מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת הפחתת תשלום חודשי בהליך חדלות פירעון

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט נ' סולברג: בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 16.7.2019 בפש"ר 59135-10-18 (השופטת נ' גרוסמן), בגדרה נדחתה בקשה לביטול התשלום החודשי שהושת על המבקש (להלן: החייב), במסגרת הליך פשיטת רגל המתנהל בעיניינו.
כך, בסעיף 78 לדוח, שעניינו בהגדרת הקף הכנסות החייב לצורך קביעת התשלום החודשי, צוין כי מחד גיסא יש להביא בחשבון קיצבאות בחישוב הקף ההכנסות של החייב, אולם מאידך גיסא "יש לוודא, כי הסכום שיוותר בידי החייב ומשפחתו למחייתם, לאחר ביצוע התשלום החודשי, לא יפחת מסכומי הקיצבאות של הביטוח הלאומי". באופן דומה, בסעיף 104 לדוח הודגש, כי "בקביעת התשלום החודשי יש לשים לב להגנה על הקיצבאות הקבועה בסעיף 111 לפקודת פשיטת הרגל, ולוודא כי אין גריעה בקצבאות להן זכאי החייב בהתאם לסעיף 303 לחוק הביטוח הלאומי". כמו כן, מפנה החייב לחוק חידלות פירעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: חוק חידלות פירעון), אשר לטענתו אימץ באופן מלא את עמדתו.
...
כפי שאפרט להלן, דין הערעור להתקבל.
דינה של טענה זו להידחות.
סוף דבר: משנקבע כי החייב אינו בעל כושר השתכרות, וכי הוא מתקיים מקצבת הביטוח הלאומי בלבד, הרי שקצבתו חוסה תחת הסייג שבסעיף 111(א) לפקודה, ולא ניתן לחייבו בתשלום חודשי לקופת הכינוס.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל בתל אביב (כב' הרשמת יעל קינן מרקוביץ) מיום 12.12.2021 בתיק הוצל"פ 523647-05-17 שבה נדחתה בקשת המבקש להשיב על כנו את צו התשלומים שנקבע לו בסך של 550 ש"ח לחודש.
בשורה התחתונה הוא טוען שאם היה יודע שבקשתו להפחית את התשלום החודשי מסך של 550 ש"ח ל-400 ש"ח הייתה מובילה אותו לדרך הרת אסון של הליך חידלות פרעון, הוא לא היה מגיש את הבקשה.
היה צריך להיות ברור למבקש שתוך ארבעה חודשים ממועד ההחלטה צו התשלומים שיהא עליו לשלם יגדל משמעותית, ושהדרך היחידה להמנע מהגבלות היא לפנות להליך חידלות פרעון או להשיג על ההחלטה סמוך לאחר הינתנה.
...
אף שהמוטיבציה של המבקש ברורה, אין לקבל שהותרת נכס בידו לצד אי-תשלום חובותיו היא התוצאה הראויה וההוגנת.
על כן, בניגוד לעמדת המבקש, התוצאה שלפיה הוא ייאלץ לפנות להליך חדלות פירעון היא התוצאה הראויה וההוגנת.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בנצרת, בפש"ר 46266-09-17 (כב' השופט ע' טאהא) מיום 23.3.2022, בגדרה דחה בית משפט קמא את בקשת המבקש להפחתת צו התשלומים החודשי שהושת עליו.
לצד בקשת רשות העירעור, הגיש המבקש גם בקשה לעיכוב ביצוע החלטת בית משפט קמא עד להכרעה בבקשה זו. הרקע לבקשה עניינה של הבקשה בהליך חידלות פרעון שניפתח נגד המבקש (להלן: החייב) בשנת 2017.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, בתיק בית המשפט ובהחלטה בית משפט קמא, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתשובת המשיבים.
אשר על כן – הבקשה למתן רשות ערעור נדחית, ועמה נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום (השופט מנחם שחק) בעחדל"פ 11027-06-22, מיום 4.8.22, בו נדחה ערעור שהגישו המבקשים על החלטות הממונה שקבל באופן חלקי את בקשת המבקשים להפחתת התשלום החודשי.
עיקר טענות הצדדים בבקשת רשות העירעור עיקר טענות המבקשים קביעת ביהמ"ש קמא, הנאמנת והממונה לעניין הוצאותיהם החודשיות היו רלוואנטיות בהליכי פשיטת רגל שקדמו להליכי חידלות פרעון, שכן עם כניסתו של חוק חידלות פרעון נקבעה אמת מידה לפיה יוכל היחיד להותיר בידיו מחצית מהכנסתו הפנויה לאחר הפחתה של הסכום הבסיסי שמטרתה עדוד החייב למצות את כושר הישתכרותו ולהגדיל את שיעור החוב שיפרע לנושים.
...
התוצאה נוכח האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.
המבקשים ישלמו את הוצאות הממונה בסכום של 2,000 ₪.
מאחר שהנאמנת לא הגישה תשובתה במועד, ישלמו המבקשים הוצאות מופחתות לנאמנת, בסכום של 1,000 ₪.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בא כוח הממונה לדחות בקשה של המערער להפחתה של התשלום החודשי מסך של 650 ₪ לסך של 150 ₪, בגדריו של ההליך העקרי (חדל"פ 45816-01-21).
על המערער, בהיותו בהליך של חידלות פרעון, לפעול על מנת להשיא את הכנסותיו ולצמצמם ככל הניתן את הוצאותיו, על מנת שיוכל לספק את צרכי החיים הבסיסיים בכבוד, אך בצנעה, בשים לב לבקשתו לקבל הפטר מחובותיו כלפי בעלי החוב, ובד בבד להעשיר את קופת הנשייה על מנת לפרוע חלק מחובותיו, עד כמה שהדבר ניתן, אך המערער לא פעל כמתבקש ממנו.
...
יוצא אפוא שניתן לייחס לתא המשפחתי (המערער ואמו) הכנסה חודשית בסך של 11,422 ₪ (5,322 ₪, 3,900 ₪ ו-2,200 ₪), בשנת 2022, ובסך של 11,630 ₪, (5,730 ₪, 3,900 ₪ ו-2,000 ₪) בשנת 2023.
בהינתן הקביעה לפיה יש להעמיד את הכנסות התא המשפחתי על סך של 11,422 ₪ בשנת 2022 ועל סך של 11,630 ₪ בשנת 2023, ובשים לב להוצאה החודשית הממוצעת בתקופה הרלבנטית סבורני שהיה באפשרותו של המערער לעמוד בתשלום החודשי שהוטל עליו בסך של 650 ₪ מנובמבר 2021 ועד לאוקטובר 2023 (כולל), ומשכך הערעור בעניין זה נדחה.
בשים לב לתוצאה ומכיוון שראיתי לנכון לדחות את הערעור לגבי מרבית התקופה הרלבנטית ולהיעתר לערעור באופן חלקי לחלק מסוים מהתקופה לא עשיתי צו להוצאות על מי מהצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו