על החלטה זו (ועל החלטתי למנות מומחה שיעריך את שווי החלקה ויכין הצעת חלוקה) הגישה גב ים בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי, אולם חזרה בה לאור הודעת רמ"י על הסכמה לפירוק השתוף בחלקה לפי סעיף 40(ב) לחוק המקרקעין.
לאחר שביום 4.3.2021 נחקר המהנדס קעואר על-ידי באי-כוח הצדדים, הוגשה על-ידי בא-כוח גב ים בקשה לזמן ארבעה עדים ולהגיש חוות דעת מטעמה.
בא-כוח גב ים חזר בסיכומיו על הטיעונים שהעלה בבקשה למתן רשות ערעור שנזכרה לעיל, וטען כי "מה שלמעשה עשתה נתבעת 2 זה השכרת הנכס לתקופה מאוד ארוכה עם חיוב התובעת לבנות בלוח זמנים קצר ובכך יש כדי להעמיד את הנתבעת בפני עובדה מוגמרת, להקשות על פירוק השתוף ככל והנתבעת תרצה בכך, הכל בחוסר תום לב". עוד הוא טען כי מאחר ולא ניתנה לגב ים להשמיע עדים ולהביא ראיות, אין לבית המשפט את כל הנתונים כדי לדעת על ההפסד של גב ים מההליך.
בפיסקה 70 לפסק הדין סוכם המצב המשפטי:
"ככלל, השאלה אם קרקע מסוימת ניתנת לחלוקה בעין אם לאו ולרבות לצרכי תביעה לפירוק שתוף במקרקעין, אינה עניין לחוות דעת מומחים ולטענות הצדדים ואף אינה עניין להכרעת בית המשפט, על בסיס פרשנות בלבד של התכניות שחלות על הקרקע או לרבות על בסיס אותן טענות ואותם מומחים, אלא, מדובר בעיניין, אשר על פי דין, נימסר להכרעת רשויות התיכנון המוסמכות, שרק הן מוסמכות לקבוע בעיניין זה".
בת"א (שלום חד') 63707-03-15 פיסו נדל"ן 2000 בע"מ נ' החברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה בע"מ (פורסם בנבו, 7.9.2016) סוכמה ההלכה בנוגע לפירוק שתוף במקרקעין בדרך של היתמחרות פנימית:
"13. בע"א 190/73 חיזקיהו נ' שרף פד"י כח(2),44 , שאותו הזכיר בית המשפט (להלן- "פרשת חזקיהו"), נפסק כי "אין ספק שהכלל הוא, שהפירוק נעשה בדרך של מכירה פומבית, וכי הדרך האחרת (בין היתר מכירה תחרותית בין השותפים), היא דרך יוצאת מן הכלל. וכי על מי שמבקש שבית-המשפט יסטה מן הכלל, חובת ההוכחה, שבנסיבות העניין, הדרך השנייה היא גם יעילה וגם צודקת."
מהמילים "יעילה וצודקת", עולה מפורשות כי סעיף 40 (ב) לחוק מאפשר לבית המשפט לשקול גם שיקולים של יעילות ושל צדק, בבואו להכריע כיצד יימכרו המקרקעין.
לעניין היעילות - מכירה פומבית כרוכה במינוי כונס נכסים, פירסום מיכרז, קבלת הצעות, בדיקת כשרות ההצעות, כנוס המציעים ועריכת היתמחרות בין המציעים.
...
בחוות דעתו מיום 29.11.2020 קבע המומחה כי "בהתאם למסמכים שהוצגו בפניי אין מחלוקת בין הצדדים כי לא ניתן לחלק את החלקה בעין, קרי - כל הצדדים טוענים שלא ניתן לחלק את החלקה בעין אלא פירוק השיתוף יהיה בדרך של מכירה ... חברת גב ים הינה הבעלים של 689 מ"ר קרי שטח זכויותיה הינו קטן בהרבה משטח מגרש מינימאלי ולכן הגעתי למסקנה כי לא ניתן לחלק את החלקה בעין אלא פירוק השיתוף יהיה בדרך של מכירה. הצדדים חלוקים ביניהם כיצד לממש את המכירה - האם לפי מכירה פומבית או מכירה פנימית ..". הוא קבע כי שווי החלקה כולל פיתוח הינו 34,000,000 ₪, וללא פיתוח - 29,000,000 ₪.
בעניין זה ניתנו החלטתי מיום 3.2.2020 ופסק דינו מיום 16.6.2020 של בית המשפט המחוזי.
ככל שמבקשת גב ים למצות הליך של שינוי תב"ע על מנת לאפשר חלוקה בעין - אין מקום להיעתר לכך, לאור עדות המומחה בחקירתו, אשר בתשובה לשאלת בא-כוח גב ים השיב כי "זה יכול לקחת שנה ויכול לקחת חמש עשרה שנה .. זה יכול גם להיתקע" (עמ' 10 לתמלול ישיבה מיום 4.3.2021).
לפיכך, אני מורה על פירוק השיתוף במקרקעין בדרך של התמחרות פנימית בין רותם וגב ים ובתנאי שבדרך זו המקרקעין לא יימכרו בסכום הנופל מסכום השומה של המהנדס קעואר לגבי החלק הנרכש, ללא עלות הפיתוח.