מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט מחוזי בדבר המצאת אישור תשלומי מיסים

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

] בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה, בת"א 50277-10-20 (השופטת א' דגן), מיום 7.11.2021, בגדרה הורה בית משפט המחוזי על ביטול פסק הדין שניתן נגד המבקש, ביום 1.7.2021, בהיעדר כתב הגנה, בכפוף לתשלום הוצאות לתובעים בסך של 30,000 ₪.
ביום 7.10.2021 דחה בית המשפט המחוזי את הבקשה בקבעו, כי "עד היום לא המציא עו"ד עושרת את הנידרש ממנו בהחלטתי מיום 14.9.2021 הגם שצפה בהחלטה ביום 14.9.2021 שעה 11:02. לכך יש להוסיף כי בבקשתו הארוכה פורטו טענות שונות בדבר אי המצאה וזכות הגישה לערכאות אך לא נטען, ודאי לא פורט במידה הנדרשת, מהם סכויי התביעה, שזהו השיקול המרכזי ועל כן ומכל הנימוקים לעיל, הבקשה לביטול פסק הדין נדחית בזאת". המבקש לא אמר נואש והגיש ביום 8.10.2021 בקשה לעיון מחדש בהחלטה מיום 7.10.2021.
חרף דבריו אלו, אפשר בית המשפט המחוזי למבקש, בבחינת לפנים משורת הדין, בין היתר, על רקע ההשלכות הקשות של פסק הדין על זכויותיו, להגיש כתב הגנה לאחר ביטול פסק הדין, ביטול שייעשה כנגד תשלום הוצאות לתובעים בשל התארכות ההליכים.
...
ביום 7.10.2021 דחה בית המשפט המחוזי את הבקשה בקבעו, כי "עד היום לא המציא עו"ד עושרת את הנדרש ממנו בהחלטתי מיום 14.9.2021 הגם שצפה בהחלטה ביום 14.9.2021 שעה 11:02. לכך יש להוסיף כי בבקשתו הארוכה פורטו טענות שונות בדבר אי המצאה וזכות הגישה לערכאות אך לא נטען, ודאי לא פורט במידה הנדרשת, מהם סיכויי התביעה, שזהו השיקול המרכזי ועל כן ומכל הנימוקים לעיל, הבקשה לביטול פסק הדין נדחית בזאת". המבקש לא אמר נואש והגיש ביום 8.10.2021 בקשה לעיון מחדש בהחלטה מיום 7.10.2021.
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, כמו גם בהחלטת בית המשפט המחוזי מושא הבקשה שלפני, נחה דעתי כי דין בקשת רשות הערעור – להידחות, וזאת אף בלי צורך להידרש לתשובה מאת המשיבים, בהתאם לתקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: התקנות).
טענות דומות לאלו שנטענו בבקשה דנן בהקשר זה נטענו גם לפני בית המשפט המחוזי, שניתח את הראיות והממצאים שהוצגו לפניו והגיע למסקנה מנומקת ומפורטת, לפיה ההמצאה למבקש בוצעה כדין.
הבקשה נדחית, אפוא.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 6866/21 רע"א 6873/21 לפני: כבוד השופטת ע' ברון המבקשת ב-רע"א 6866/21: Airbnb Payments UK Ltd המבקשת ב-רע"א 6873/21: Airbnb, Inc נ ג ד המשיב: יגאל קולוף בקשות רשות ערעור על החלטות בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מימים 17.1.2021 ו-16.8.2021 (כבוד השופטת ל' ביבי) ב-ת"צ 75165-12-20 בשם המבקשות: עו"ד יעקב שרביט; עו"ד ד"ר מורן ימיני בשם המשיב: עו"ד אביהו הראל; עו"ד אלעד וסטשניידר ][]פסק-דין
רע"א 6873/21 נסבה על החלטה מיום 17.1.2021 שבה הורה בית המשפט המחוזי להמציא אל מחוץ לתחומי המדינה בקשה לאישור תובענה כייצוגית שהוגשה נגד המבקשות.
