הבקשה; בקשת רשות ערעור על החלטת כבוד ראש ההוצאה לפועל בחדרה (כבוד הרשמת קרן מרגולין-פלדמן), מיום 24.12.07, אשר ניתנה בהעדר הצדדים.
המבקש טוען, כי החלטת כבוד ראש ההוצאה לפועל שגויה, הן מאחר שלפי סעיף 14 לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב-1972 (להלן: "החוק" או "חוק הגנת הדייר"), אין לחוק תחולה על הבית (זאת, מאחר שהבית הושלם בשנת 1992, דהיינו – לאחר תשכ"ח-הוא המועד הקבוע בסעיף 14 לחוק) והן לאור כך שמדובר בוילה יוקרתית, אשר מצויה על מגרש בשטח של 402 מ"ר בזכרון יעקב ואשר שוויה כפנויה הינו 15,000 $, כך שסעיף 33 לחוק אינו מאזן נכונה בין זכויות הצדדים.
סעיף 38 לחוק ההוצל"פ קובע:
"38. הגנת בית המגורים (א) היו המקרקעין שעוקלו משמשים, כולם או מקצתם, בית מגורים לחייב, רשאי ראש ההוצאה לפועל להורות על מכירת המקרקעין ועל פינוי החייב ובני משפחתו הגרים עמו מהמקרקעין, ובלבד שהוכח תחילה, להנחת דעתו, שיהיה לחייב ולבני משפחתו הגרים עמו מקום מגורים סביר, או שהועמד לרשותם סידור חלוף.
"סעיף 38 לחוק ההוצאה לפועל בא לקבוע את מתחם ההתפרסות של הזכויות המתנגשות הללו-הזכות לקניין והזכות למדור-בזירת המימוש של משכנתאות על דירות מגורים. הסעיף מכיר בכך, כי "יש ליצור איזון הולם בין זכות הנושה לגבות את חובו תוך הגנה על קנינו, לבין כבודו של האדם והזכות הנגזרת ממנו ליהנות מקורת גג לו ולבני משפחתו. יש למנוע, מצד אחד, מצב בו יאופשר לחייב להחזיק ברכוש-דירתו, שיש והיא עצמה נרכשה מהכספים שלווה מהנושה-מבלי שהנושה יכול להפרע ממנו, ומן הצד האחר יש להימנע מסיכול המטרות הסוציאליות המונחות ביסוד חוקים אלה" (דברי השופטת ט' שטרסברג-כהן ברע"א 7700/95 נגולה שחר נ' חזן סמי, פ"ד נ(1) 338).
...
החלטתי לידון בבקשה כאילו ניתנה רשות ערעור והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
לאור כל האמור לעיל, סבורה הייתי שנכון וראוי לקבוע, כי סעיף 33 לחוק הגנת הדייר כפוף לאמור בסעיף 14 לחוק ולכן הגנת סעיף 33 לחוק אינה חלה על בתים שנבנו לאחר תשכ"ח ובכללם – ביתה של המשיבה וכי יש למכור את הבית כפנוי, בכפוף לסידור חלוף, אשר ייקבע ע"י ראש ההוצאה לפועל, על פי סעיף 38 לחוק ההוצאה לפועל.
אולם, חזקה עלי מצוות הציות לפסקי הדין של ביהמ"ש העליון לפיכך, לאור עמדת ביהמ"ש העליון, בענין זה, בפרשת פרמינגר, כפי שהובאה לעיל, אני דוחה את העירעור.