לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 13.9.18 שדנה בעיניינה של המערערת בתביעתה לגימלת שירותים מיוחדים.
כך ולעניין הכנת מזון הועדה אינה מתייחסת לקביעת ד"ר שלנגר כי המערערת מפילה חפצים מידיה, בעיניין אחזקת הבית כלל אין נימוק וטענות המשיב בדיון כי ניתן להבין ההחלטה לעניין אחזקת הבית, לאור החלטות הועדה בעיניין הכנת מזון וניידות, היא בגדר פרשנות ועל הועדה היה לנמק החלטתה.
ניתן להגיש בקשת רשות ערעור תוך 30 ימים לנשיאת בית הדין הארצי לעבודה, לסגנה או לשופט שהתמנה לכך על ידי הנשיאה.
...
לטענת המערערת הוועדה אינה מתייחסת באופן ענייני לחוות דעת ד"ר שלנגר בשלוש נקודות אלו ואין המדובר בהנמקה כי אם במסקנה.
לאור כל האמור טוענת המערערת כי יש מקום למנות מומחה רפואי מטעם בית הדין שיחווה דעתו האם המערערת עונה להגדרות לקבלת גמלת שירותים מיוחדים ולאחריה להחזיר את התיק לדיון בפני ועדה בהרכב אחר אשר תתייחס לחוות דעת זו ולחוות הדעת של ד"ר שלנגר.
לאחר שקראתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין הערעור להתקבל באופן חלקי.
כך לעניין הכנת מזון ואף על פי שהוועדה קובעת כי: "לדעת הוועדה בניגוד לחוות דעת ד"ר שלנגר קיימת מסוגלות להכין ארוחה שאינה מורכבת, תנועות הידיים בשתי הועדות נצפו כחופשיות, יכולה לבצע פעולה זו בישיבה", הרי שהוועדה לא מתייחסת לאמור בחוות דעת ד"ר שלנגר לעניין הכנת המזון כי המערערת מפילה חפצים מהידיים, ואיני מקבל את טענות המשיב לעניין זה. כשם שהוועדה התייחסה בניידות לקביעת ד"ר שלנגר כי המערערת נדרשת לעזרה בבוקר, כך גם היה עליה להתייחס לנושא הפלת החפצים מהידיים בעניין הכנת המזון.
גם באשר לאחזקת הבית, הוועדה קובעת כי: "בניגוד לקביעת ד"ר שלנגר שאינה מסוגלת לבצע שום פעולה באחזקת הבית, הוועדה סבורה שיכולה לבצע עבודות בית בסיסיות באופן חלקי ולא באופן סדור". המדובר במסקנה ולא בנימוק ועל הוועדה להסביר קביעה זו.
בשונה מהאמור לעיל, הרי שלעניין הניידות הוועדה מתייחסת לחוות דעת ד"ר שלנגר, והחלטתה מנומקת.