על פי הנטען בבקשת האישור, איירביאנבי העולמית מציגה באתר האנטרנט שלה מחירים שאינם כוללים מס ערך מוסף (להלן: מע"מ), ולאחר שלקוחותיה משלימים את עסקת ההזמנה דרך האתר, היא דורשת מהם תשלום נוסף בגין המע"מ. לדברי קולוף, הדין הישראלי מחייב להציג מחיר מלא הכולל מע"מ ולשיטתו אי הכללת רכיב זה נעשתה במכוון על ידי איירביאנבי, על מנת לאפשר להן להציג מחירים נמוכים משל עסקי תיירות אחרים בישראל.
בהחלטת "פתקית" קצרה מיום 16.8.2021, דחה בית המשפט המחוזי את בקשתה של איירביאנבי בריטניה תוך שהעיר כי למעשה מדובר בניסיון לערער על החלטת ההמצאה (להלן: החלטת הדחייה).
(ג) תחילתן של תקנות אלה ביום י"ז בטבת התשפ"א (1 בינואר 2021) (להלן – יום התחילה) והן יחולו על הליך לרבות ערעור, שניפתח ביום התחילה או לאחריו, ולעניין ערעור – אם ההחלטה שעליה מבקשים לערער ניתנה לפני יום התחילה והמועד האחרון להגשת בקשת רשות ערעור או ערעור לפי תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, הוא ביום התחילה או לאחריו, ניתן להגיש בקשת רשות ערעור או ערעור לפי המועד הקבוע בתקנות אלה; ואולם ההוראות האלה יחולו מיום התחילה: (1) על הליכים שניפתחו ערב יום התחילה – חלק א', ובחלק ב' – תקנות 30, 31 ו-33 בפרק ג', פרקים ה' עד ז', תקנות 50 עד 55 בפרק ח', י"א, י"ב, ט"ז, י"ח, י"ט, כ' וכל תקנה אחרת שבית המשפט הורה לבעלי הדין לקיימה; .
סוף דבר התוצאה היא שהבקשות לרשות ערעור מתקבלות והערעורים שנידונו על פי הרשות שניתנה מתקבלים אף הם, במובן זה שערעורה של איירביאנבי העולמית על החלטת ההמצאה מתקבל, וכפועל יוצא מתקבל גם ערעורה של איירביאנבי בריטניה על החלטת הדחייה, כך שלא ניתן להכיר במסירת כתבי הטענות לאחרונה כהמצאה כדין.
...
כך שבסופו של דבר קולוף נדרש להגיש בקשה חדשה למתן היתר המצאה אל מחוץ לתחום לכל אחת משתי החברות, לפי התקנות הישנות.
משכך, ובפרט לנוכח הוראת המעבר בהליכים ייצוגיים, אין מנוס מלהורות על קבלת ערעורי החברות ולקבוע כי על ההליך חלות התקנות הישנות.
סוף דבר התוצאה היא שהבקשות לרשות ערעור מתקבלות והערעורים שנדונו על פי הרשות שניתנה מתקבלים אף הם, במובן זה שערעורה של איירביאנבי העולמית על החלטת ההמצאה מתקבל, וכפועל יוצא מתקבל גם ערעורה של איירביאנבי בריטניה על החלטת הדחייה, כך שלא ניתן להכיר במסירת כתבי הטענות לאחרונה כהמצאה כדין.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 8406/23 לפני: כבוד השופטת ר' רונן המבקשת: ע.ס.י. לבניה תשתיות בע"מ נ ג ד המשיב: פקיד שומה ירושלים 3 בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים בע"מ 50578-11-23 מיום 23.11.2023 שניתנה על ידי כב' השופט ר' וינוגרד בשם המבקשת: עו"ד קובי גולדמן; עו"ד מיכאל כשכאש בשם המשיב: עו"ד אורן סוקר ][]החלטה
המבקשת עתרה בבקשתה לשני סעדים: האחד, הפחתת שיעור הפטור מניכוי מס במקור ל-1% ממחזור התקבולים שלה; והשני, המצאת נימוקי המשיב לפעולות שבוצעו החל מיום 2.4.2023 והעמדת כל חומר הראיות בעיניין זה. ביום 23.11.2023 ניתנה החלטת בית משפט קמא שדחתה את הבקשה.
לעמדתה של המבקשת, היא לא תצליח "לשרוד" עם אישור ניכוי מס במקור בשיעור 7% עד מועד זה, והיא מעוניינת בקידום דיון יעיל, ממצה והוגן בסוגיה.
יתרה מכך, מדובר במקדמה על חשבון תשלום המס, כך שככל שיתברר כי המבקשת שילמה מס ביתר בגין שנת 2023, היא תהא זכאית להחזר.
אין מקום להתערב בשקול הדעת של בית משפט קמא גם לגוף החלטתו למעלה מן הצורך יוער כי אף לגופם של דברים אינני סבורה כי המקרה דנן נימנה על המקרים החריגים המצדיקים היתערבות בשקול דעתה הרחב של הערכאה הדיונית בכל הנוגע למתן סעדים זמניים על מנת למנוע עוול או נזק בלתי הפיך לבעל דין (להרחבה על אמות המידה להתערבות ערכאת העירעור ראו: רע"א 40/23 Meta Platforms, Inc נ' אודאצ'י בע"מ, פסקה 14 (6.2.2023); רע"א 4491/22 יגאל ריאלטי בע"מ נ' מרדכי אביב מפעלי בניה בע"מ, פסקה 16 (2.8.2022)).
בנוסף, ביחס לשעור המס במקור ששילמה עבור שנת 2023 – יכולה המבקשת, כפי שציין גם בית משפט קמא, לפנות לדרך המלך לקבלת ההחזרים ללא צורך בסעד זמני.
...
במקרה דנן, אם בסופו של דבר יתקבלו טענות המבקשת וייקבע כי לא היה מקום להעלות את שיעור ניכוי המס במקור, ניתן יהיה לפצותה בפיצוי כספי (ראו: רע"א 591/13 חברת אפ-גרדאבל בע"מ נ' רשות המסים בישראל, פסקה 4 (13.2.2013)).
כאמור אינני סבורה כי יש להיעתר גם לבקשה לסעד הזמני השני המבוקש – המצאת נימוקי המשיב לפעולותיו בעניין שינוי שיעור הפטור והעמדת חומר הראיות בעניין זה. מדובר בסעד שאין מקום לבקשו כסעד זמני, אלא ניתן לעתור לו בבקשה שתוגש בהליך העיקרי.
מכל מקום, בתשובת המשיב לבקשת רשות הערעור הובררו הטעמים העומדים בבסיס התנהלותו מול המבקשת ולכן נראה כי ממילא סעד זה התייתר בשלב זה. אשר על כן, דין הבקשה להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 1214/24 לפני: כבוד השופט ח' כבוב המבקשים: 1. גדעון פודים עו"ד 2. אחוה פודים עו"ד נ ג ד המשיבים: 1. טטיאנה דודוביו 2. סרגיי גרדסקול ז"ל 3. ויקטוריה גרדסקול ז"ל בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי באר שבע מיום (כבוד השופט ע' כהן) 9.12.2023 ב-ת"א 52181-03-23 בשם המבקשים: עו"ד גדעון פודים ][]החלטה
החלטת המחיקה בהמשך להחלטות קודמות של בית משפט קמא, מהן, בעקרו של דבר, עלה כי לא ניתן לקדם את ההליכים בתיק דנן ככל שאלו נוגעים למנוחים, אלא אם יומצא צו ירושה בעיניינם – ביום 20.11.2023 הגישו המבקשים בקשה למתן צו כלפי רשות האוכלוסין וההגירה – משרד הפנים, במטרה שאלו יפעלו להוציא ולהמציא את צו הירושה בעיניינם של המנוחים (בכפוף לקזוז ההוצאות בנידון עם טטיאנה; להלן: הבקשה למתן צו).
כך, המבקשים אישרו, רק בדיון ובתשובה לשאלת בית משפט קמא, כי המסמך לא נשא תאריך וכי למעשה הוסף תאריך למסמך, 15.02.2022, אך לאחר מועד החתימה של המנוחים והמבקשים עליו.
אשר על כן, הבקשה למתן סעדים זמניים נדחתה, ועל המבקשים הושתו הוצאות לטובת טטיאנה בסך של 12,500 ש"ח. המבקשים מיאנו להשלים הן עם החלטת המחיקה, הן עם ההחלטה בבקשה למתן סעדים זמניים – ומכאן הבקשה שלפניי; ולצדה, בקשה לעיכוב ביצוע ההחלטות האמורות, במובן זה שיעוכב מועד תשלום רכיב ההוצאות שנימנה בהחלטות הנ"ל, עד להכרעה בבקשה למתן רשות ערעור בגינן.
...
בשים לב לאמור, התבקש כי תבוטלנה ההחלטות האמורות, "באופן שינתנו למבקשים הסעדים הזמניים שהתבקשו, יבוטלו ההוצאות לטובת אוצר המדינה ולחייב את [טטיאנה] בהוצאות ובשכ"ט עו"ד בשתי הערכאות". דיון והכרעה לאחר עיון בהחלטות מושא בקשת רשות הערעור ובבקשה, על נספחיה, הגעתי ל[כלל מסקנה]כי דינה להידחות, אף מבלי להידרש לתשובה.
לבסוף, המפורט בפסקה 19 להחלטה זו, בנוגע לכך שהחלטה בדבר הוצאות משפט נכללת בצו – הוא שמצדיק גם שלא להיעתר במסגרת בקשה למתן רשות ערעור, לבקשת המבקשים לבטל את פסיקת הוצאות המשפט בהחלטה בבקשה למתן סעדים זמניים; ולבקשה לפסוק הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד על טטיאנה.
סוף דבר – הבקשה למתן רשות הערעור נדחית אפוא, וממילא נדחית עמה גם הבקשה למתן סעדים זמניים.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז בלוד בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (כב' השופטת מיכל נד"ב) בת"צ 67405-03-16 מיום 28.9.2023, במסגרתה ניתן אישור לניהול תובענה ייצוגית נגד המבקשת.
רקע והשתלשלות העניינים ביום 31.3.2016, הגיש המשיב, מר יוסף עזר (להלן: התובע המייצג), תביעה ובקשה לאישור תובענה כייצוגית נגד המבקשת, עריית רחובות (להלן: הערייה), וזאת לפי פרט 11 לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות, התשס"ו-2006 (להלן: החוק או חוק תובענות ייצוגיות): "תביעה נגד רשות להשבת סכומים שגבתה שלא כדין, כמס, אגרה או תשלום חובה אחר" (להלן: בקשת האישור).
בתוך כך, קובע נוהל משרד הפנים כי ההיטל שנגבה מכוח חוק העזר הרלוואנטי מיועד להוות מקור מימון אך ורק לפיתוח שצ"פים, ולא להוצאות אחרות של הערייה (ראו סעיפים 2.2 ו-2.10 לנוהל משרד הפנים), וכי על מנת לוודא שגובה התעריף עולה בקנה אחד עם נתוני המציאות המשתנה, על הערייה לעדכן את התחשיב אחת ל-4 שנים (סעיף 3.6 נוהל משרד הפנים).
בין שיקולים אלו, ניתן למנות את המשמעות הכלכלית של אישור ניהול התובענה כייצוגית מבחינת הנתבע; את משקלן של השאלות, המשפטיות והעובדתיות, המתעוררות בבקשת רשות העירעור אל מול השאלות שנותר לידון בהן במסגרת הדיון העקרי בתובענה הייצוגית; וכן את סכויי הקבלה של בקשת רשות העירעור – שיקול אשר ייבחן במקרי קצה בלבד כאשר "הקשיים שבהחלטת האישור, או העדרם, בולטים על פני הדברים" (רע"א 8761/09 סלקום ישראל בע"מ נ' פתאל, פסקה 5 (6.5.2010).
...
סבורני כי יישומם של שיקולים אלה על נסיבות המקרה שלפניי מביא למסקנה כי אין המדובר במקרה המצדיק מתן רשות ערעור.
ואולם, ההכרעה לטובת העירייה ביחס לטענה זו נעשתה בתמציתיות, במסגרת דיון כולל במספר טענות שנגעו לתחשיב ומבלי שקדם לה דיון ממצה (תחילה נכתב כי "בהתייחס לחלקה 207 בתכנית במ/11 [...] יש לה [לעירייה] תשובה עניינית" ובהמשך, סוכם הדיון במסקנה כי "אין בעובדה שנפלו מספר טעויות אריתמטיות בתחשיב כדי להביא להתעשרות העיריה" (עניין מכון ויצמן, בפסקאות 34 ו-36, בהתאמה)).
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית איפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו