בבית המשפט העליון
רע"א 8977/22
לפני:
כבוד השופט ח' כבוב
המבקשים:
1. נתנאל אטיאס
2. אסתר לוי וישיובסקי
3. יעקב הורביץ
4. אריאל כהן
5. אבישי יונגר
6. בניה צידון
7. כרמית שמעוני כהן (הולדנגרבר)
נ ג ד
המשיבים:
1. אלון גורן
2. קרן יוסף חיים בע"מ
3. שלומי דהרי
4. צבי מועלם
5. מנורה חברה לביטוח
בקשה לרשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי באר שבע מיום 07.11.2022 בת"א 7137-09-18 שניתנה על ידי כבוד השופט י' דנינו
בשם המבקשים: עו"ד מרדכי וייס
בשם המשיבים 2-1: עו"ד אלון גורן
][]החלטה
בית המשפט חזר על הכלל בדבר גילוי רחב בשלב המקדמי ומשחק "בקלפים פתוחים", ולא מצא כי הבקשה "מעלה כל טעם עינייני שיש בכוחו להבהיר מדוע יש מקום לדחות את העיון בקלטות", שכן "לא הוברר מדוע דחיית הדיון נידרשת על מנת למנוע פגיעה בחקר האמת ושיבוש ראיות לכאורי [...] או כיצד חשיפת הקלטות [...] תיגרום להתאמת גירסתם של [גורן והחברה] לתוכן ההקלטות".
זאת ועוד, נדחתה טענת המבקשים בדבר קיומה של הסכמה דיונית.
וכן נקבע, כי בכל הנוגע לטענת המבקשים בדבר קיומה של הסכמה דיונית בין הצדדים, שהתגבשה בתצהירי גילוי המסמכים שהוגשו מטעמם – הרי שזה לא הוצעה, וממילא לא השתכללה.
נוכח זאת, הוצע לצדדים להגיע להסכמה לחשיפה הדדית של כל ההקלטות והתמלולים שבידיהם תוך 30 יום, והכל בכפוף להסכמה הדדית כאמור;
בהחלטה מיום 07.11.2022 בבקשה נוספת מטעם המבקשים למתן תוקף של החלטה לאותו הסדר דיוני, נקבע, כי בשלב זה אין בדעתו של בית המשפט ליתן תוקף שפוטי להסכמות שעניינן גילוי מסמכים, שכן המועד לכך חלף זה מכבר ובודאי שאין להזקק לכך לאחר שהוגשו ראיות – על החלטה זו הוגשה הבקשה שבכותרת;
ובהחלטה נוספת מיום 07.12.2022, בהחלטה לעיון מחדש בהחלטה מיום 07.11.2022, נקבע:
"בכל ההערכה. תרופתו של בעל דין שאינו שבע רצון מהחלטה שיפוטית, איננה יכולה להיות בדרך של הגשת בקשות נוספות שתכליתן שינוי ההחלטה. ממילא, הובהר – והדברים עולים מפורשות מהחלטת ביהמ"ש העליון – כי אין מדובר בהסדר דיוני. על כן, ברי כי אין ליתן תוקף להסדר שאינו מוסכם, בפרט כאשר בין הצדדים ניטשת מחלוקת האם ההסדר השתכלל. הניסיון של התובעים להיבנות משברי החלטות שניתנו בנתיים, דינו להדחות. אין בהחלטות אלו כל כוונה לקבוע אחרת. ממילא, סרובו של הנתבע 1 להוסיף סנקציה להסכם אינה יכולה להתפרש כשינוי נסיבות מאז ניתנה החלטתי הראשונה בנידון".
ובכל אלה אין די – ועתה מונחת לפניי בקשת רשות ערעור שנייה למתן תוקף של החלטה שיפוטית להסדר הדיוני נשוא כל ההחלטות הנ"ל. כאמור – דין הבקשה להדחות.
...
גם לגופן של טענות, אין מקום להיעתר לה. ודוק, כלל הוא כי לערכאה הדיונית מסור שיקול דעת רחב בהחלטות הנוגעות לסדרי דין ולאופן ניהול הדיון, ובהן החלטות הנוגעות לסדר ואופן הבאת הראיות, כמו גם למידת הרלבנטיות של הראיות, וערכאת הערעור לא תתערב בהן בנקל (רע"א 3686/18 בלהה נ' טבור הארץ טבריה בע"מ, פסקה 7 (30.05.2018); רע"א 4295/19 מעוז **** חברה קבלנית לבניה בע"מ נ' חברת פרויקט לוגאנו יהוד בע"מ, פסקה 8 (28.08.2019)).
מכל אלה, כאמור, דין בקשת רשות הערעור להידחות.
אולם דומני כי בכך די.
סוף דבר: הבקשה נדחית אפוא.