מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת חדלות פירעון להשבת הלוואה

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה רחד"פ 52180-11-20 פרץ נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח' תיק חצוני: 312438_4 בפני כבוד השופטת עדי חן-ברק מבקשים אלירן פרץ משיבים 1. ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון 2. עו"ד אבינעם גבע (נאמן) 3. ש.פ.י. שוהם בע"מ (נושה) 4. הפניקס חברה לביטוח בע"מ (נושה) החלטה
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט השלום (כב' השופטת תמי לוי-יטח) מיום 3/11/20, שניתנה במסגרת תיק חדל"פ 28712-04-20.
ע"פ ההסכם התחייב המבקש להשיב ההלוואה בתוספת ריבית ב- 60 תשלומים חודשיים ורצופים.
...
הכרעה: לאחר שקילת טענות המבקש הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות ללא צורך במתן תשובה: סעיף 243(ב) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח 2018 קובע כדלקמן: "ניתן צו לפתיחת הליכים, רשאי נושה מובטח להיפרע את חובו המובטח מהנכס המשועבד לטובתו, בכפוף להוראות סימן זה ולסדר הפירעון". דרך המימוש קבועה בסעיפים 247 ו-248 לחוק חדלות פירעון.
לכל האמור לעיל אוסיף כי נכותו המוכרת של המבקש, הנכות שבגינה הוא זכאי לרכישת רכב ממשרד הבטחון, אינה נכות אורטופדית או נוירולוגית, והרכב שנרכש אינו רכב מיוחד המותאם לנכותו.
סוף דבר - דין בקשת הרשות ערעור להידחות.
משנדחתה הבקשה, העיכוב הארעי שניתן מבוטל והבקשה לעיכוב ביצוע נדחית.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת איילת הוך-טל), שניתנה ביום 16.09.2022 במסגרת תיק חדל"פ 24613-03-22, לפיה נדחתה בקשת המבקשת לעיכוב הליכי מימוש רכבה שנתפס על-ידי הנושה בנק הפועלים בע"מ (להלן: "הנושה").
מכאן בקשת רשות העירעור שלפניי, בה נטען כי טעה בית משפט קמא עת דחה את בקשת המבקשת לעיכוב הליך מימוש הרכב מהנימוקים שלהלן: ראשית, נטען כי תביעת החוב הוגשה בנגוד לחוק שכן הנושה הצהיר כי מדובר בתביעת חוב "בדין רגיל", ולא "נושה מובטח", וכן לא צורף לה הסכם המישכון; שנית, נטען כי הסמכות להורות על מימוש ותפיסת רכב של יחיד המתנהל כנגדו הליך חידלות פרעון מסורה לבית המשפט, ועל כן טעה בית משפט קמא עת קבע כי הנושה היה מוסמך לתפוס את הרכב; ושלישית, טעה בית משפט קמא עת לא נתן דעתו לעובדה כי תשלומי ההלוואה משולמים כסדרם, וכי אמה של המבקשת היתה ערבה לפרעון ההלוואה.
ראשית, סעיף 243 לחוק מקנה לנושה המובטח אפשרות לעשות כן; שנית, מעיון במסמכי ההלוואה, עולה כי הבנק רשאי להקדים את מועד פרעון ההלוואה או להעמידה לפרעון מיידי ככל והלווה ייקלע להליך חידלות פרעון (ראו סעיף 12 למסמכי ההלוואה שצורפה לבקשת המבקשת להשבת הרכב שהוגשה לבית משפט קמא).
...
(ד)  מצא בית המשפט כי יש נסיבות המצדיקות זאת, רשאי הוא להורות שמימוש הנכס המשועבד בידי הנושה המובטח לפי סעיף קטן (א)(2) או (ב) ייעשה בפיקוח הנאמן ובתנאים שיקבע בית המשפט".
בנסיבות אלה, אף טענת המבקשת לפיה הסמכות להורות על תפיסת ומימוש הרכב מסורה אך לבית משפט לחדלות פירעון נדחית בזאת, מאותם נימוקים שצוינו לעיל.
נוכח האמור, משלא מצאתי כל עילה להתערבות בהחלטתו של בית משפט קמא, דין הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בהרצליה (כב' השופט אמיר ויצנבליט) מיום 25.10.22 בת"א 33865-02-22 ולפיה נדחתה בקשת התובעות – המבקשות להורות על עיכוב הליכים למימוש משכנתא בתיק הוצל"פ שפתחו המשיבות נגדן.
נקבע כי טענות התובעת 1 ביחס להליכי ההוצל"פ (ביצוע מסירה, נקיבת סכום שגוי בבקשה לבצוע שטר ועוד), אין מקומן להבחן בבית המשפט אלא בלישכת ההוצל"פ. באשר לאימה של התובעת 1, שחתמה גם כן על הסכם ההלוואה, לא הוצגה כל גרסה בנוגע להסכם ההלוואה.
נקבע שם בסעיף 15: "באשר לשיקולי מאזן הנוחות, להם ניתן כאמור על-פי רוב מעמד בכורה, אני סבורה כי הם מטים את הכף לדחיית הבקשה. אכן ככלל, כאשר הסעד הזמני נועד לעכב פינוי או מימוש של מקרקעין, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בבית מגורים, מאזן הנוחות נוטה לטובת המבקש ובתי המשפט נוטים להעתר לבקשתו (ראו גם: סעיף 229(ג) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: חוק חידלות פרעון)). זאת, לנוכח הקושי העשוי להתעורר בהשבת המצב לקדמותו אם לא יינתן הסעד והמבקש יזכה בסופו של דבר בהליך העקרי.
...
אציין לעניין זה כי בעת כתיבת החלטתי עיינתי בפרוטוקול הדיון שהתקיים בתיק קמא אתמול 9.5.2023.
מבחינת מאזן הנוחות: גם אם אלך לשיטת המבקשות ולפיה ממכירת נכס מקרקעין אחר לא נותרה לה תמורה, עדיין מאזן הנוחות לא נוטה לטובתן, שכן בינתיים ניתנה החלטה בלשכת ההוצל"פ בעניין הדיור החלוף .לעיתוי הגשת הבקשה יש גם משקל בדחייתה (ראה סעיף 24 להחלטה) ולאור מצבור הנסיבות ולאחר שבית משפט קמא בחן את הטעון בחינה, הוחלט כאמור לדחות את הבקשה ואני סבורה כי אין מקום להתערב בשיקול דעת בית משפט קמא בעניין.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

] לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופטת י' אילני) מיום 9.2.2023 בת"א 33979-01-23, בה נדחתה בקשת המבקש למתן צו מניעה זמני האוסר על המשיבה 1, חברת א.ר.א.ב בונוס בע"מ (להלן: המשיבה), להמשיך בהליכי מימוש מישכון בית המגורים של המבקש בכפר שמריהו ומשרדו בהרצליה (להלן בהתאמה: הבית ו-המשרד) במסגרת הליכי הוצאה לפועל המתנהלים בעיניינו, עד להכרעה בתביעה המתבררת בבית משפט קמא.
בהחלטה מאותו היום (להלן: ההחלטה בדמי הסידור החלוף), עמד בית המשפט על הפער הקיים בין השאלון עליו השיב המבקש, לפיו הוא גרוש וילדיו הבגירים אינם מתגוררים עמו; לבין חקירתו הנגדית ממנה עלה כי המבקש וגרושתו מתגוררים תחת אותה קורת גג, ביחידות דיור נפרדות, ואחד מילדיהם מתגורר עמם.
תביעה למתן סעד הצהרתי – ביום 15.1.2023, לאחר שנמחק ההליך הקודם, הגיש המבקש נגד המשיבה את התביעה דנן בה הוא עתר לסעד הצהרתי לפיו גובה חובו למשיבה מכוח הסכמי ההלוואה עומד על כ-14 מיליון ₪; וכן סעד הצהרתי לפיו המשיבה סיכלה את האפשרות של המבקש והחברה לפרוע את החוב בחודשים אפריל-מאי 2020, ולכן הוא פטור מכל חוב שנוסף או הצטבר החל ממועד 10.5.2020.
בכלל זה יישקלו בין היתר התמשכות הליכי הגבייה והתנהלות המבקש (ראו: עניין נפטי, בפיסקה 9); קיומו של שיעבוד על הנכס לטובת המשיב (ראו: רע"א 8169/11 רחל רוה נ' הבנק הבנלאומי למשכנתאות בע"מ, בפיסקה 24 (24.11.2011)); הגילאים של החייב ובני המשפחה הגרים עימו, נסיבותיהם האישיות ומצבם הבריאותי (ראו: סעיף 229(ג)(1) לחוק חידלות פרעון); וכן, חלופת דיור שקיימת למבקש (ראו: סעיף 229(ג)(3) לחוק חידלות פרעון; רע"א 3518/10 שושנה (סוזנה) שופר נ' בנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ, בפיסקה 6 (6.9.2010)).
...
בית המשפט עמד על כך כי טענות המבקש בהליך הנוכחי זהות לטענות שהעלה בפני בית המשפט המחוזי בהליך הקודם, וכי אין די בעובדה שהסעד המבוקש בהליכים שונה, כדי להיעתר לבקשה.
כמו כן, אם טענות המבקש יידחו, החוב ימשיך לצבור ריבית שבסופו של דבר יהיה על המבקש לשאת בהן.
המבקש הפנה בהקשר זה לכתב התביעה – בו אכן קיים פירוט ביחס להליך הקודם ובפרט ביחס לחוות הדעת שהוגשו בו. המבקש לא ציין אמנם את ההסכמה לפיה המשיבה לא תפעל למימוש המשכנתא במשך 12 חודשים אם המבקש ישלם ריבית חודשית, וכי הוא לא עשה כן. אלה פרטים שהמבקש צריך היה לציינם (הן בכתב התביעה והן בבקשה.
סוף דבר; לאור האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית-משפט השלום בתל-אביב-יפו (כב' השופט ד' סעדון) מיום 16.10.2022 בתיק חדל"פ 33622-03-20 (להלן: "הבקשה" ו"החלטת בית-המשפט קמא"), במסגרתה בוטלו צוי המניעה אשר ניתנו על ידי בית המשפט קמא ביום 29.6.2022 כמפורט להלן.
נושיו של היחיד פתחו בעיניינו הליך חידלות פרעון בבית-המשפט קמא ביום 16.3.2020, בעקבותיו ניתן צו לפתיחת הליכים בעיניינו של היחיד (החלטת כב' השופט אילן רונן מיום 8.7.2020) ובהמשך מונו עו"ד יקיר ניידיק ועו"ד רונן נאוי כנאמנים ליישום הליך חידלות הפרעון בעיניינו (מינויים מיום 13.7.2020 ומיום 4.11.2020) (להלן: "הצוו לפתיחת הליכים" ו"הנאמנים" או "המערערים").
להשלמת התמונה יצוינו מספר עניינים: ראשית, כי על בסיס הוראות הסכם ההלוואה השנייה שפורטו לעיל, והאמור בהקשר להלוואות אלה בפרוטוקול אספת בעלי המניות, ומאחר ולשיטת אמה והדר (המשיבים 1 ו-2), היחיד לא הזרים את חלקו היחסי לחברה בהתאם להוראות הסכם ההלוואה השנייה, פנו משיבים אלה לבית-המשפט קמא בבקשה למתן הוראות שעניינה מתן היתר לפתוח בהליך נפרד בפני המחלקה הכלכלית אשר יורה על דילול אחזקותיו של היחיד באזגה עד לשעור של אפס, בהתאם לסעיפים 29(5) ו – 121(3) לחוק; שנית, כי בית-המשפט קמא נעתר לבקשה, ושלישית, כי ערעור על החלטה זו נדחה על ידי בהחלטתי מיום 26.11.2023, במסגרת תיק העירעור הנוסף והליך זה עודו מתברר במחלקה הכלכלית בתל-אביב (ת"א 18172-07-22) (להלן: "ההליך במחלקה הכלכלית").
לטעמי אין הכרח להגיע למסקנה זו: ראשית, כאמור, לו הצבעתו של היחיד היתה מביאה להברחת נכס לטובתו או לטובת מי מקרוביו (היינו לטובת מי שאינו בעל מניות אחר בחברה) האם לא ניתן היה לבחון אותה לאור תוצאותיה שהביאו לגריעת הנכס? נראה כי במקרה כזה אף שני בעלי המניות האחרים לא היו מתנגדים לביטול פעולה כזו, שנית, יש לבחון את הצבעתה של אמה כבעלת ענין, ואף אם קביעה כזו תיעשה על-ידי המחלקה הכלכלית, עדיין היה על בית-המשפט קמא ליתן משקל לטענה ולבחון את סכויי הבקשה העיקרית לאור האפשרות שזו תיתקבל, שלישית, יתכן וניתן לבחון את הטענה גם לאור מעמדם של אמה ו/או הדר כנושים פוטנציאליים של היחיד שהיה לכאורה כבר חדל פרעון בעת ההצבעה וקבלת ההחלטות באספה, ומה היו שיקוליהם בהצבעה על רקע טענה אפשרית זו, רביעית, העובדה שמערכת היחסים בין היחיד לחברה ובין בעלי המניות בינם לבין עצמם נשלטת על ידי מערכת דינים שונה, היינו כפופה לדיני התאגידים, אין בה כדי למנוע מהנאמנים לטעון בשמו של היחיד טענות כלפי החברה או כלפי בעלי מניותיה ולנקוט בהליכים משפטיים להשבת הנכס גם אם הליכים אלה יתקיימו במחלקה הכלכלית, והעובדה כי ביטול הפעולה של היחיד כפוף למספר דינים ובירורו ייעשה במסגרת אחרת במספר טקטים משפטיים, אינה מהוה בהכרח מחסום בפני הנאמנים.
...
לטענת המשיבים, לא ניתן להיעתר למתן הסעד העיקרי המבוקש על-ידי הנאמנים מכוח סעיף 220 לחוק ומכאן שאף דין הבקשה לסעדים זמניים – להידחות.
לטעמי אין הכרח להגיע למסקנה זו: ראשית, כאמור, לו הצבעתו של היחיד היתה מביאה להברחת נכס לטובתו או לטובת מי מקרוביו (היינו לטובת מי שאינו בעל מניות אחר בחברה) האם לא ניתן היה לבחון אותה לאור תוצאותיה שהביאו לגריעת הנכס? נראה כי במקרה כזה אף שני בעלי המניות האחרים לא היו מתנגדים לביטול פעולה כזו, שנית, יש לבחון את הצבעתה של אמה כבעלת ענין, ואף אם קביעה כזו תיעשה על-ידי המחלקה הכלכלית, עדיין היה על בית-המשפט קמא ליתן משקל לטענה ולבחון את סיכויי הבקשה העיקרית לאור האפשרות שזו תתקבל, שלישית, יתכן וניתן לבחון את הטענה גם לאור מעמדם של אמה ו/או הדר כנושים פוטנציאליים של היחיד שהיה לכאורה כבר חדל פירעון בעת ההצבעה וקבלת ההחלטות באסיפה, ומה היו שיקוליהם בהצבעה על רקע טענה אפשרית זו, רביעית, העובדה שמערכת היחסים בין היחיד לחברה ובין בעלי המניות בינם לבין עצמם נשלטת על ידי מערכת דינים שונה, היינו כפופה לדיני התאגידים, אין בה כדי למנוע מהנאמנים לטעון בשמו של היחיד טענות כלפי החברה או כלפי בעלי מניותיה ולנקוט בהליכים משפטיים להשבת הנכס גם אם הליכים אלה יתקיימו במחלקה הכלכלית, והעובדה כי ביטול הפעולה של היחיד כפוף למספר דינים ובירורו ייעשה במסגרת אחרת במספר טקטים משפטיים, אינה מהווה בהכרח מחסום בפני הנאמנים.
כך או אחרת, מאחר ובית-המשפט קמא הגיע למסקנה כי אין קשר סיבתי ישיר בין הפעולה (הצבעת היחיד) לבין גריעת הנכס, לא נבחנו על-ידו התנאים המצטברים שנקבעו בסעיף 220 (א)(1)-(3) לחוק.
בהקשר זה יצוין כי יתכן כי בחינת סעיף 220 לחוק על כל תנאיו תביא למסקנה כי אמה נתנה תמורה או תמורה הולמת באופן שסעיף 220 (א) (1) לחוק אינו מתקיים בעניינה ובכך יהיה כדי להביא לדחיית הבקשה (כמובן ביחד עם בחינת כל התנאים המצטברים שבסעיף), ברם, לטעמי לא ניתן היה לסיים את הדיון בטענות הצדדים בניתוח ריישת הסעיף והיה מקום לבחון את כלל התנאים בו. סוף דבר לסיכום, אני מורה על קבלתה ערעור ועל הותרת הצווים הזמניים על כנם תוך השבת הדיון לבית-המשפט קמא שיבחן את התקיימות תנאי הסעיף 220 לחוק כולו במסגרת הבקשה העיקרית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו