מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת הפקדת ערובה בתביעה כספית

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטות ביהמ"ש השלום בתל אביב יפו (כב' השופטת דלית ורד) מתאריכים 3.11.21 ו- 14.11.21 בתא"מ 33868-09-20.
הנתבע מחזיק תחת ידו כספים השייכים לתובע בסכום העולה על 15% מסכום התביעה – הסכום שבקש שיופקד כערובה.
דין בקשת רשות העירעור להידחות אף ללא צורך בתשובת השמיב וזאת מהנימוקים כדלקמן: באשר להפקדת ערובה: נוסח תקנה 519 (א) לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד 1984 דומה לתקנה 157 (א) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט – 2018 (להלן: "התקנות החדשות") והפסיקה הישנה בנוגע לחיוב תובע פרטי בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות נתבע עדיין רלבאנטיות לענייננו.
...
הדיונים נדחו ובסופו של דבר התקים דיון רק ביום 3.11.21.
באשר להיוועדות החזותית: תקנה 72(א) לתקנות החדשות קובעת תנאים שבהם ביהמ"ש יכול להעתר להיוועדות חזותית.
לסיכום: לאור האמור לעיל נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת השלב השלישי, ביהמ"ש מפנה לעניין קביעת גובה הערובה לעניין כמיטל שם ביהמ"ש המחוזי הפנה להחלטתו ברע"א 38592-04-19 אלווריון טכנולוגיות בע"מ נ' קרגו אריזה לוג'יסטיק בע"מ (28/4/19) עת דחה בקשת רשות ערעור על החלטה בהפקדת ערובה בסך 70,200 ₪ כאשר הרכיב הכספי בתביעה עמד על סך 400,000 ₪.
...
אם הגיע בית המשפט למסקנה כי לא עלה בידי החברה להוכיח שתוכל לעמוד בהוצאות הנתבע אם יזכה בדין, הדיון עובר לשלב השני, בו נבחן אם נסיבות העניין מצדיקות מתן פטור מחיוב בערובה.
בית המשפט הגיע למסקנה כי לא עלה בידי התובעת והתובעת שכנגד להוכיח שתוכלנה לעמוד בהוצאות הנתבעים אם יזכו בדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצוים הקודמים ההליך העקרי הוא תביעה כספית על סך של 10,643,000 ₪ שהגיש המבקש נגד המשיב ואישתו (בהליכי גירושין), הגב' נעמי אן צימרמן, בגין סכומים שהעביר לפי הטענה למשיב ולאישתו כהלוואות לצורך פעילות עסקית, ולא הוחזרו לו. ביסוד התביעה טענות למעשה מירמה ומצגי שוא ונטילת כספי המבקש שלא כדין.
לאחר דיון במעמד שני הצדדים, בהחלטה מיום 23.6.2019 נקבע כי יש "לקבל את הבקשה למתן צו זמני לעיכוב יציאתו של המשיב מן הארץ ולהותיר את הצוו הארעי על כנו". בסיפא להחלטה נקבע כי "הצוו יבוטל והמשיב יוכל לצאת מן הארץ בהתקיים התנאים הבאים במצטבר: המשיב יפקיד בקופת בית המשפט סך של 100,000 ₪ במזומן... וערבות צד ג' של תושב ואזרחי ישראל שהנו חברה בסך 50,000 ₪..." (להלן: "הצוו הראשון").
כב' סגנית הנשיא, השופטת יהודית שבח, קבעה כי הצוו החדש לעיכוב יציאה מהארץ יעמוד בתוקפו עד ליום 12.03.2021, בחלוף שנה ממועד הפקדת הערובה.
בקשת רשות ערעור על החלטה זו נדחתה על ידי כב' השופט עופר גרוסקופף ביום 11.10.2020 (רע"א 6503/20 יעקב (סימו) אלבז נ' אלן ג'פרי פיינבלום).
בנוסף, לאור איומיו הנטענים של המשיב וכן טענתו של המשיב כי הוא נעדר נכסים בארץ די בה כדי לשכנע בקיומו של "חשש סביר שהעדרו של המשיב מן הארץ עלול להכביד מאד על ביצועו של פסה"ד". לקיומה של עילת תביעה- במסגרת ההחלטה בצו הראשון, נקבע כי עלה בידי המבקש להוכיח קיומה של עילת תביעה לכאורה כנדרש לאותו שלב.
...
אם לא יינתן הצו, ולאור כוונתו של המשיב לצאת את הארץ – שוכנעתי כי העדרו עלול להכביד באופן ממשי על ביצוע פסה"ד. עוד, עולה חשש כי המשיב אינו נרתע מאימת הדין ואף יצא מאוקראינה בעת שהיה נתון במעצר בית.
מכל אלו, החלטתי לקבל את הבקשה להארכת תוקפו של צו עיכוב היציאה מן הארץ לשנה נוספת או עד תום ההליכים המשפטיים, לפי המוקדם.
לסכומים שננקבו על ידי, אני סבורה, כפי שגם קבעה כב' השופטת בלכר בהחלטתה בצו הראשון, כי הערבויות בסכומים שנקבעו על ידה היו על הצד הנמוך, ואולם היו ראויים בנסיבות כפי שפורטו על ידה ולאור השלב המוקדם של ההליך.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 24.1.2023 התקבלה בקשת המשיבים 3-2 להתנות את ניהול התביעה בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות המשיבים, לפי תקנה 157 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי).
בבקשה שב המבקש על טענותיו נגד חיובו בהפקדת ערובה בבית המשפט המחוזי, תוך שנטען כי: "מדובר ב'לופ' משפטי שמי שאין לו כסף לשלם ערבון נידרש לש[ל]ם ערבון כדי להוכיח שאין לו כסף לשלם ערבון". לעניין זה, טוען המבקש כי אף לפי תקנה 20(4) לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007 (להלן: תקנות האגרות), הוא איננו מחויב בתשלום ערובה להבטחת הוצאות המשיבים.
במסגרת העירעור על החלטה זו, העלה המבקש טענות לגבי עצם החיוב בהפקדת ערובה במסגרת בקשת רשות ערעור על החלטה שחייבה בהפקדת ערובה.
...
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, לפי תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, אף מבלי להידרש לתשובת המשיבים.
משלא עשה כן – בדין ניתנה ההתראה טרם מחיקת ההליך (בהחלטה מיום 28.2.2023), ובדין נדחה הערעור על כך לבית המשפט המחוזי.
לנוכח הטעמים המפורטים לעיל – הבקשה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בשנת 2021 הגישה המשיבה לבית משפט השלום בקריית גת תביעה כספית בסך 656,036 ש"ח נגד המערערים, בטענה לקיומו של חוב בגין שעות עבודה שהושקעו בפתוח המוצר במסגרת הסכם הפיתוח.
ביום 12.6.2023 הגישה המערערת בקשת רשות לערער על ההחלטה מיום 24.5.2023, הן לעניין גובה הערבות שעליה להפקיד, הן לעניין התשלום שבו חויבה לטובת המשיבה.
בהמשך לכך, ביום 1.8.2023 קיבל בית המשפט המחוזי בבאר שבע (כב' סגן הנשיאה א' ואגו) את הבקשה באופן חלקי וקבע כי חיובה של המערערת בתשלום למשיבה מבוטל, ובצד האמור נקבע כי עליה להפקיד ערבות בנקאית על סך מלוא סכום החוב הנטען בתביעתה של המשיבה כתנאי לשיחרור חומרי הפיתוח.
לבסוף, המערערים טענו כי היתנהלותו של המותב במהלך הדיונים בבקשה לסעד זמני מקימה אף היא חשש ממשי למשוא פנים; זאת, בשים לב, בין היתר, להחלטתו בדיון מיום 31.1.2023 שבמסגרתה הגביל את הקף הסיכומים שיגישו הצדדים, וכן התבטאות שלטענתם נאמרה על ידי בית המשפט במהלך הדיון מיום 6.10.2022, מבלי שזו תועדה בפרוטוקול, ושלפיה המליץ המותב למשיבים להגיש בקשה להפקדת ערובה נגד המערערת (להלן: הדיון מיום 6.10.2022).
...
לאחר שעיינתי בערעור על צרופותיו, באתי לכלל מסקנה כי דינו להידחות.
דומה כי די בשיהוי הניכר בהעלאת טענות הפסלות במקרה דנן כדי להוביל לדחיית הערעור, ואולם אף לגופו של עניין לא שוכנעתי כי טענותיהם של המערערים מצביעות על קיומו של חשש ממשי למשוא פנים מצד המותב.
הערעור נדחה אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו