן צו לחיוב בתשלומים על סך של 10,000 ש"ח לכל חייב שבמסגרתו שולם עד כה, לפי הנטען, 405,000 ש"ח. ביום 11.7.2022 ניתן פסק דין בבית המשפט העליון בעירעור על פסק הדין האמור שבו הופחת סכום פסק הדין לסך של 481,784 ש"ח בצרוף הפרישי הצמדה וריבית מיום 27.2.2013.
הרשמת ציטטה את הודעת מדור כספים בלישכת ההוצאה לפועל בדבר הדרך שבה חישב את החוב לאחר קבלת פסק הדין בעירעור, וכן את התייחסותו לחוות דעת המומחה מטעם המבקש.
...
דיון והכרעה לאחר העיון, מצאתי שדין הבקשה לרשות ערעור להידחות.
יישום הלכה זו בענייננו מוליך למסקנה שלא נפלה טעות בהחלטת הרשמת.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל (כב' הרשמת כ' שפירא ברגמן; החלטה מיום 10.7.22).
המשיב הוסיף כי בספטמבר 2022 (דהיינו, בסמוך לאחר הגשת הבקשה דנן – א"ר) הוא שילם את יתרת סכום החוב בתיק ההוצאה לפועל (כ-110 אלף ₪), והגיש בקשה להפחתת ריביות.
" בעיניין אחר נקבע כי מבקש שהשהה את בקשתו, בעצם השהוי יש משום ראיה לסתור את טענתו, שהצו חיוני ושנתינתו אינה סובלת דיחוי (זאת נאמר בזיקה לבקשה למתן סעד זמני).
בית המשפט הוסיף: "אינני אומר, ששיהוי כשלעצמו יביא, בכל הנסיבות, להשבת פני המבקש ריקם; אך למצער ניתן לומר, שבהעדר נימוקים כבדי משקל להיפוכו של דבר כך בדרך כלל יש לנהוג. קל וחומר שאין להענות לבקשה מושהית, אם מצטרפים לכך שיקולים נוספים, הכרוכים בשיהוי ומשולבים בו" (רע"א 5240/92 חלמיש חברה ממשלתית עירונית לשקום הדיור בת"א יפו בע"מ נ' אשרן עיבוד נתונים בע"מ, פ"ד מז (1) 45).
לאור המקובץ, נדחית בקשת רשות העירעור (וכאמור, אף העירעור עצמו) והמבקש יישא בהוצאות המשיב בסך 3,500 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים – שאם לא כן, יישאו הפרישי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
...
באשר למועד יובהר כי שוכנעתי כי פעולות המבקש נגועות, לפחות, בשיהוי.
לא שוכנעתי שניתן לקבוע, כפי שעותר המבקש שייעשה, כי החלטה אלו חורגות ממתחם הסבירות – ומשכך, ובהנתן אף הטענות באשר לסוגיית המועד והשיהוי, התוצאה היא כי דין בקשת רשות הערעור להדחות.
לאור המקובץ, נדחית בקשת רשות הערעור (וכאמור, אף הערעור עצמו) והמבקש יישא בהוצאות המשיב בסך 3,500 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים – שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני שלש בקשות רשות ערעור על החלטות רשמת ההוצאה לפועל הנכבדה (הגב' איה חרב דבור) בתיק הוצאה לפועל 08-25112-11-5 המתנהל בין המבקשת – היא החייבת המנוחה בתיק ההוצאה לפועל , לבין המשיבים – הזוכים בתיק ההוצאה לפועל.
מנהל העזבון טען כי צירף לבקשת רשות העירעור תחשיב מטעמו לגובה החוב בתיק ההוצאה לפועל ועתר כי ערכאת העירעור תידון בבקשתו להפחתת גובה החוב, תיתן החלטה באשר לגובה החוב הנכון, כך שמנהל העזבון יוכל להגיש בקשה בפני בית המשפט לעינייני מישפחה, להעביר כספים מקופת העזבון אל תיק ההוצאה לפועל.
לטענת מנהל העזבון, בקשתו להפחתת החוב אינה תוקפת את הרשות המנהלית כי אם את הזוכה בתיק ההוצאה לפועל, אשר מסר נתונים שגויים בדבר גובה החוב, בכל הנוגע לשער הדולר המהוה בסיס לחישוב נכון של החוב.
לטענת המשיבים, החייבת המנוחה לא טענה בעודה בחייה כנגד גובה החוב בתיק ההוצאה לפועל ועל כן מושתק עזבונה מטענה בעיניין זה. לטענתם, מטרת הגשת בקשת רשות העירעור היא לעכב את מילוי הוראות רשמת ההוצאה לפועל, הם אינם מכחישים את הסכום אשר שולם בידי עוה"ד אליעזר בסך 100,000 ₪ ואף אין להם היתנגדות לבצוע הקטנת הקרן.
עוד, חזר בו מנהל עזבון החייבת המנוחה מבקשת רשות ערעור זו ובקש כי הדבר יהא בלא צו להוצאות.
זאת ועוד, הדעת אינה נוחה מהתנהלות מנהל העזבון אשר ביכר שלא לציית להחלטת רשמת ההוצאה לפועל ולהעביר הכספים אל קופת ההוצאה לפועל בהתאם להוראותיה ותחת הגשת תחשיב רואה חשבון מטעמו או לחשוף את נכסי העזבון, ביכר מנהל העזבון להגיש בקשת רשות ערעור ובקשה לעיכוב ביצוע החלטת רשמת ההוצאה לפועל אשר נדחתה.
...
לטענת המשיבים, רשאית רשמת ההוצאה לפועל לפנות בבקשת הבהרה ולא ערכאת הערעור ועל כן יש לדחות את בקשת רשות הערעור של עזבון החייבת המנוחה.
משנדחו טענותיו אלו של העיזבון, הרי שיש לדחות אף בקשת רשות ערעור זו וכך אני מורה.
בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו