מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת ועדת השחרורים לאסירי עולם

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (כבוד השופטים שאהר אטרש, יוסף בן חמו ו-חנא סבאג) בעת"א 23545-03-18 מיום 16.4.2018, במסגרתה נדחתה עתירת המבקש נגד החלטת ועדת השחרורים לדחות את בקשתו לשיחרור מוקדם.
כידוע רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בעתירת אסיר תנתן רק במקרים מיוחדים שבהם מתעוררת שאלה משפטית או ציבורית החורגת מעניינו הפרטי של האסיר (בר"ע 7/86 וייל נ' מדינת ישראל (26.6.1986); רע"ב 425/09 פריניאן נ' פרקליטות המדינה, פסקה 4 לפסק דינו של השופט אשר גרוניס (11.3.2009); רע"ב 2128/12 פלוני נ' ועדת שחרורים מיוחדת לאסירי עולם במקום מושבה בבית הסוהר מעשיהו, פסקה 8 (2.4.2012)).
...
רקע והשתלשלות העניינים המבקש הוא אסיר המרצה עונש מאסר בן 3 שנים ו-9 חודשים בגין הרשעתו בעבירות ביטחוניות של חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת ותמיכה בארגון טרור על רקע פעילותו ותמיכתו בארגון דאע"ש. המבקש הגיש בקשה לשחרור מוקדם ממאסרו, וביום 15.2.2018 ניתנה החלטת ועדת השחרורים (להלן: "הוועדה") לפי חוק שחרור על-תנאי ממאסר, התשס"א-2001 (להלן: "חוק שחרור על-תנאי"), שלא להיעתר לבקשתו.
בנסיבות העניין, ולאחר עיון בעמדת הסניגוריה הציבורית, הגעתי לידי מסקנה כי אין מקום להיענות לבקשתו של המבקש למינוי סניגור ציבורי לצורך ייצוגו בהליך זה. דיון והכרעה לאחר שעיינתי בהחלטת בית המשפט קמא, בבקשת רשות הערעור ובעמדת הסניגוריה הציבורית, הגעתי למסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות, אף בלא שנדרשת תגובת המשיבה.
בענייננו, החלטתו של בית המשפט קמא הינה מנומקת וסבירה, והמבקש לא הצביע על נימוק שיש בו כדי להצדיק התערבות בה. אדגיש בעניין זה כי בית המשפט קמא דחה את העתירה מבלי להיזקק לסעיף 10(א) לחוק שחרור על-תנאי, וממילא שאלת תחולתו של סעיף זה על עניינו של המבקש אינה מצדיקה מתן רשות ערעור במקרה זה. אשר על כן הבקשה נדחית.

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

הבקשה נידונה לפני הועדה המיוחדת המופקדת על החלטות בעיניין שחרורים מוקדמים של אסירי עולם.
כן הפנה המבקש להחלטת בית משפט זה ברע"ב 7774/13 דקמאק נ' היועץ המשפטי לממשלה (3.4.2014) (להלן: עניין דקמאק), שבגדרה התקבלה בקשת רשות ערעור שהוגשה על ידי תושב הרשות הפלסטינאית והושבה על כנה החלטת ועדת השחרורים בדבר שיחרורו המוקדם.
הלכה מושרשת היא שרשות ערעור על החלטות שעניינן עתירות אסירים ניתנת במקרים חריגים בלבד, שבהם מתעוררת שאלה משפטית או סוגיה עקרונית בעלת השלכות רוחב (רע"ב 3515/16 ריכטר נ' היועץ המשפטי לממשלה, פסקה 6 (30.6.2016); רע"ב 8526/16 בלילטי נ' ועדת השחרורים, פסקה 9 (18.11.2016)).
...
עם זאת, בנסיבות המקרה מצא בית המשפט כי לא ניתן להתעלם מכך שהמבקש חדר לשטחה של מדינת ישראל באופן בלתי חוקי, וביצע בצוותא רצח אכזרי של אזרח ישראלי.
על יסוד האמור קבע בית המשפט המחוזי כי המבקש טרם הפנים את חומרת מעשיו, וכי בנסיבות אלה לא ניתן לקבוע כי חלפה מסוכנותו; ועוד נקבע שדי בזאת על מנת להוביל למסקנה כי המבקש אינו עומד בתנאים שנקבעו בחוק לשחרור מוקדם.
על רקע האמור, העובדה כי לא ניתן לפקח באופן אפקטיבי על המבקש לאחר שחרורו מקבלת משנה חשיבות.
בנסיבות המקרה, ומשלא עלה בידי המבקש להפיג את החשש הממשי ממסוכנותו והסיכון הקיים לציבור משום כך, היעדרה של יכולת פיקוח אפקטיבית על המבקש לאחר השחרור מטה את הכף אל עבר המסקנה שלא ניתן להורות על שחרורו.
מכל אותם טעמים שפירטתי אין עילה להתערבות בפסק דינו של בית המשפט המחוזי, והתוצאה היא שבקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים מרכז-לוד (כב' סגן הנשיא השופט י' שפסר, והשופטות נ' בכור ומ' בן ארי) מיום 4.2.2019, בו נדחתה עתירת המבקש נגד החלטת ועדת השחרורים מיום 21.11.2018, שדחתה את בקשתו לקיים דיון חוזר בבקשתו לשיחרור מוקדם.
הסעיף שלכאורה עשוי היה להיות רלוואנטי למקרה דנן הוא ס"ק (5), הקובע כי יש לקיים דיון חוזר מקום בו: (5) האסיר הגיש לוועדה בקשה מנומקת לקיים דיון חוזר בענין שיחרורו על-תנאי, בתום חצי שנה לפחות ממועד החלטת הוועדה שלא לשחררו, ולגבי אסיר עולם – בתום שנה לפחות מהמועד האמור, והוועדה סברה כי חל שינוי בנסיבות שהיוו בסיס להחלטתה שלא לשחרר את האסיר, המצדיק קיומו של דיון חוזר.
...
דין הבקשה להידחות על הסף.
לבסוף, בבחינת למעלה מן הצורך, אציין כי לאחר בחינת המידע המודיעיני העדכני שהוגש לעיוני, נחה דעתי כי החלטותיהם של ועדת השחרורים ובית משפט קמא סבירות לגופן, וכי אין כל מקום להתערב בהן.
אי לכך, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"ב 5521/22 לפני: כבוד השופט י' כשר המבקש: עלאא איאד אבו עיישה נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל - ועדת השחרורים ליד בית הסוהר קציעות בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לעניינים מנהליים בבאר שבע (כב' השופטים א' ביתן (ס"נ), ג' לוין ו-י' ליבדרו) מיום 20.8.2022 ב-עת"א 16995-07-22 בשם המבקש: עו"ד זכי כמאל בשם המשיבה: עו"ד קובי עבדי ][]החלטה
(5) האסיר הגיש לוועדה בקשה מנומקת לקיים דיון חוזר בענין שיחרורו על-תנאי, בתום חצי שנה לפחות ממועד החלטת הוועדה שלא לשחררו, ולגבי אסיר עולם – בתום שנה לפחות מהמועד האמור, והוועדה סברה כי חל שינוי בנסיבות שהיוו בסיס להחלטתה שלא לשחרר את האסיר, המצדיק קיומו של דיון חוזר.
...
למעלה מן הצורך, ולגופם של דברים, אציין כי סעיף 16(ב) לחוק אכן קובע כדלקמן: "דיון הועדה בבקשה לקיים דיון חוזר בענינו של אסיר יתקיים שלא בנוכחות הצדדים". בהתאם לכך, ובהינתן הכלל שלפיו אין למבקש זכות קנויה בדבר קיום דיון בבקשה לדיון חוזר בעניינו (רע"ב 1181/19 מנסור נ' מדינת ישראל, פסקה 7 (21.3.2019)), מקובלת עליי מסקנתו של בית המשפט קמא, וכן טענת המשיבה, לפיה דרישת המבקש להתייצבות בפני הוועדה בעת בקשה לקיום דיון חוזר חותרת תחת ההסדר החוקי הקיים – ומכאן שדינה להידחות.
גם משום כך דין הבקשה להידחות.
סוף דבר: דין הבקשה להידחות.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"ם 400/23 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקש: דידי סיבוני נ ג ד המשיבה: ועדת שחרורים מיוחדת בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מיום 1.1.2023 שניתן בעת"א 40746-09-22 על-ידי כבוד השופטת הבכירה מ' ברנט והשופטים ש' בורנשטין ו-ע' מיכלס; בקשה מיום 9.2.2023 מטעם המבקש; בקשה מיום 8.3.2023 מטעם המבקש המבקש: בעצמו ][]החלטה
החלטה זו אימצה את ההמלצה של הגורם הטיפולי לשלב את המבקש בתכנית טפול לאסירי עולם בטרם ייקצב עונשו, כדי להפחית ממסוכנותו.
רשות ערעור על החלטה של בית משפט לעניינים מנהליים הדן בעתירת אסיר על החלטת ועדת השחרורים אינה ניתנת כדבר שבשיגרה, אלא רק כאשר מתעוררת שאלה בעלת חשיבות משפטית או ציבורית החורגת מעניינו הקונקרטי של המבקש.
...
לאחר שעיינתי בטענות המבקש הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות, אף מבלי להידרש לתשובה.
יישום אמת המידה האמורה על ענייננו מביא למסקנה כי יש לדחות את הבקשה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו